Kezdőoldal Ágak Katona Team Tudatos Vezető Kulcsember-képzés Vecsésen, a Hit és Energia áramlása jegyében

Katona Team Tudatos Vezető Kulcsember-képzés Vecsésen, a Hit és Energia áramlása jegyében

Katonáné Tóth Tímea és Katona Szabolcs az első Tudatos Vezető képzésüket tartották Vecsésen, a Stáció Hotelben. Fontos stáció volt ez a Tóth-Wolford-ágon csillogó Gyémánt Hálózatvezető párosnak és csapatának, melyre nagy izgalommal készültek, s több szempontból is kivételes volt. A Katona team névadói hálásan köszönik felső vezetőiknek, Tóth-Wolford Erika és Tóth Lali Smaragd Hálózatigazgatóknak a rengeteg segítséget és tanítást, nagyon hálásak nekik. Egyben büszkék az összetartó és mindenben részt vevő csapatukra. A két nap igazi csapatmunka volt, amit ezúton is köszönnek – szavakkal nehezen kifejezhetően. Timi és Szabolcs azt írják, öröm volt újra találkozni, együtt lenni, feltöltődni, tanulni, nevetni, sírni, szórakozni, emlékezni, ünnepelni… A kétnapost a fantasztikus előadások tették teljessé A részletek tálalása egy nem mindennapi cikk keretében Molnár Krisztina hálózatvezető nevéhez fűződik, ami tulajdonképpen egy színes jegyzetfüzet azoknak, akik még nem voltak ilyenen, rengeteg tanítással, nem feledkezve meg az új vezetők felsorolásáról sem. Köszönet érte!

Kettős érzések
2020. augusztus 2-án és 3-án hatalmas várakozással, mégis kettősséggel érkezett meg életünkbe a Katona Team rendezésében a kétnapos „KULCSEMBER” képzés. S hogy miért e kettősség? Biocomos világunk egy nagyon fontos, mély szeretettel körbevett, csodás lelkű EMBERét, tanítóját veszítettük el Tóth Jánosné Ella személyében, aki a Katona Team gyémántvezető házaspár tagjának, Katona Tímeának imádott édesanyja volt. Nem szeretném az olvasót „elvinni” a mélység ezen irányába, de sajátomnak érzem a gyászt és azt hiszem, most mindannyiunk nevében beszélhetek. Ella, az égi világból vigyázz ránk és taníts mindannyiunkat tovább!


Cél: a helyes működtetés
… másfelől pedig gyermeki izgatottsággal és mély szeretettel üdvözöltük egymást, s e két napot, melynek előzménye volt a sok hónapos várakozás, mert felülírta a történelemet egy „újfajta” esemény, mely „bezárt”, mely elszakított hónapokra mindannyiunkat egymástól…no de vágjunk bele két napos történetünkbe! A képzés alapvető célja ismét az volt, hogy mindenki megtanulja és működtesse ezt a zseniális rendszert, amit Biocomnak hívunk és megfelelően, a „legkisebb veszteséggel” adja át tudását az új munkatársaknak és a „leválás” létrejöjjön. A két nap házigazdái Katona Tímea és Katona Szabolcs Gyémánt Hálózatvezetők voltak, melyből, Timi a lélek és tanító, Szabi a technika, támogató és humor… nagyon humor.

Az üzlet „alapanyaga” az ember
Timi és Szabi az első pár percben elirányította a társaságot a technikai dolgokat illetően, szünet, étkezések, becsekkolás, szünetfelelősök, telefonhasználat, mit és hogyan illik? stb.  Megbeszéltük, hogy a második nap végén angyalkázni fogunk, ami azt jelenti, hogy az érkezés napján a csapattag húz egy borítékot, melyben valaki neve ott lapul, majd húz egy személyes feladatot is. A feladat az adott személyre irányul, s ennek a személynek két napig Te vagy az angyalkája és a feladatot is teljesíteni szükséges. Miért jó ez? Fejlődsz kommunikációban, kreativitásban, megoldókészségben és jobb emberré válsz! Miért szükséges ez? …mert üzletet építesz, melynek alapanyaga az EMBER maga! A továbbiakban pedig, az üres borítékod a neveddel ellátva felragasztod a kijelölt helyére és két napig infantilis izgatottsággal várod a belekerülő útravalókat, csodaüzeneteket, amelyek emelnek bennünket léleksíkon és minden újra olvasás után az energia szétárad benned. Hidd el! Működik.

Az energia köré építettek Timiék
Timi felvezette, miről fog szólni a két nap, majd bele is vágott velős és magvas mondanivalójába. Bemutatta önmagukat, sikergondolkodásuk alapjait, mit és hogyan értettek meg ebből az üzletből, mely által rekordsebességgel haladnak a csúcsra. Beavatott eredményes módszereikbe, melyből az energiát, mint fogalmat emelte ki, mely energia köré építette fel a két nap anyagát is. Elementáris erővel hatott mindenkire.

Változz!
Többször hangsúlyozta, hogy változás és a komfortzóna elhagyása nélkül nincs siker. Kapcsoltan beszélt a hitrendszerünkről, mely a saját valóságunkat adja, de ez a rendszer felülvizsgálásra kényszerül, mert előéletünk során korlátozó hitrendszerre épült tudatosságunk, életünk. A fenti jelenségből adódóan a komfortzónádban jelen vannak olyan fogalmak/érzések/tulajdonságok, mint anyagi gondok, tehetetlenség, fáradtság, elfojtás, depresszió, melyek tartós fennállása a lelki egységünk felborulásához vezet. Beszédében hangsúlyt fektetett arra, hogy mindez felülírható, amint kilépsz ebből a komfortzónából, így megjelenik életedben a cél, az álmok, az ehhez szükséges önbizalom, bátorság, kalandvágy, beteljesülés és maga a SIKER. A változás mindig jelen van, így eddigi korlátozó hitrendszerünket lecserélhetjük a MOST-ban pozitív, támogató hitrendszerre. Ez a KULCS! –mondta.  „A változást a döntésed pillanatában hozod!” , „Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban!”

Megfelelő kommunikáció
Kiemelte, hogy a pozitív gondolkodás, a pozitív kommunikáció (adott szintnek megfelelő kommunikáció, mely mondanivalója tömör, velős, érthető, érzelmeket közvetít és kétoldalú) és elkötelezettség a megfelelő energia megjelenését eredményezi, mely előirányozza, hogy életünk hajója a megfelelő irányba tartson!

Az Énkép felturbózása
Óriási tanítást kaptunk az Énkép felturbózásáról, mely a következő alappilléreken nyugszik:

 • Tárd fel a gyermekkori mintákat!
 • A sikertelen próbálkozásokat töröld, csak a sikeres alkalmakra emlékezz!
 • Tanulj ki a rossz szokásaidból!
 • Ne a múltbeli szerepeidnek megfelelően reagálj!
 • Élj a mában!
 • Nyugodtan hibázz! (Tanulunk belőle.)
 • Amit mások gondolnak rólad, az nem a Te problémád!

Véleményem szerint ez a terápia, a lélek terápiája!

A jövőkép fontossága
Tömör, velős perceket szentelt a jövőkép fontosságának, melyet a magabiztosság alakít, mely arra ösztönöz, hogy ne habozz, csak csináld! … hogy soha ne izgulj előre, mert mindig van megoldás, s végezetül kanyarodjunk vissza ismét az energia és hit felé: Kérd és megadatik! Szabi elmondta, hogyan vált a felesége sikereire először passzívan reagáló férjből mára Timi legnagyobb támaszává. Fejlődésük, tanításuk példaértékű és egyedi, ahogy az egész lényük atmoszférája is. Hálás vagyok, hogy egy hajóban evezhetek veletek!

Átlagemberek átlag feletti lehetősége
Az első kávészünet után folytatódott tovább rendezvénysorozatunk ébresztő gondolatvilága, mely útmutatás a hálózatépítésről témakörébe vágott bele. Pódiumon Szabóné Balla Bernadett és párja, Szabó Zsolt Ezüst Hálózatvezetők! Frappáns volt az idézet, mellyel kezdődött a blokk: „Az MLM az átlagemberek, átlag feletti lehetősége!” Számomra jelentős volt Bettiék azon gondolatmenete, mely azt fogalmazta meg, hogy valójában a szerencse nem más, mint a megfelelő ember találkozása a megfelelő alkalommal és hogy a megfelelő embereket nem rábeszélni kell, hanem megtalálni. Egyetértek. Kitért az önfejlesztésre, az öntréning fontosságára, mert a régi tudással nem tudsz új eredményeket elérni. „Amilyen eddig voltál, oda jutottál, ahol most vagy!” Velős felismerés, de nagy igazság! Saját hálózatod és önmagad fejlesztésének elengedhetetlen eleme a rendezvények fontossága és hogy használd ezt a lehetőséget is! Ennél a résznél nagyon megfogott az egyik mondatuk: „Ha nincs pénzed a jegyre, pláne ott kell lenned!” Tanulni és tanulni!


Sikerpillérek
Betti elmondta, hogy a te célod, a te felelősséged, így ennek jegyében a jó vezető 3 ismérve: Tanul, Csinálja, Használja a termékeket! …elvégre, ha van egy pékséged, nem a szomszéd pékségbe mész vásárolni. A hitelességed múlik rajta! Összefoglalásként a sikert 4 pontban sorolta fel:

1,) Célok – a beletett munka megtérül;
2.) Hit-bizonyosság – ha elhiszed, meglátod;
3.) Megszólítás – a változás a napi kis döntések összessége;
4.) Segítség – Szponzor.

Frappáns idézettel zárta aznapi blokkját: „Semmi nem gyógyítja annyira a félelmet, mint a CSELEKVÉS!” Leszögezett mindenkit gondolatviláguk!

Életutak
Újabb kávészünet után Bettiéket a Katona Team további munkatársai követték, akiket ismét a teljesség igénye nélkül próbálok prezentálni a kedves publikumnak, de ha már egy leheletnyi „Énképet” áttudok ültetni a saját életútjukon keresztül, akkor én is megtettem ismét azt, amiért felkértek e sorok írására.

Csak előre!
Az elsőként érkezett Szakonyi Tímea Hálózatvezető rögtön a dolgok közepébe vágott, hogy került a Biocom rendszerébe és hogy mit adott a Biocom számára. Magabiztosságot, kitartást, nyitottságot, amit kiemelnék, mert Timi is egy adott introvertált attitűddel rendelkezik, de ez az energia, ami ebben a rendszerben van, az ő világát is megnyitotta. Elmondta mit adott neki még, jólétet, barátokat, életérzést.

S mit tanácsol útravalóul azoknak, akik most kezdik megismerni ezt az üzletet? „A sikerhez vezető lift sajna nem működik, de a lépcső igen! Csak előre, csak felfelé vezet és megéri az a sok-sok lépcsőfok!” Törékeny jelenléted nagy erőt birtokol!


Összefogás, csapatmunka
Következő előadónk Búzás Ildikó Ezüst Hálózatvezető aki, a megszokott szarkazmussal vegyített profizmusával állt előttünk. Lendülettel és hittel beszélt a csapat erejéről, maga a csapatépítés fontosságáról és milyenségéről.


Hangsúlyt fektet arra, hogy ha az emberek jól érzik magukat egy csapaton belül, akkor kreatívabbak és produktívabbak lesznek. Csodás példával szemléltette a saját csapamunkájukat, melyet a természet ihletett, a madarak szárnyalási technikáját ragadta meg beszédjében, mégpedig amikor egy-egy madár suhint egyet a szárnyával, felhajtóerőt képez az őt követő madár számára. Biocom-os nyelvre lefordítva ez azt jelenti, hogy a csapat 70%-kal jobban képes teljesíteni összefogásban, csapatmunkában mintha az egyes „madarak”/munkatársak egyedül repülnének. Fantasztikus hasonlat volt Ildikó!

Légy Önmagad!
Ildikót Balogh Krisztina követte, aki úgy lépett a pódiumra, mint sárkányból-királylány, humoros szemléltetője volt az ő rendszerbe érkezése egy terméken keresztül. Mondanivalója a példakép keresésre alapozva indult, amely azért ragadt meg bennem, mert a termékek kipróbálásán át, saját élet idejének beosztásán keresztül – 8 óra munka, 8 óra Biocom, 8 óra szórakozás – önmaga megvilágosodásához vezetett: „Önmagam példaképe vagyok!” Tömör és lényegre törő idézettel zárta mondandóját Ingrid Bergman tollából: „Légy önmagad! A világ imádja az eredetit!” Szerintem egyetértünk Krisztinával, hogy ebben az üzletben mindenki vállalja fel Önmagát, így hitelét nyeri saját üzlete.


Csapatjáték a gyakorlatban
Ebédszünet után egy ragyogó Arany Hálózatvezető házaspár, Botosné Gágyor Melinda és párja, Botos Sándor következett, akik a csapatjáték gyakorlati útmutatásit és azoknak személyiségre gyakorolt hatását tárták elénk tanításul. No, most itt vagyok bajban, mert Melindáék is és Timiék is azt a fajta tudatos energiát használják az üzletépítésben, amit szavakba önteni igen nehézkes és feladja nekem a leckét. Megfogom valahogy a lényegüket és általuk az egész Katona Team lényegét, hogy miért duzzadt a csapat ekkora volumenűre. SZER-ETET. A jó emberek mozgatórugója a szeretet, mely segítség alapon nyilvánul meg, s ez a segítség tanít és tanítóvá tesz, mely MONSPIRÁL-ja az egyéneket egy csapatban itt a Biocom rendszerén belül.


Melindáék hitvallása is erre a szeretetnyelvű tanítás átadására épül: „Az összefogás óriási erővel bír, melyben nincsenek vesztesek, csak győztesek.” Az új munkatársaknak röviden: Melindáék is egy egyszerű regisztrációval kerültek a rendszerbe és hogy egy szerencsés véletlen – és mi tudjuk, hogy semmi sem véletlen – során keresztezte útjukat az isteni gondviselés Timivel. Ismételni tudom csak magam, mint az előzőekben is. Nagyon nagyok vagytok!

Megtalálták A rendszert
Melindáékat saját csapattársaik követték, elsőként Bujpál Anita és Bagdi Balázs hálózatvezetők. Mondandójukat a közös cél erejére fókuszálták. Elmondták, hogy a Biocom rendszerében személy szerint pont a rendszert találták meg! A szervezettséget, az összhangot, a korrektséget!


Kihangsúlyozták, hogy itt mindenki megkapja a saját munkájához a maximális támogatást és az érte járó anyagi és erkölcsi elismerést is. Persze, ha dolgozik, és jól dolgozik.

Aki szereti az önállóságot, aki kreatív, de be tudja tartani a cég szabályrendszerét, annak itt a helye!

Ha öt szóval kellene összefoglalni, hogyan tudnak ők ketten sikeresek lenni, azok elmondásuk alapján a következőek:

1.) Korrektség
2.) Támogatás
3.) Megbecsülés
4.) Elszántság
5.) Kitartás.

Mi sem bizonyítja töretlen sikerüket és összhangjukat, hogy a nyári verseny egyik győzteseként köszönthetjük őket. Tökéletes összhang, tökéletes munka Anita és Balázs!

Én-ből Mi
Következő előadóink, Zsiga Tamás és Zsiga Tamásné hálózatvezetők voltak. Mondanivalójuk velősen így szólt: „A legnagyobb utazás a Biocomban a személyiség-változás. Természetesen az életünk sok területén csapatjátékosok vagyunk, de itt a fejlődésünk záloga ez a mentalitás! Jó magam is a „No de ki vagyok én?” kérdés helyett egyre gyakrabban fel kell, hogy tegyem, hogy „Mi-vé lettem!”? Az egyénből „mi”-vé, vagyis csapattá kell válni! Egyedül nagyon keserves a szekerünket húzni, de ha vannak a csapatunkban, akik segítenek, akkor száguldássá válhat ez az utazás. A szekértolóinkkal sok feladatunk van, de ez munkakapcsolatból barátsággá válik rövid időn belül, főleg ha mi is toljuk az ő szekerüket. A Biocom egy nagy szekértábor!” Mit is fűzhetnénk hozzá? Egyetértünk veletek!

Tanítóból tanító
Majd nagy lendülettel követte a fenti csapattársakat Gömbiczné Kanyó Beatrix hálózatvezető, aki a hagyományosan vett értelemben tanítónőből lett Biocom tanító! Hogyan is? Mit kockáztatott? Humorosan megfogalmazta: „a zsírbevitelt, korábbi meggyőződésével szemben”. Nyílegyenes stratégiát épített fel a csapatmunkában, mint a „megfelelően használd az erőforrásaidat, lásd át az eléd táruló lehetőségeket, taktikázz, tervezz előre, és persze próbáld kitalálni lehetséges termékfelhasználóid lépéseit.” Majd hozzátette: „Céljaid eléréséhez döntéseket kell hoznod, és minden döntés további döntések kapuit nyitja ki, vagy épp zárja be – akár (előtted) vagy lehetséges termékfelhasználóid elől. Építsd fel saját birodalmad, hódítsd meg a világot, hajtsd végre terveid és mindenekelőtt élvezd a játékot!” Bea 3 embertípusba sorolja a munkatársakat a cselekvő, lehetséges bajforrás és elnyomó kategóriákba. Mindenki mérje fel saját csapata minőségét, s itt máris visszacsatolnék a legendás Biocom-os idézethez: „A téged körülvevő 5 ember átlaga határoz meg téged!”

S mit kapott Ő? Az eredeti céljának megfelelő testtömeg-csökkenést (velejáróként pedig +energiát, migrén-mentességet, a hatékony segítőkészség, a hitelesség megélését, új ismerősöket, barátokat, elismerő szavakat, az együttműködés megélését, a közel 4 éve sarokba szorított vezetői attitűdje kiteljesedését). Azok az önzetlen elismerő szavak pedig, amiket utólag kapott, feltöltötték a szeretet-tankját, így még többet tud juttatni a családjának, a környezetének, az online csoportjának és csapattársainak egyaránt. Blokkját pedig az alábbi bölcsességgel zárta: „Csak a középszerűség biztos, kockáztass hát bátran, és tedd azt, amit akarsz. Keress olyan embereket, akik nem félnek, hogy hibáznak, így aztán persze hibáznak… De ez az embertípus alakítja a világot, és ők azok, akik sok hiba után egyszer csak olyat tesznek, ami gyökeresen megváltoztatja a közösségüket.”


Csapatmunka és kommunikáció
Telek Erika Hálózatvezető és Kerek Ilona munkatárs következett. Erikáék a csapatmunka erejét és a kommunikációt domborították ki közös munkájukban, megpróbálom szó szerint idézni őket: „Ebben a rendszerben csakis az tud sikert, siker élményeket elérni, aki tud csapatban dolgozni, itt nincs én, itt mi vagyunk a csapat! Nagyon fontos, hogy beszéljünk a munkatársakkal, keressük a szponzort, kérdezzünk, mert csakis így lehet tanulni! Ha nincs kommunikáció, az üzlet sem megy!” Egyetértünk veletek!


Nem munka, hanem hobbi
Majd Veres Eszter Hálózatvezető és Fásiné Csilla 5. szintű munkatárs lépett pódiumra. Eszter nagyon velős mondanivalója a Kitartásról szólt, mégpedig a következőképpen, szó szerint idézem: „Egy pár szóban szeretnék beszélni a kitartásról. Sokan vannak újak itt, akik először vesznek részt a tudatos vezető képzésen, nekik is üzenem, hogy nem kell feladni, ha egy kicsit is megrekednek a dolgok. Nagyon fontos az önfejlesztés, nekem sem egyből jött, a „kattanás”. A második vecsési képzésen ismertem fel, hogy igenis ki kell lépnem a komfortzónából, ahhoz, hogy a dolgok gördülékenyebben menjenek és haladjak. Sokáig egy helyben topogtam, de a kitartással jöttek az előre lépések. Nagyon jó helyen vagyok, szuper tanítók, szuper vezetők. Ha nem ide tartoznék, már rég feladtam volna, nagyon sok támogatást kaptam és kapok és persze a csapat ereje is felülmúl mindent! Ezt csakis így lehet csinálni!” Fantasztikus vagy Eszter! Eszter munkatársa, Csilla 2014-ben egészségügyi problémára kereste a megoldást, így találkozott a Reg-Enor kúrával. 4 hónap alatt rendeződött egészségügyi helyzete, majd 2019-ben a Facebookon talált rá Botosné Melinda csoportjára, amit több hónapig követett. Amikor nyáron munkatársat keresett, azonnal jelentkezett, mivel nagyon tetszett az, amit Melinda és a csapata csinált. Csilla szavaival élve: „nagyon szereti csinálni ezt a fajta munkát, mert ez nem is munka, hanem hobbi, már teljesen függő vagyok.” A járványhelyzet ideje alatt a főállásában a fizetése felére csökkent, de a Biocomnál megkereste a kiesett fizetését. A rendszert bizonyított neki is, így szeretne minél előbb főállású Biocomos lenni. Számos pozitív visszajelzést kapott, a munkáját elismerik, nem úgy, mint alkalmazottként. Teljesen azonosulunk Csilla mondandójával.


Tartalmas szieszta
Az első nap előadásainak zárása után szabad foglalkozás következett. Rendelkezésre állt a wellness részleg, de ott is folyt az üzletmunka és praktikák, fortélyok megosztása egymás között, s volt aki – jómagam is – a wellness fogadójában egy jó kis délutáni kávé mellett, bőrkanapékon sziesztáztunk, ismerkedtünk, eszmét cseréltünk és a napi esszenciában lazultunk tovább. Este vacsora, finom étkek a svéd asztalon, nagy nevetések minden asztal felől, én kicsit fáradtan, de jólesően az itthon vagyok ismerős érzésével majszolgattam tovább a színek kavalkádját tányéromon és egy könnycseppel arcomon. Hála töltött el…

Ünneplés
Vacsora után az előadóteremben a szokásos borozgatós, pezsgős jóhangulatú indítás után Timi kihívta a szülinaposokat, a sok Oroszlán vágtatott a pódiumra, köztük jómagam is, hiszen én aznap ünnepelhettem a születésnapomat. Micsoda szülinapi ajándékot kaptam! Egy komplett vecsési képzést! Következett két hatalmas torta, közös éneklés, majd táááánc! Hangulatfelelősünk, szőke ciklon szponzorom, Kovács Szilvia, személyében egy Sing Hallelujah kíséretében átszáguldott a flaszteren és megtelt élettel minden szegmense az előadó teremnek… ez az a Biocomos életérzés, amit nem lehet leírni, ezt egyszerűen érzeni kell!


Smaragd-szavak
A képzés második napjának kezdő blokkját a szívünknek végtelenül kedves, agyunk határait feszegető házaspár vezette, Tóth-Wolford Erika és Tóth Lali Smaragd Hálózatigazgatók. Nevük egybeforrt a Biocom nevével. Mérföldköveink… iránytűk… Erika kiállt és emlékszem, azzal kezdte a mondandóját, hogy „nem tudom, mit mondhatnék, hiszen ti már mindent elmondtatok helyettem. A tanítás végzi a dolgát.” Nem baj, Erika, mondd el még egyszer Te is! Újra hallani akarjuk! Tőled!


„Nem maguktól történnek a dolgok…”
Igazából Erikával most úgy jártam, mint az év elején az egerszalóki Kulcsember-képzésen Vass Oszi feleségével, Vass Szombatfalvi Zsuzsi előadásával. Van az a pont, hogy nem hallod meg, amit a másik mond, hanem csak beszívod az esszenciáját és az energetikáját, csak önmagában a lénye tölt, raktározol hátra a kisagyba és akaratlanul tanulsz tőle. Emlékszem foszlányokra: „regisztráltam, mert fogyni akartam, nem érdekel az üzlet!, észre sem vettem, de egyszer csak benne voltam a rendszerben, megvettem a víztisztítót, a hátsó sorban ültem én is, minek tapsol mindenki?” …és a kedvenc: „Az nem úgy van, hogy maguktól történnek a dolgok…”

Ébresztő gondolatok
Én itt meg is ragadnám ezt az alkalmat, ahol is átkanyarodok Lali mondandójára, aki pont ezzel az idézettel kezdte mondandóját. „Az nem úgy van, hogy maguktól történnek a dolgok…” és beindult az energetikának egy gyakorlati tanítása. Na, már most megpróbálom megfogni az esszenciát: elindult az energetikai síkok jelenlététől, mely hatással van minden földi létezőre egyaránt – igen rád is, Te, aki olvasod most e sorokat –, megragadta a tiszta szándék energiáját, a személyes fejlődés képességének kulcsát, majd elhangzott a klasszikus „Hány évre születtél?” „Az életedet Te kaptad, ki használja el?” ébresztő gondolatai. Szavai mélyen hatnak rád, zsigeri szinten így rájössz, hogy miért van szükséged a „súlytalanság” állapotára, a szabadságra, ezirányú céljaidnak eszközét a marketingtervet is érintettük, melynek ismerete belépő a jó és működő hálózatépítés világába.


Nem a múltunkból következik a jövőnk…
Tovább ásott, tudatot tágított miszerint, pontosan idézem: „Ne csak a hálózatépítés feladataira figyelj! Ugorjunk most mi is itt egy dimenzióval feljebb!” Tudatos teremtésről beszélt. Idézem: „A tudás és a Teremtő Erő mindenkiben ott van! Még nem érzed? Mert félsz!” Nálam ez betalált. Beszélt a tudat alatti roppant erejéről, mellyel összefüggésbe hozta, hogy tanuljuk meg, nem a múltunkból következik a jövőnk. Hangsúlyozta, hogy az emberi létet két erő hatja át a Szer-etet és a Fél-elem. Ismét csak e zseniális magyar nyelvünkre támaszkodva értette meg velünk életünk alapvető mozgatóit. Tökéletesen leképezhető erre az üzletre is, amennyiben tiszta szándékkal, szer-etetre építed az üzleted akkor felfelé irányuló pályán mozogsz, ha a fél-elem dominál a gondolati síkon, akkor stagnáló, vagy lefelé irányuló pályán haladsz tovább. S mi az ember legnagyobb ballépése? Amikor a félelmet használja Terem-Tő ereje helyett! „Az van, amit gondolsz.” „A meghatározó gondolat megvalósulásra törekszik.” „Semmi más dolga nincs az Életnek, minthogy igazad legyen.” – idézte Kónya György híres aforizmáit. Kitért a hála erejére, ha hálát tudsz adni, akkor az energiáid áramlásban „Flow”-ban lesznek és ez az életed minden területére leképezi magát. Kezdd el gyakorolni! Blokkjuk zárásaként idézeteik következzenek: „A legmélységesebb titok, hogy az élet nem felfedezés, hanem a Teremtés folyamata. Igazából nem fejlődünk újból és újból újrateremtjük magunkat.” Mit is írhatnék ezek után? Hálásak vagyunk, hogy vagytok! Ez az érzés egy olyan energia, melyet, ha megpróbálsz papírra vetni, a lényege elillan. Érezni kell!


Megérdemled a jót!
Kávészünet után következett szponzorom, segítőm, jóbarátom, „Anyu”, Kovács Szilvia hálózatvezető és csapata jómagammal karöltve. Na, mármost Timi feladta nekünk a leckét erősen, hogy pont Erika és Lali után léphettünk színre.


Csak remélni tudtuk a méltó folytatását a napnak. A mi előadásunk fonala is a hit és energia köré lett szőve, amit Szilvi frappánsan egy Manna Owell idézettel nyitott, mely szerint: „Van egy ima, amit minden embernek ismernie kell! A szövege egyszerű: Hiszek magamban!” Folytatta: hidd el, hogy megérdemled a jót! Szilvi is elmondta, hogy került ebbe a rendszerbe, saját Biocom-os életútját is az energiák áramlása alakítják, s mint olyan hol az energiahullám tetején evez, hol pedig lejjebb. Kiemelném, hogy ő is és még sokan mások még ebben a rendszerben, (jómagam is) másod állásban tevékenykedünk a Biocom rendszerében. Még! Hangsúlyozta, hogy ahol a fókusz, ott az energia, s ha a fókuszt megosztod, áthelyeződik a Biocomról és lassul a folyamat, lassul az üzleted felépítése. Saját bőrömön tapasztalom én is mondandóját. Fantasztikus mini videóival a hit és a hit által létrejött energia tökéletes megnyilvánulását prezentálta a publikumnak, mint ahogy a Mátrix filmből is kaphattunk egy kis ízelítőt. Házi feladat megnézni/újranézni! Te magad vagy az energia Szilvusom, szélsebes szárnyakon!

Biocomos mentőmellény
S rá is térnék saját szereplésemre, a saját hitem és energiám témakörére. Nekem is a hit egy újabb lépcsőfokát kell, hogy meglépjem azzal, hogy kijövök a komfortzónámból, az illúzióimból és főállású Biocom-os munkatárssá válok. Idézem: „Ha hinned kell valamiben, kezdd magaddal!” Őszintén elmondtam, hogy én e szerint éltem 22 éves koromig. S mi változott? Beléptem a munka világába, s a munkahelyi nyomásból fakadó szürke 50 szürke árnyalata, ami már nekem 500 árnyalat volt, uralta az elmémet, majd lassan az egész fizikumomat! Elhittem, hogy egy hagyományos munkahelyi rendszerbe lépve majd megteremtem a saját magam és családom valódi egzisztenciáját. Tévedtem. Ehelyett megteremtettem, az elfojtást, a kilátástalanságot, az időhiányt, a szabadságom elvesztését, végül lehullottak a „szárnyaim”. Elvesztettem a biztonságom, helyette növesztettem magam köré biztonságot 20 kg zsír formájában. Erre születtem/születtünk meg? Mit akarok magamtól? Mit keresek én itt? Kerestem a megoldást, hogyan léphetnék ki ebből az ördögi körből, és aki kér, megadatik. Megérkezett szponzorom Szilvi, aki dobta a Biocom nevű mentőmellényt. Jelentem Főni, úszok a mellényben a hajó felé!


Változás a hit által
Szereplésünk záróakkordjaként felkonferáltuk 3 csodás üzlettársunkat, jó barátainkat, hogy ők is fogalmazzák meg, mit jelent nekik ez a rendszer, s hogy a hit által milyen pozitív irányú változást tudtak eszközölni saját üzletükben. Elsőként Kerestélyné Czitor Ildikó 5. szintű munkatárs lépett a publikum elé, majd Molnár Zsuzsanna 5. szintű munkatársunk, végül, de nem utolsósorban Török Eszter 4. szintű munkatárs tárta elénk legbelsőbb érzéseit. Mi sem bizonyítja jobban a hit működését is saját üzletükben, mint hogy Zsuzsihoz a nyár elején csatlakozott két induló üzlettárs, Eszternek pedig a napokban van kilátásban egy új belépő.


Széljegyzet: Eszter kimondta a bűvös szót a pódiumon, JELEN időben: „Van egy „Katona Timim!” Erre Erika frappánsan megjegyezte: „Legyél Te egy Katona Timi!” Ildikónál pedig már dolgozik egy 3. szintű üzlettárs. Csajok megyünk előre! Szívből gratulálok nektek! Hála és köszönet, hogy vagytok!

Ő is kirúgta a főnökét…
Ebédszünet után Jónás Eszter Hálózatvezető következett, akinek teológusként is csípőbe vág a hit témaköre. Megszokott, lehengerlő kommunikációval, sziporkázó kisugárzásával avatott be mindenkit a saját életútjába. Honnan indult és hogyan csöppent bele a Biocom világába. Idézete mely így szól: „De aki mindvégig kitart, az üdvözül!” híven prezentálja felfelé ívelő karrierjét a rendszeren belül, melynek hatására, mint már oly sokan, ő is kirúgta saját főnökét. Már mondtam Eszter. Kincs vagy!


Kikhez érkeznek a legjobb dolgok?
Esztert követték Almási Tímea és Vágó Orsolya hálózatvezetők. Egyszerűen odavagyunk értük! Hallgatni kell őket, nézni! Az ő különleges ismérvük a Katona Teamen belül, hogy együtt dolgoznak ketten, valami hihetetlen dinamikával, láthatatlan erővel! Emlékszem, az egyik motiváló idézetük így szólt: „A kemény idők soha nem tartanak sokáig, a kemény emberek igen!” A másik pedig így: „A jó dolgok azokhoz érkeznek meg, akik hisznek, a még jobb dolgok azokhoz, akik türelmesek, a legjobb dolgok pedig azokhoz, akik soha nem adják fel!” Ott a pont! Ők a jó lelkű nyers erő! Ebben a kettősségben van jelen az ő áramló energiájuk. Timi szavaival élve: „Mi olyanok vagyunk Orsival, mint két kicsi Legó, akik szuperül passzolnak a Biocom családba!” Egyetértünk!


Fontos az elköteleződés
Méltó záráskánt Dr. Fogarasi-Grenczer Andrea hálózatvezető következett. Nagyon vártuk már Andrea előadását is. Szerintem pont egy olyan kérdéssel vágott a dolgok közepébe, amit már mindenki feltett magában itt ebben a rendszerben: „Mit keresek én it? Kakukktojás vagyok, vagy strucctojás?” Humorosan szemléltette azt, hogy mint nagyon sokan, ő is MLM kiégettként érkezett meg ide a Biocom rendszerébe, s mi változtatta meg korábbi attitűdjét. A rendszer hitelessége és múltja, a termékek bizonyító ereje, saját tapasztalatai, a „gyors indítás”, mely egyetlen más rendszerben nincs, a saját szponzor és felső vonal támogató magatartása, a képzések lehetősége és ereje, a saját elégedettségi szint és hogy jól érzi-e magát az ember? Kiemelte az elköteleződés fogalmát egy frappáns aforizmával: „Van, akinek gyorsan megy, van, akinek lassan, van, akinek sehogy.” És mi segíti ezt az elköteleződést? ….hogy a Biocom „jókor talál meg. Éppen akkor pont a legideálisabb számodra (keresésben vagy, változtatnál, elégedetlen vagy, ki akarod próbálni magad másik területen, megfog valami vagy valaki, pozitív kapcsolódások a munkával.)” Hangsúlyozta a képzések, önképzések és szakmai ismeretek fontosságát. Ő is beszélt saját nehézségeiről, mint az időhiány, fókusz áthelyeződése, félelem a munkatárs indítástól (időhiány), megjelenik az elbizonytalanodás érzése (az önmagamba vetet hit). Véleményem szerint mindannyian átérezzük ezeket az attitűdöket, melyek az energiák nem megfelelő áramlását tartják fent.


A „Wonder Woman” alapigazságai
S mi mozdította elő Andreát is ebből a berögzült helyzetből? Egy sor alapigazság, melyet ő a következőképpen állított fel:

 1. alapigazság: munka nélkül nincs pénzkereset, dolgozni mindenhol kell, itt is!
 2. alapigazság: a megtérülés nem azonnal történik, minden nap tenni kell valamit, az elvetett magok kikelnek!

III. alapigazság: nem csak egy dologra vagyunk alkalmasak, meg tudunk tanulni új dolgokat, önértékelés fokozódik.

 1. alapigazság: de nekem kell megtenni a lépéseket és nem várhatom mástól a sikert!
 2. alapigazság: csapatmunka nélkül nem boldogulsz!

Andi egy Wonder Woman, melyet bizonyít hatalmas szakmai tudása és tekintélye, töretlen előre jutása, a csapatának bővülése, s családjának kivételes atmoszférája. Tiszteletünk!
Kis szünet után a járvány helyzetre való tekintettel, az elmaradt elismerések, kitüntetések, kupák átadása következett.

Hálózatvezetői szintre minősültek:

 • Szakonyi Tímea, szponzor: Szabóné Balla Bernadett és Szabó Zsolt, Ezüst HV-k
 • Salánki Zsuzsanna, szponzor: Katonáné Tóth Tímea és Katona Szabolcs, Gyémánt HV-k
 • Zsiga Tamás és Zsiga Tamásné, szponzor: Botosné Gágyor Melinda és Botos Sándor, Arany HV-k
 • Gömbiczné Kanyó Beatrix, szponzor: Zsiga Tamás és Zsiga Tamásné, HV-k
 • Dancs Józsefné, szponzor: Szepesi Ilona, HV
 • Szabó Julianna, szponzor: Botosné Gágyor Melinda és Botos Sándor, Arany HV-k
 • Miskolci Mária, szponzor: Katonáné Tóth Tímea és Katona Szabolcs, Gyémánt HV-k
 • Veres Eszter, szponzor: Botosné Gágyor Melinda és Botos Sándor, Arany HV-k

Kitűzősek lettek

 • Szepesi Ilona, szponzor: Búzás Ildikó, Ezüst HV
 • Olcsákné Kaszó Andrea Lujza, szponzor: Búzás Ildikó, Ezüst HV
 • Dr Fogarasi-Grenczer Andrea, szponzor: Szabóné Balla Bernadett és Szabó Zsolt, Ezüst HV-k
 • Szakonyi Tímea, szponzor: Szabóné Balla Bernadett és Szabó Zsolt, Ezüst HV-k
 • Salánki Zsuzsanna, Katonáné Tóth Tímea és Katona Szabolcs, Gyémánt HV-k
 • Almási Timea, szponzor: Katonáné Tóth Tímea és Katona Szabolcs, Gyémánt HV-k
 • Vágó Orsolya, szponzor: Almási Timea, HV

Botosné Gágyor Melinda és Botos Sándor, Arany HV-k

Ezüst Hálózatvezetői szintre minősültek:

 • Botosné Gágyor Melinda és Botos Sándor, szponzor: Katonáné Tóth Tímea és Katona Szabolcs, Gyémánt HV-k
 • Szabóné Balla Bernadett és Szabó Zsolt, szponzor: Katonáné Tóth Tímea és Katona Szabolcs, Gyémánt HV-k
 • Búzás Ildikó, szponzor: Szabóné Balla Bernadett és Szabó Zsolt, Ezüst HV-k

Arany Hálózatvezetői szintre minősültek:

 • Botosné Gágyor Melinda és Botos Sándor, szponzor: Katonáné Tóth Tímea és Katona Szabolcs, Gyémánt HV-k

Gyémánt Hálózatvezetői szintre minősültek

 • Katonáné Tóth Tímea és Katona Szabolcs, szponzor: Béres István, Arany HV

Nyári verseny győztesei:

 • Bujpál Anita, szponzor: Botosné Gágyor Melinda és Botos Sándor, Arany HV-k
 • Gömbiczné Kanyó Beatrix, szponzor: Zsiga Tamás és Zsiga Tamásné, HV-k

 

Angyalkás hatások zárásként
Majd az ajándékozás egymás angyalkáinak, s végül a borítékok tartalmának mazsolázása. A várt hatás most sem maradt el. Kis lapokon sorok közt lapultak a tanítások, bölcsességek, esszenciák, útravalók…kinek mi? Sírás, nevetés, felkiáltás, feloldás, szeretet… ami mi mind vagyunk egyszerre itt… ebben a rendszerben… egy igazi, nagy család…

Zárásként mit is kívánhatnék? Járjunk mind a Biocom hírével!

Ezeket olvastad már?