Kezdőoldal Ágak Fókuszban az életed – hatékony útmutatás életmódhoz, pénztárcához a Ferenczy-Vass-ág újszerű Startnapján

Fókuszban az életed – hatékony útmutatás életmódhoz, pénztárcához a Ferenczy-Vass-ág újszerű Startnapján

Fókuszban az életed címmel hirdette meg csapatában Bencsik Éva a Ferenczy-Vass-ág újabb közös Startrendezvényét. Az augusztus 11-i Focus Day-en a Beta-Pintér-ág krónikás szerepet elvállaló vezetőjének beszámolója szerint szerencsére voltak kíváncsi emberek, akik a strand helyett a budapesti Benczúr Hotel légkondis termét választották, esélyt adva maguknak az életük átértékeléséhez. Ők pedig, az úgymond „régi motorosok” már eleve tudták, mire számítsanak, hiszen minden ilyen alkalom felteszi az I-re a pontot. Mégis az éppen aktuális napról mindig úgy érzik: ez most kivételesen nagyon jól sikerült!

Laci és Hajni – akikért mindig érdemes ott lenni
Szerintem természetes, hogy mindannyian Laci előadását vártuk. (Ferenczy László, életépítő tréner, aki mestere a témának.) Annyit tudtam még, hogy lesz előadása Hajnikának is. (Eberhardt Hajnal, aki előadásaiban dietetikusként terelget bennünket a kívánatos életforma felé.)


Az életünk bizony matek…
A meglepetés számomra Eberhardt Gábor „debütálása” volt. Szó mi szó, leesett az állam ettől a sikeres vállalkozótól, aki feketén-fehéren megmutatta nekünk, hogy az életünk bizony matek. Én nőként soha nem számolgattam, mennyibe kerül egy hónapban a víz, amit megiszom, mennyi a vitamin, amit minden reggel bekapok, ahogy a cipőnek és a ruhának, amit hordok sem az árát néztem – eddig. Engem mindig az érdekelt, hogyan érzem benne magamat. A munkámban is mindig az volt a fontos, hogy amit csinálok, abban érezzem jól magamat. Aztán, hogy éppen még pénzt is keresek belőle, ez másodlagos volt. Kineziológusként sem a pénzért dolgoztam, bár tudom, hogy nekem is pénzért adnak kenyerek a boltban.

Érzések és ráció
Visszagondolva olyan ez, mintha a saját magam ellensége lennék. Jó lenne azt gondolni, ez nem így van, de érvényes Laci tanítása, hogy az ember legalább magának ne hazudjon. De hát mi nők, így vagyunk bekötve. Nekünk az érzések a fontosak. Ezért kelletek mellénk kedves férfitársaink, mint Gábor is Hajnika mellé, hozzatok le bennünket a földre, a való világba. Viszont cserébe, mi nők felemelünk benneteket a magasba, csak bele ne szédüljetek!

Egyre kevesebb munkával egyre több pénz
Gábor mutatott alternatívát arra, hogyan lehet egyre kevesebb munkával egyre több pénzt keresni. Nem kell hozzá semmi különös, csak matek és őszinteség önmagunkhoz. Merjünk belelátni a saját életünkbe és ha nem azt az életet éled, amit szeretnél, akkor merd meghozni a döntésedet a változtatáshoz. Ja, és ne felejts el cselekedni sem! Esetleg tetszik ez valakinek? Szerintem sokaknak igen a válasza.

„Tartsd fiatalon a testedet, mert a lelked nem öregszik”
Tudom, hogy Hajni előadásai mögött mindig óriási felkészültség, szakmai ismeretanyag van. Ez az előadás szerintem minden várakozást felülmúlt! Tudtam, de ez a szakmámból adódik, hogy a stressz, a negatív gondolatok, a félelem hogyan hatnak a testünkre, lelkünkre és hogy egy egyszerű tisztítókúrával, böjttel még a gondolataidon is tudsz változtatni. Az őseink tudása mindannyiunkban ott van, hogy a légzés, a mozgás, az éneklés, kántálás előhívja az ősöket belőlünk.

Segíts a telomereidnek!
Sokan viszont nem tudják, hogy életünk hossza a sejtjeinket alkotó DNS szál végén található un. „telomerek” hosszától és épségétől függ. Bizony sokan vágynak az örök fiatalságra, ami nincs, de hogy az egészségünk kulcsa is ebben rejlik, azt kevés helyen mondják el. Illetve vannak antioxidáns termékek, melyek lassíthatják a telomerek elhasználódását. (Turmeric, Krill, C-vitamin, D3K2-vitamin, Alga, Gingko, Immun Protect, Flavonoid stb.)

Tudtad vajon,
– hogy a jó alvás növeli a telomerek hosszát?
– hogy a rövid REM fázis elindítja az inzulinrezisztenciát?
– hogy kollagént ipari mennyiségben kellene szednünk? Pl. a bélfalban lecsökkent kollagénszint hatására csökken a bélperisztaltika.

Gondolatok és termékek
Az egyik legfontosabb üzenete Hajni előadásának az, hogy a férfiakat a mi felelősségünk, a nők felelőssége védeni, hiszen rajtunk múlik, milyen ételt és italt teszünk az asztalra és milyen gondolatokkal fűszerezzük azt! Egyébként pedig a Forever Manben lévő antioxidánsok, valamint a DHEA is jó, ha az asztalra kerül… Segíts fiatalon tartani a testet és a gondolatokat!

Mozgás, táplálék – egészség
Nem titok az sem, hogy vannak olyan területek a világon, ahol az emberek extra magas életkort élnek meg egészségben. Ezek az emberek napi szinten mozognak, egyszerű életet élnek, kevés táplálékot vesznek magukhoz – kék zónák. Mint Okinawa, ahonnan a Koral Ca származik.

Van létjogosultsága a munkánknak
A közösség fiatalító hatása lehetne a zárszó, ha nem érkezett volna meg a mester, Ferenczy László, akitől valamennyien tanulunk Biocom szinten. Laci mindig biztat bennünket, higgyünk magunkban, van létjogosultsága a munkánknak. Vállaljuk a felelősséget az életünkért. Találjuk meg a nyitott, érdeklődő, kíváncsi embereket – és hallgassuk a CD-jét minden este elalváskor, ez is segíthet a folyamatban.

Magasabb szintre léptek
A Focus Day alkalmak lehetőséget adnak arra is, hogy köszöntsük, elismerjük azokat a tagokat, akik a korábbi hónap vagy hónapok kiemelkedő teljesítménye alapján szintet lépnek és ennek eredményeképpen a jövőben magasabb kedvezményben részesülnek vásárlásaik során. Örömmel tapsoltunk:

  • Kovács Adriennek, aki hihetetlen tempóban egy hónap alatt ötös szintre kvalifikálta magát Volenticsné Baji Mária csapatában.

  • Ugyanilyen lelkes taps fogadta Agárdi Annamáriát, aki Varga Edit csapatában lépett a vezetővé válás küszöbét jelentő hatos szintre. Nagyon jó érzés volt együtt örülni velük. Szeretettel gratulálunk nekik és további sikereket kívánunk!

 

Örülök, hogy részese lehettem ennek a napnak és már alig várom a szeptember 15-i nemzetközi találkozót!

 

Ezeket olvastad már?