Kezdőoldal Ágak Mikor Sinkáék táncoltatnak – avagy a Sinka-Hermann turné, hat napon át, három országban

Mikor Sinkáék táncoltatnak – avagy a Sinka-Hermann turné, hat napon át, három országban

Londoni élmények. A képen Sinka Timi és Gyula, Hermann Judit, Venter Krisztina, Szabó Tibor.

Londoni élmények. A képen Sinka Timi és Gyula, Hermann Judit, Venter Krisztina, Szabó Tibor.

Költözz a szponzorodhoz! – hangzik el gyakorta hálózatépítő rendezvényeken a tanács. Némely esetben ez meg is valósul, hiszen több esetben házaspárok építik közösen az üzletet – sikeresen. Egyébként pedig áttételesen arra utal, hogy érdemes megfigyelni a mentorul, példaképül választott személyiség, a szponzor (vagy nagyobb vezető) minden rezdülését, hiszen az új csatlakozó még az út elején áll, s oda szeretne eljutni, ahová az előtte járó… Ha az odaköltözés nem is valósítható meg minden esetben, az átmenetileg tartós együttlét igen. Ebben volt része a Sinka-, Komporday-ágon Hermann Juditnak, és néhány csapattagjának. Nem egyszerű úti beszámolót kaptunk tőlük, hanem élményekről, tanításokról szóló összefoglalót. Köszönet érte!

Angliai hálózatépítő kirándulás
Angliával kezdődött. Bánfi Zoltán ugyanis meghívta a Sinka házaspárt, hogy legyenek vendégei a júniusi képzésüknek. Judit szívesen társult hozzájuk, ugyanis több munkatársa él London területén, így oda is el szokott látogatni. Hálózatépítés szempontjából az egyik legfontosabb tényezőnek tartja a személyes kapcsolatot. Ha nem nézel a munkatársad szemébe, csak tippelni tudsz, hogy mire van szüksége – s a mi munkánk az, hogy PONT azt adjuk az embereknek, amire NEKIK szükségük van, nem pedig azt, ami számunkra fontos.

Emberek között, Londonban
Tehát elindult a menet. J A csapat úgy döntött, hogy hotel helyett a mindennapi emberek életébe szeretne betekintést nyerni, így örömmel elfogadták Judit barátnőjének, Krisztinának a meghívását. A szombati nap barátságos hangulatban telt, Judit csapatának tagjai több száz kilómétert tettek meg, hogy együtt lehessenek.

A valóság érdekelte őket
A helyi életminőséget, felmerülő gondokat, az ott élő és dolgozó emberek lelki világát tárták fel. Nem egy sétalovaglás, ez egyértelművé vált mindenki számára. Csodálatos emberekkel találkoztak, de ugyanakkor szomorú és sanyarú sorsokkal is. Nagyon komoly meggyőződésükké vált, hogy ott sincs kolbászból a kerítés, s mekkora kincs, hogy a Biocom Zoltán segítségével megteremtette ott is a lehetőséget, hogy kitörjenek az emberek a “rabszolgasorsból”.

Összekapcsol az életmódprogram
Nagyon fontos a Biocom a határokon túl, elvégre az életmódprogramnak hihetetlen közösségtudat köszönhető s az otthonuktól távol élő emberek számára ez létfontosságú. A vasárnapi képzésen Timi, Gyula és Judit erre is kitért. Felhívták a figyelmet arra, hogy minél több kint élő testvérükhöz juttassák el a Biocom lehetőségét, hogy külföldön is otthon érezhessék magukat az emberek.

Partiumi látogatások
Visszaérvén idegenből, Judit lelkesen mesélte a munkatársainak, hogy mennyit tanult a Sinka házaspártól az út alatt, s úgy érzi, hogy még nagyon sok tanulnivalójuk lenne. A munkatársak elhitték. Schvarczkopf Enikő Ezüst Hálózatvezető és Tóth Boglárka hálózatvezető hirtelen felindulásból fel is hívta a Sinka házaspárt, hogy ha belefér az idejükbe, látogassák meg őket s tanítsák meg nekik a tudatos hálózatvezetés fortélyait. Természetesen Sinkáék elfogadták a meghívást, mert ők ilyen, áldozatra kész hálózatigazgatók, s meg is lett hirdetve Szatmáron a Reg-Enor Est július 5-én. Természetesen ezt Judit sem nézhette tétlenül, így másnap, július 6-án Nagyváradon is megszervezték az első ilyen jellegű rendezvényt.

Ebéd Melegné Katikánál.  képen Sinka Timi és Gyula, valamint Hermann Judit csapata

Ebéd Melegné Katikánál. képen Sinka Timi és Gyula, valamint Hermann Judit csapata

Munkatársi ínyenc falatozás Szatmáron: Sinka Timi, Hermann Judit, Schvarczkopf Enikő, Tóth Bogi, Karpinszki Bianka, Tempfli Kinga

Munkatársi ínyenc falatozás Szatmáron: Sinka Timi, Hermann Judit, Schvarczkopf Enikő, Tóth Bogi, Karpinszki Bianka, Tempfli Kinga

Reg-Enor Est-premier Szatmáron
Tehát a “turné” Szatmáron kezdődött. A Reg-Enor Est csodálatosra sikerült, több orvos is részt vett az előadáson és mindenki új meglátásokkal gazdagodva távozott. A rendezvényt egy munkatársi megbeszélés követte, a Tóth Boglárka által választott lenyűgöző vendéglőben és hotelben. Igazi kényeztetésben volt része a csapatnak és az este hatalmas kacagások és rendkívül hasznos tanácsok kíséretében telt. Meg is fogalmazódott a csapatban, hogy a hely és a társaság is tökéletes egy soron következő vezetői képzésre.

Életmódklub Nagyváradon
A következő állomás Nagyvárad volt. A Reg-Enor Est teltházas let, s mindenki folytatásra vágyva távozott. Ennek következtében a nagyváradi csapat le is tárgyalta az előadóterem folyamatos használatát, így Nagyváradon heti rendszerességgel el lehet látogatni a különböző főtémájú Életmódklubba!

Munkatársi, avagy lazítás – felismerésekkel
Este természetesen ismét munkatársi megbeszélésre került sor, de ezúttal a nagyváradi romkocsmák látogatása volt a témakör… Annyit jó tudni, hogy Nagyváradon a romkocsmák a kulturális élet központjai, azaz filozófiai, irodalmi tehetségek “összeröffenések” színhelyei. Különböző emberek különböző életét és filozófiáját ismerte meg a társaság. Hatalmas felismerések születtek s óriási életleckék voltak megfogalmazva!

Londoni döntések Miskolcon bejelentve
Pénteken Miskolcra utaztak, hogy a szombat reggeli startra készüljenek. A Startképzés élménydús volt, mint minden miskolci rendezvény, de a különlegesen jó hangulatot a háziasszony, Tóthné Boncsér Anna biztosította. A színpadra kiállt Venter Krisztina is, Judit angliai munkatársa, akinél a csapat a londoni napokat töltötte s elmondta a közönségnek, hogy milyen körülmények között élnek sokan külföldön, s ő miért döntött úgy a júniusi látogatás hatására, hogy felmond a munkahelyén s minden erejével a Biocom életmódprogramot fogja élni.

Egyedi Start: születésnapok, tánccal
A Startképzés egyedi volt. Ilyen még nem volt és nem is lesz többet, ugyanis a csapat két születésnapot is ünnepelt! Lukács Gusztáv hálózatvezető, aki a Sinka-ág “fényképésze” is egyben, 70. életévét ünnepelte és Sinka Gyula hálózatigazgató 50. születésnapját ünnepelték meg – annak rendje és módja szerint. Komporday Annamária, Tasnádiné Szabó Mónika, Ujvári Zsuzsanna Arany Hálózatvezetők és természetesen a Matriárcha, “Éva mama” közreműködésével egy lélegzetelállító családi táncprodukciót láthattunk. Természetesen mindenki könnyek között nézte, ahogy Eszter és Levente, Tímea testvérének gyermekei Gyula tiszteletére elropták a csárdást, majd Eszter Gyulát is jól megtáncoltatta a közönség hatalmas örömére. Juhászné Papp Mónika hálózatvezető eszményi tortát készített, amiből a jelenleg regenorozókon kívül mindenki falatozhatott.

Melegné Liszkai Katalin előadása Kulcsember-képzőn

Melegné Liszkai Katalin előadása Kulcsember-képzőn

Meleg fogadtatás Tiszaladányban
Bár gyönyörű vége lehetett volna ez a turnénak, a csapat mégis tovább indult – Tiszaladányba, Melegné Liszkai Katalin természetgyógyász, fitoterapeuta, életmód-tanácsadó, a Sinka házaspár hálózatvezetője és Juditék csapatának “tündér keresztanyja” életmódtáborának avatására. Katika ugyanis tudatosan halad nagy céljai felé férjével, Miklóssal. Katika régi álma, hogy egy életmódtábort hozzon létre, ahol az arra vágyók elvonulhatnak kicsit, tanulhatnak a régi világ csodáiról, régi szokásokról, kenyérsütéstől gyógynövények gondozásáig mindent megismerhetnek s nem utolsó sorban a Biocomos életmódprogram “táborozós” központjává válhasson.

Egy álom megvalósul
S az álom valóra válik a Biocomnál! Bár sok munka van még addig, míg minden a helyére kerül, de a csapatka (azaz 30 fő: Gyula, Timi, Katika csapata és Judit csapata) elsőként élvezhette a Meleg család vendégszeretetét, amiről azóta is regéket zengnek. Emberfeletti az az alázat, szolgálat, tanítás, amivel Katika megajándékozza vendégeit. Nem könnyű 30 főt ellátni bármivel, de főleg nehéz egy fejedelmi menüt összeállítani csakis otthon termesztett/tenyésztett alapanyagokból. Katika és Miklós ezt is játszi könnyedséggel oldotta meg – s a csapat hatalmasat fejlődött Katika és a Sinka házaspár együttes tanítása révén. Óriási lendülettel indulhattak közetkező állomásuk felé: a Calimbra Kulcsember-képzőre, melyről itt lehet olvasni.

Hat napnyi élmény, három országos turnéval
Tehát 6 napos intenzív képzés, Angliával bemelegítésként. J Mindenki ilyesmire vágyik! Hatalmas erő és odaadás van a Sinka házaspárban, hogy mindent félretéve ezt be tudták tervezni – elvégre a közel 80 hálózatvezetőjük közül bizonyára mindenkinek hatalmas vágya egy ilyen turnét megjárni igazgatóikkal.

A csapat a hálózatépítés módszerein kívül hihetetlen meglátásokkal gazdagodott. Ebből is közreadunk egy csokorra valót.

Hermann Judit csapata a miskolci Starton: Judit, Tamás és felesége Ildikó, Póti Zoltán és Brigitta

Hermann Judit csapata a miskolci Starton: Judit, Tamás és felesége Ildikó, Póti Zoltán és Brigitta


HERMANN JUDIT: ÉLMÉNYDÚS UTAZÁS, TANULÁSSAL

Egy olyan utazás volt ez a turné, amit mindenki meg kellene ejtsen legalább egyszer az életben. S itt nem a fizikai utazásról beszélek, bár annak is számít a milyensége. Személy szerint a turné alatt utaztam repülővel, távközlekedési busszal, sofőrös luxusautóval, saját autóval, vendégként Timiék autójával. Laktam luxushotelben, vendégeskedtem bérelt szobában és saját lakásban, egy éjszakát ébren töltöttem éjszakai pillangók társaságában és Katikánál tábor jellegű diákszálláson szobatársakkal is aludtam. Ettünk/ittunk luxusétteremben ínyenc falatokat, házi készítésű ízletes ételeket, sarki étkezőben, kocsmába rendelt pizzát és útra készített szendvicset is.

A megismerés segítheti a szponzorálást
Ültünk és beszélgettünk a felső 10,000-el, az átlagemberrel, a rossz körülmények között élő vidékivel, az elszármazott, rabszolga sorsot élő magányos emberrel, a füvező filozófussal, a buddhista tanítóval, a reményvesztett, külföldre készülő apukával, a bizakodó és lázadó fiatallal s a céltudatos, emberszerető biocomosokkal, minden szinten. Hihetetlen, amit így meg tud élni az ember. S muszáj (!!!) megismerni ezeket a sorsokat, ezeket az életkörülményeket, elvégre a mi dolgunk főként az biocomosként, hogy minden egyes embernek tudjunk egy új perspektívát adni. S csakis úgy ismerjük meg azt, hogy nekik mire van szükségük, ha megismerjük a gondolkodásukat, gondjaikat s átérezzük, megértjük az élethelyzetüket. Ezért imádom a Biocomot!

Vezetői nagyszerűség, példaértékű hozzáállások
Itt a vezetők nem az üvegpalotából letekintve osztják a jó tanácsokat, hanem az emberek közé mennek és megismerik őket, hogy egyre hatékonyabban tudjanak nekik segíteni. Az ember számára is hatalmas felismerés egy ilyen út. Mert mind ugyanazokkal a lehetőséggel kezdjük az életet, majd a döntéseink, külső körülmények hajlítanak ide vagy oda. Az az alázat, elfogadás, érdeklődés, amivel a Sinka házaspár minden egyes ember iránt viseltetett, ahogy végig tudtak hallgatni minden meglátást, ahogy személyre szólóan mindenkinek tudtak mondani valamit útravalóul, amitől az illetőnek esetleg jobbra fordulhat a sorsa – egy csoda.

Ilyenné szeretnék válni, mint ők!
S amit mindennek az átélése kiváltott belőlem – egy újabb csoda. Rájöttem, hogy még nagyon sok tanulnivalóm van. Mert a nagy vezetők, akikre igazán felnézek s akik igazi példaképeim, azaz Kónya Gyuri, Melegné Liszkai Katika és a Sinka házaspár – mind mind ennyire emberséges, alázatos és mesteri tanítók. Ilyenné szeretnék én is válni s még hosszú utat kell megtegyek érte – de van célom, kőkemény, s minden percemet arra fogom fordítani, hogy a nyomdokaikba lépjek.

A tudatosság és rendszerezés elengedhetetlen
Ami pedig komolyan megfogalmazódott bennem hálózatépítés szempontjából: amit eddig ösztönösen felépítettem, most így utólag, meg kell komolyan alapozni. Sokáig el lehet jutni a Biocomban úgy, hogy csakis a megérzéseidre hallgatsz – de egy ilyen zavaros monstrum könnyen felül tud kerekedni rajtad. Így muszáj átlényegülni újra és újra, folyamatosan tanulni és beépíteni a tudatosságot, a rendszerezést a munkába. Még akkor is, ha eleinte ez hatalmas nehézségnek tűnik. A célt kell szem előtt tartani, úgy jóval egyszerűbb a változtatás – s a cél többek között az is, hogy 20 év múlva is itt legyek s ilyen emberekkel turnézgassak, fejlődjek, mint a Sinka házaspár. J

BOROSS TAMÁS: MINDEN HELYZETBEN TANULHATUNK
Számomra csütörtökön kezdődött a “meló”, Nagyváradon. Reg-Enor est, majd munkatársi megbeszélés (konzultáció, ha úgy tetszik) szponzorommal, Hermann Jucival és a felső vonal képviseletében a Sinka házaspárral. Tanítások és jó tanácsok színesítették az estét. S közben patakokban folyt a jókedv. Emberi hangon folytatott beszélgetések, simogató tekintetek s vígasztaló szavak mindenkinek, akik leültek asztalunkhoz. Mert a Biocomosok már csak ilyenek. Ott próbálnak meg segíteni, ahol tudnak. S ahogy ezt Sinkáék teszik… Na, az a nem mindennapos. J

Mikor lesz a következő?
Péntek szünnap, majd szombaton irány Miskolcra. Startnap. Mindig örömmel tölt el, ha új arcokat látok egy rendezvényen. Talán csak annak örülök jobban, ha velünk együtt kacagnak és mielőtt elköszönnek, megkérdezik, hogy mikor lesz a következő találkozó? Na kérem… Velünk együtt kacagtak és affelől érdeklődtek, hogy mikor lesz a következő találkozó? S a hab a tortán: ünnepi torta Lukács Gusztáv és Sinka Gyula tiszteletére. Bár nem nagyon néztem szét a teremben, azt hiszem, mindenki minimum könnyezett. J

A tréningek ereje
S Miskolcról irány Tiszaladány, Melegné Liszkai Katalin életmódtáborának az avatására. Egy nagy halom Biocomos “összezárva” egy zseniális asszony (és nem utolsósorban remek természetgyógyász) és férje vendégeként. Csak kívánni tudom mindenkinek, hogy megtapasztalja az ilyen jellegű “tréningek” erejét. Mert tréning volt a javából. Nem is akármilyen! Mert mindig, minden helyzetben tanul az ember fia/lánya. Ha akar. Ez volt a legfontosabb üzenet.

Schvarczkopf Enikő és Sinka Gyula a Calimbrában, a Kulcsember-képzőn

Schvarczkopf Enikő és Sinka Gyula a Calimbrában, a Kulcsember-képzőn

Enikő és Judit láthatóan élvezte a kulcsembereknek tartott calimbrás képzést, Miskolcon

Enikő és Judit láthatóan élvezte a kulcsembereknek tartott calimbrás képzést, Miskolcon

SCHVARCZKOPF ENIKŐ: TALÁLD MEG MAGAD A BIOCOM VILÁGÁBAN!
Szatmárnémetiben július 5-én tartottuk az első Reg-Enor Estet. Tóth Boglárka szervezésével, a Sinka házaspár lenyűgöző előadásmódjával egy nagyszerű, élménydús este részeseivé válhattak mindazok, akik megtiszteltek jelenlétükkel. Ez az este lett a kezdete annak a folyamatnak, hogy igenis, itt is élnek olyan emberek, akik mernek nyitni egy új élet felé, mernek a megszokott hétköznapokon túllépni és egy új, egészségesebb utat követni. Ebben a Reg-Enor hatalmas segítséget nyújt számunkra, hisz minden „mérgünktől” felszabadít, így egy nyíltabb, kiegyensúlyozottabb világ részesei lehetünk.

Találd meg a saját utad!
Feladatul tűztük ki magunkban a rendszeres találkozókat és tapasztalat megosztásokat! Ez a Biocom életmód. J Légy boldog, találd meg a saját utad, mert így számos már ember is megtalálja általad! Számomra ez a legfontosabb útravaló e csodálatos 4 nap kapcsán.

Mindent felülmúló Start
A miskolci Startképzés mindig hatalmas erőt ad mindenkinek, de ez a Start mindent felülmúlt. Ettől szebb „családba” nem is kerülhettünk volna. Együtt osztozunk mindenben. J Mindenki számára feledhetetlenné vált Sinka Gyula tánca, amivel megajándékozta a jelenlévőket!

Feledhetetlen hétvége, vendégszeretettel
Az önfeledt együttlét ezúttal családias környezetben, egy nyugalmas helyen folytatódott. A Meleg házaspár vendégszeretete övezte be a következő időszakot. Mintha hazakerültünk volna, várt a finom húsleves, töltött káposzta, a gondoskodó, meleg tekintet és ölelés. Test-lélek-szellem egy szintre kerülhetett: finom ételek táplálták a testet, beszélgetések emelték a lelket, praktikus hálózatépítő lépések (a Sinka házaspártól) – kirándulások (Tiszaladány, Tokaj) tették felejthetetlenné a hétvégét.

Profizmus, gyakorlatiasság
Az eseménydús hétvége csak a Calimbra Kulcsember-képzővel lehetett teljessé. A Czentlaki házaspár hihetetlen profizmusról tanúskodott, a Tóth Woldorf házaspár gyakorlatias, kézzel fogható módszerei és a numerológiai útmutató, Melegné Liszakai Katalin tanítása által olyan támpontokat adott mindenki kezébe, amitől még erősebben tudjuk, jó helyen vagyunk – a legjobb helyen. A Biocom világa itt van mindenki előtt, arra vár, hogy megtaláld magad benne!

 Enikő előadóként a miskolci Starton

Enikő előadóként a miskolci Starton

Gyula és Eszter tánca...

Gyula és Eszter tánca…

Hermann Judit a miskolci Starton

Hermann Judit a miskolci Starton

Az ünnepeltek és családjaik a miskolci Starton

Az ünnepeltek és családjaik a miskolci Starton

Eszter és Levente táncukkal ajándékozták meg nagybátyjukat, Sinka Gyulát

Eszter és Levente táncukkal ajándékozták meg nagybátyjukat, Sinka Gyulát

Boross Tamás megsúgta a "nagy titkot" a miskolci Starton...

Boross Tamás megsúgta a “nagy titkot” a miskolci Starton…

Sinka Gyula, Sinka Tímea és Ujvári Zsuzsi a Calimbrában - ilyen hangulatban telt a turné..

Sinka Gyula, Sinka Tímea és Ujvári Zsuzsi a Calimbrában – ilyen hangulatban telt a turné..

 

Ezeket olvastad már?