Kezdőoldal Ágak A felelősségvállalás az év mottója a Czentlaki-ágban, ahol minden adott a további fejlődéshez – ez is kiderült az évindító Kulcsember-képzésen

A felelősségvállalás az év mottója a Czentlaki-ágban, ahol minden adott a további fejlődéshez – ez is kiderült az évindító Kulcsember-képzésen


A fejlődés kulcsa a Kulcsember. A megállapítás közhelynek tűnhet a profi hálózatépítők számára, ám a kezdők még csak most ismerkednek e fontos fogalommal. A Czentlaki-ág folytatta egyik nemes hagyományát: Kulcsember-képzőt tartottak az év első rendezvényeként, ezúttal a székesfehérvári Novotel Hotelben. A január 5-i eseményre a zord időjárás ellenére időben megérkeztek a résztvevők, s ahogy az a Czentlaki-ágban megszokott, pontosan kezdődött a képzés.

Kulcsember-jelöltek szép számmal

A gólyák, azaz új emberek, akik vágynak a sikerre, ami a kulcsemberséggel kezdődik

Hogyan használjuk a weboldalt? Ezt is elemezte Czentlaki Zoltán ágvezető.

Ágvezetői értékelés és programadás
60 fő tanulni, fejlődni vágyó munkatárs, vezető figyelte, ahogy az ágvezető, Czentlaki Zoltán bevezetőjében megköszönte a 2018-as eredményeket, beszélt a 2019-es tervekről, a fejlődésről, a felelősségvállalás fontosságáról, hisz a kulcsemberek a fejlődés alapkövei. Ők azok, akiknek vannak céljaik, rendszeresen tanulnak, minden képzésen jelen vannak, akik a jövő hálózatvezetői, igazgatói lehetnek. Bemutatta az ág jelenlevő hálózatvezetőit, akik segítségére, együttműködésére ezután is méltán számíthatnak a fejlődni, tanulni akaró, feltörekvő, karrierre, szabadságra vágyó munkatársak.

 

Jó tisztában lenni a marketingtervvel…

Új emberek bemutatkozása
A bevezető után az ágvezetők megszólaltatta azokat a munkatársakat, akik eddig még nem vettek részt Kulcsember-képzésen. Bemutatkoztak, majd elmondták, hogy jelenleg hol tartanak a hálózatépítésben, beszéltek céljaikról, terveikről.

A szereplést még gyakorolni kell… Egy ilyen támogató közegben erre kitűnő az alkalom!

Megy ez, csak csinálni kell!

Surányi Ági a kulcsember ismertetőjegyeit sorolta

Surányi Ágnes a „jelzőtáblákról”
Majd Surányi Ágnes Arany Hálózatvezető előadása következett, aki a kulcsemberré válás folyamatáról, feltételeiről beszélt segítséget adva, hogy a munkatársak könnyebben válhassanak kulcsemberré. Azokról a „jelzőtáblákról”, amely alapján a későbbiekben ők is felismerik, hogy kivel, mikor és hogyan érdemes úgy együttműködni, hogy az a lehető leghatékonyabb legyen.

Kiemelve:

 • a döntés,
 • az elkötelezettség,
 • a tanulás
 • a rendezvények
 • a csapatépítés
 • a célok és a tervezés fontosságát.

Tóth Zsizsi a célkitűzés alapelveit, gyakorlatát részletezte


Célok és tervezés Tóth Zsizsitől
Az ebédszünet után Tóth Zsizsi Gyémánt Hálózatvezető állt a hallgatóság elé, aki részletesen elmondta, hogyan határozzuk meg a céljainkat, hogyan bontsuk meg teendőinket a hosszú távú tervezéstől a napi feladatokig. Majd megmutatta a munkamódszerek szerinti havi-heti-napi tervezést a gyakorlatban.

Gyakori kérdések, hiteles válaszok
Ezután Czentlaki Zoltán Hálózatigazgató a „gyakori kérdések blokkban” technikai tudnivalókról beszélt, laptopján bemutatta, kivetítetve elemezte a következőket:

 • a regisztráció és a termékrendelés folyamatát,
 • a fizetési lehetőségeket,
 • a szállítási információkat,
 • a struktúra kezelését,
 • a marketingtervet,
 • a számlázási információkat,
 • a vállalkozási lehetőségeket,
 • a jutalékszámítást.

Mivel munkánk során nap, mint nap találkozunk a fentiekből adódó kérdésekkel, fontos, hogy egy kulcsember megfelelő gyakorlattal kezelje a weboldalt és hiteles legyen a naprakész válaszokkal, korrekten tudja tanítani, tájékoztatni munkatársait, vásárlóit és a Biocom lehetőség után érdeklődőket. Ezután egy rövid, de tartalmas szünet következett, ahol további kérdésekkel bombázták vezetőiket a munkatársaik.

Czentlaki Beatrix egyértelmű üzenete az évre: Vállalj felelősséget!

Czentlaki Betarix programadó előadása
Az utolsó blokkban Czentlaki Beatrix gondolatmenetét hallhatták arról, hogy minden egy döntéssel kezdődik, és egy lépéssel indul. Nemcsak a vállalkozásunk, üzletépítésünk, hanem folyamatosan a hétköznapi életünk, egészségünk, anyagi helyzetünk is döntések sorozatán múlik és döntéseink következménye. Vállaljuk érte felelősséget! És ezzel megadta a következő év mottóját is, amely így hangzik:

FELELŐSSÉGVÁLLALÁS! Magunkért, Családunkért, Munkatársainkért, Vevőinkért!
Beszélt a regionális tájékoztatók (Sorsfordítók, Reg-Enor Estek) fontosságáról, amelyeknek továbbra is az a célja, hogy (8-10 helyszínen) helybe vigyük az információt azoknak, akik kíváncsiak, és megfelelően nyitottak a Biocomban rejlő lehetőségekre.

A legértékesebb a tapasztalati tanulás
Néhány elgondolkodtató idézet és könyvajánlat után szinte elröpült az idő! A résztvevők még szívesen hallgatták volna azt a sok értékes gondolatot, amit a nap előadói számukra szeretettel, őszinte reménnyel adtak át. A többi már rajtuk múlik, hogy alkalmazzák a hétköznapokban is a tanultakat! Mert: a legjobb és legértékesebb tanulás a tapasztalati. Náluk minden adott a sikerhez, a fejlődéshez!

Ezeket olvastad már?