Kezdőoldal Ágak A Vezetővé Válás kétnapos képzése, a szeretet terében – feltöltődve, tudással és élményekkel tértek haza a Molnár-ág tagjai

A Vezetővé Válás kétnapos képzése, a szeretet terében – feltöltődve, tudással és élményekkel tértek haza a Molnár-ág tagjai


– Óriási energiák mozdultak meg a mórahalmi Vezetővé Válás kétnapos programján, az új és régi munkatársak egyöntetűen a változás, szárnyalás útjára léptek – értékelte a szeptember 22-23-i tréninget Szélpál Andrea. Az ág vezetője hozzátette, a Hotel Colosseumban tartott képzés zárásaként rátették az i-re a pontot a sikeres elindítás 10+1-es checklistájával. – Hálás vagyok a csapatomért, csupa-csupa csodás ember! Köszönöm a két nap előadóinak a profi munkáját! – fogalmazott Szélpál Andrea, aki most átadja a szót az élménybeszámolót készítő Nagy-Lászlai Erika Ezüst HV-nak, majd pedig a visszajelzéseket küldő munkatársaknak.


Iránytű az újaknak, gyakorlati tudás mindenkinek
„Őszintén és tiszta szívvel segítek másoknak. Boldog érzés mutatja meg, hogy a szív útján járok.” A napkezdő idézet – mint egy iránytű és egyfajta ígéret – már sugallta a megjelent résztvevők számára a mórahalmi képzés két napjának várható atmoszféráját. Iránytű volt ez az újaknak, akik reménnyel fordulhattak az elkövetkezendő időszak felé, változási folyamataik, fejlődési útjuk következő mérföldköve felé. Hiszen jellemző ezekre a képzésekre, hogy mind a kiváló szervezés, mind a résztvevő előadók szívükön átengedve mondadójukat, a legjobb tudásuk szerint igyekeznek munkatársaiknak, leendő és már meglévő vezetőtársaiknak a számukra rendelkezésre álló időt, sok-sok célorientált, támogató és gyakorlatias tartalommal feltölteni. Amikor egymást követték az előadók és vendégelőadónk, egy ki nem mondott ígéretet is érezhettünk, hogy csodálatos és széles ívet futó, valódi és használható, gyakorlati támogatást nyújtó 2 napot varázsolnak elénk, csakúgy, ahogy ágvezetőnk sejtette a bevezető blokkban.


Rendkívülit kaptunk üzletből és szeretetből is
Az első napon az első perctől kezdve borítékolva volt mindez az összes jelenlévő számára, ahogy Szélpál Andrea, a Molnár-ág vezetője – Andikánk – tüzes és rendkívül lelkesítő bekezdése nyomán a szeretet „megérkezett a térbe”. Itt már bizonyossá válhatott mindenki számára, aki ott volt, hogy valami rendkívülit kap, és vihet haza erről a hétvégéről, amely üzleti terveit a megvalósíthatóság erejével tölti fel. Sőt, tovább megyek. Egészen biztos vagyok abban, hogy ezen a hétvégén sokkal többet is kaptunk. Olyan hangulat, egyfajta lélekközösség volt a pillanatokban, amely nem „pusztán” az üzleti működésbe, hanem a vezetők és leendő vezetők életének más-más területeire is integrálódhatnak. Pont annyira, amennyire megnyitjuk rá a szívünket, leninkább önvalónkat!

Mi kell ahhoz, hogy sikeressé váljon a kulcsemberünk?
Az első napon indításként betekinthettünk a vezetővé válás titkaiba. Mindannyiónk „üzleti édesanyja”, Andika után, a Molnár-ág egyik legkarizmatikusabb előadója, Dankó János Arany Hálózatvezető társunktól tanulhattunk arról, hogy mi kell ahhoz, hogy sikeres, a céljait elérő vezetővé váljon a munkatárs, a kulcsemberünk? Felfedte számunkra, hogy „mi a titok”? Humora és olykor érzelmi húrokat is pengető, színes előadása most is nyomot hagyott – egészen biztos vagyok benne – minden jelenlévőben.


Önmagunkra tekintettünk a négy Ö jegyében
A nap második felében az önmagunkra tekintésé volt a főszerep. Én kaptam a témát, amelyben lehetőségem volt kibontani az összefüggéseket az önismeret, önazonosság, az önfejlesztés témaköreiben, és megbeszélhettünk különböző eszközöket és mankókat, amelyek ezekben segítenek, támogatólag hatnak reális énképünk és világképünk feltérképezésében. Megismerte mindenki a 4Ö fontosságát, és területeit, és mit adhat ez számunkra a „Biocom tevékenységekben”. Mivel minden munkatárs különböző emberi sorsok és kapcsolódások részese – akár munkája, akár magánélete kapcsán, vagy éppen e két terület egyensúlyának megtalálásában –, különböző érzelmi megélések résztvevője, és feladata a folyamatokban a bizalom felépítése, nem hagyhattam ki, hogy beszéljünk az alapérzelmeinkről, hogy tudatba emeljük és elismerjük hatásaikat énrészeinkben. Úgy vélem, és reményem van rá, hogy akár a tájékoztatókon, infókon, és nem utolsósorban az élet más területein is – a teljesség érdekében – hasznosítani tudják majd az előadás tartalmát a társaim.


Kulcsemberek szokásai, sémái
Harmat Csaba Arany Hálózatvezető – mint egy profi karakterprofilozó – pontos személyleírásokat adott és iránymutatásokat arról, hogy a képzésen megjelent résztvevő kulcsemberek hogyan és miként találhatnak maguk mellé olyan munkatársakat, akik szintén kulcsemberré (az ő kulcsemberükké) válhatnak és őket leggyorsabban a hálózatvezetői cél felé repíthetik. Megismerhették azokat a személyiségjegyeket, és egyéb tulajdonságokat, viselkedésformákat, amelyek kell, hogy jellemezzenek egy sikeres kulcsembert.

Időgazdálkodás, avagy cselekvési stratégia
Csaba a szünet után folytatva a napot, rendkívül közérthető módon tanította meg számunkra, hogy miként működjünk a „következő MOST-ban”? Csaba előadásait mindig nagy várakozással hallgatom, hiszen azzal az egyszerű természeteséggel tud beszélni minden – akár „mumusnak” tartott – témáról, hogy egészen biztos, az addig stabilnak hitt belső önkorlátozó véleményeimet kimozdítja a megszokott kerékvágásból, és egy nagyon kézenfekvő, és nagyon letisztult más látószögbe helyezheti át rátekintéseimet, még a tőlem idegen területeken is. Most is hathatós támpontokat, statisztika sablonokat kaptunk a tervezésünk és prioritáslistánk felállításához, a hatékonyabb időgazdálkodáshoz.

Ebben az univerzumban minden energia – bizony, a pénz is!
Ezzel a témával Andika bevezetett bennünket arra a területre, amely a pénz és munka, a pénz és teremtés, pénz és ember viszonya. Bejártunk egy olyan témát, amelyet ki is mutathatott volna meg leghitelesebben számunkra, mint az, aki a Molnár-ág csúcsán helyezkedik el eddigi munkája, hite és beállítódása által. Megosztotta velünk tapasztalatait, ezzel mutatva a példát, hogy ha hasonló attitűdöket, elszántságot, kitartást, cselekvést, hitet…stb. él meg egy ember, egy munkatárs, vezető a csapatban, akkor akár számára is borítékolt lehet ez, vagy hasonló siker! Motiválva ezzel vezetőtársait és az új vezetőjelölteket. Rátekinthettünk ebben a részben arra is, hogy mi is a viszonyunk ehhez a materiális mutatóhoz? A pénz = energia különböző vonatkozásait, áramlásait kifejtette számunkra. Amiért én szeretem ezeket az előadásokat, az az, hogy pontosan ott nyomja meg a nyomógombokat és azon a területeken az emberben, ahol éppen a hozzáállásában egy következő lépcsőfokot fejlődhet. Sok felismerést kaphattunk napzáróként kedves vezetőnktől.

Csapatépítő program
Vacsora után csapatépítő program várta a társaságot. Az esti órák így egy jó hangulatú, ugyanakkor mégis szakmai kérdéseket, lépéseket, kommunikációs fordulatokat tréningező feladattal záródtak. Amiben külön tetszett, hogy figyelt Andika arra, hogy a társaság tagjai vegyes csoportokban dolgozzanak együtt, ne a megszokott jó ismerősök alkossanak egy-egy csapatot. Ez a formája a közös együttlétnek és a közös csapatjáték mindenkit tovább emelt, illetve a késő esti órákban – mint egy energetikai lezárás gyanánt – kört állva, összeölelkezve a megszokott dalainkat elénekelve, végül a csapatkohéziót ebben a gesztusban tovább erősítve, kívántunk „jó éjszakát” egymásnak.

Meggyőzéstechnika Nyíri Zoltánnal
A második napot vendégelőadónk Nyíri Zoltán kommunikációs szakember és író nyitotta meg számunkra, és a meggyőzéstechnika rejtelmeibe vitt el bennünket. Ez a napindító óra nem pusztán az új jelenlévők számára volt fergeteges előadás, hanem nyomot hagyott új példáin, szituációs rögtönzésein és megközelítésein keresztül a régi motorosokban is. Az előadás után volt lehetőségünk a könyvei közül válogatni, választani a további otthoni, a témában való elmélyüléshez.

„Csak, aki feladja, az veszít!”
A következő Arany Hálózatvezető, a Farkas Falka névadója és vezetője Farkas Ildikó temperamentumával és nem utolsó sorban hiteles Biocom életútjával, az ezen az úton tanult és sikeresen alkalmazott, bevált módszereivel, és azok ismertetésével gyakorlati támpontokat, fogásokat adott a megjelenteknek.  Annak reményében tekinthettünk rá saját terveinkre, hogy a tanultak alkalmazásával, mintázásával a céljaink elérése közelebb kerülhet.

Ha nem látszol, nem játszol…
Végezetül az utolsó etapot egy frappáns mondattal kezdte Szélpál Andika, megágyazva a következő, záró fejezetnek: „ha nem látszol, nem játszol!” Hallhattunk ebben az online jelenlétről, annak fontosságáról és hatékony formáiról. Meglepetéssel készült ismét Andika és (előadó)társa, Faragó Ferenc (Fecó). Egy új témát hoztak, így megint tágulhatott az ismerete a vevőszerzés területén is mindenkinek, hiszen a „storytelling tudományába” kukkanthattunk most bele. Lebilincselő és igen érdekes, használható ajánlásokat kaptunk a jövőre nézve akár a személyes márka kialakításának hogyanjára, illetve a történetmesélés mikéntjére, erejére és buktatóira.

Összességében én a tripla SZ-nek nevezem ezt a hétvégét:

  • szuper 2 nap volt a holisztika jegyében (test-lélek-szellem töltekezhetett),
  • szuper programokkal, minőséggel…,
  • szuper emberekkel…

Hiszen az egyik legjobb dolog, hogy az ember úgy tanulhat, úgy dolgozhat önmagán és önmagáért, hogy közben jól érzi magát benne, és nem elszenvedi a „határ átlépéseit”, és nem krízis által kell, hogy szélesítse látószögeit. Ajánlom szeretettel e közösséget, ajánlom a Biocom életmódot, mert sokkal több van e rendszerben, mint azt a felszínen, első látásra egy érdeklődő talán meglátja. Biztatlak téged, ha még nem jártál közöttünk képzésen, hogy adj esélyt a tapasztalásra, mondj önmagadra, egy esetleges soron következő változásodra IGEN-t! Várunk szeretettel!

Munkatársak visszajelzései a kétnapos képzésről:

Szemenyei Ákos és Szemenyei Anna, 5. szint: Sokat segített több területen
Ez a két nap számunkra az üzleti kommunikációnk javításában, kifogásokra való reakcióink, hozzáállásunk kezelésében is sokat segített. Rálátást mutatott többek közt arra, hogy valóban mennyire fontos az online jelenlét és ezen keresztül hogyan érhetjük el és tarthatjuk fent az emberek figyelmét.

Farkas Ildikó, Arany HV: Pontos térkép a sikerhez vezető úthoz
Már 6. éve, hogy részt veszek ezeken a képzéseken és mindig hatalmas lendületet, valamint új nézőpontokat is tud adni! Ezzel a csuda csapattal együtt megélni ezt a fejlődési, tanulási folyamatot egyszerűen elengedhetetlen ahhoz, hogy szárnyalhassunk és elérjük céljainkat, no meg hatalmas élmény is! A profi előadókat figyelve olyan inspiráló és a gyakorlati mindennapi munkánkba, kommunikációnkba könnyen beépíthető technikai, módszertani, illetve önismereti előadások részesei lehettünk, amelyek pontos térképként mutatják a sikerhez vezető utat! Köszönöm, hogy a részese lehettem! Szóval a térképet követve: csináld, csináld, csináld!

Nagy-Lászlai Erika, Ezüst HV: Minden tekintetben szuper volt
Szuper 2 nap volt, szuper helyen, és szuper emberekkel. Az egyik legjobb dolog, hogy az ember úgy tanulhat, úgy dolgozhat önmagán és önmagáért, hogy közben jól is érzi magát, szórakozhat. Minden előadás hordozott számomra olyan tartalmat, ami hozzátett mind ahhoz, ami kell a további növekedésmotivált munkámhoz. Úgy vélem, hogy aki változtatni akar az eddigi folyamatain, sémáin, most is ahhoz használható mankókat kapott, pusztán csak cselekednie kell. Én mindenképpen kaptam olyan konkrétumokat, amelyeket már – hazaérve – el is indítottam (szervezésben és kommunikációban is). Hálás vagyok, hogy a közösség része lehetek, örülök, hogy alkalmam nyílik tanulni, változni és fejlődni közöttetek! Jól esett pihenni, lazulni, még így a Reg-Enor kúra mellett is, vizespartizni!

Bánfiné Molnár Ildikó, HV: Feltöltött a két nap tudással és élményekkel
Teljesen feltöltött ez a két nap, nagyon sok új információt kaptam és rengeteg ötletet, amellyel nagy lendülettel tudom építkezni az üzletemet. Nagyon hálás vagyok, mert mindig szuper csapattal töltekezhetek együtt, csodás előadásokat hallhattam mind a két nap. Köszönöm és hálás vagyok érte!

Héjjáné Arany Edina, 4. szint: Meghatározó élmény volt
Ez a két nap meghatározó élmény marad mind szakmailag, mind érzelmileg! Iszonyat nagy tudás, tapasztalat és szeretet áramlott felém, így esélytelen, hogy ebből valami is ne indítson el a jó úton! A csapat tagjainak tudása, könnyedsége és magabiztossága mindig magával ragad és erőt ad a további lépésekhez, feladatokhoz. Köszönöm, hogy részt vehettem, minden percet kiélveztem és jól magamba szívtam! Beütött az anyag…

Vörös Alexandra, 3. szint: Itt értékelnek és felemelnek
Hálás vagyok, hogy az utam ide vezetett. Érzem, hogy értékelnek és felemelnek az ő szintjükre. Szeretném ezt az érzést megmutatni másoknak. Nagyon sok új információt kaptam a kommunikációval kapcsolatban, és rájöttem, ebben még sokat kell fejlődnöm.

Csáki Anikó, HV: Kár lett volna kimaradni belőle
Olyan két nap részese voltam, amiből kár lett volna kimaradni! Újabb nézőpontokat és tudást kaptam, ami hatékonyabbá teszi a munkám végzését. Köszönöm, hogy ott lehettem.

Laskai Nóra, HV: Fantasztikus energiák és fejlődés
Fantasztikus energiákban, remek előadások által fejlődhettünk, bővíthettük a gyakorlati és elméleti tudásunkat egyaránt. Hálás vagyok, hogy együtt töltöttük ezt a két napot. Nagyon építő ilyen vidám és szeretetteljes csapathoz tartozni.

Fekete Lászlóné, 5. szint: Szeretetteljes, támogató légkör
Mit adott számomra a 2 nap? Szeretetteljes, támogató légkörben tanultam meg a vezetővé válás, illetve a hatékony kommunikáció fortélyait. Nagyon sok új felismerést kaptam. Konkrét módszereket, melyeket alkalmazva újabb sikereket tudok elérni. Hálásan köszönöm!

Kincses Benjamin: Gazdagabb lettem
Először vettem részt a 2 napos képzésen. Sok hasznos és érdekes információval lettem gazdagabb. Sokat tanultam, amit hasznosítani is tudok. Úgy gondolom, hogy léptem egyet előre. Hálás vagyok a lehetőségért!

Hamvas-Hänschke Valéria, 3. szint: Tartalmas volt
Nagyon tartalmas volt, sok hasznos információval, kedves, aranyos emberekkel!

Dankó János, Arany HV: Szeretet és „elvárások”
Ez a csodálatos két nap is Andink felénk áradó szeretetéről és „anyai elvárásairól” szólt, hogy kihozva magunkból a legtöbbet, a nyomdokaiba lépve haladjunk az üzleti sikereinek felé.

Vidacsné Deák Ildikó, 1. szint: Családot kaptam
Egy nagyon nagy családot kaptam, amiben nagyon jól éreztem magam. Egy olyan tudást, amit soha, sehol nem olvastam, mert az előadók olyan személyiségek voltak, akiktől rengeteget lehet tanulni. És úgy érzem, hogy nőtt önbizalmam!

Nagymihály Erika, 5. szint: Tanulás, a csapat erejével
Az elmúlt két nap rádöbbentett, hogy mindig van még mit tanulnom és milyen fontos a csapat ereje. Az új kihívások, az összefogás. A mentorok fontossága, hogy tettre készek legyünk, hogy te jobb legyél, hogy te segíthess.

Gyuris Anita, HV: Sokat adott, amit már gyakorlok is
Hogy mit adott a 2 nap? Kitűztem magamnak célként már előtte, hogy többször merjek felszólalni, megszólalni az előadáson. Félelmeim a lezárásokkal – ezekre is kaptam sok-sok választ – és ma már 7 embert felhívtam es zártam velük… A napi rutin közé új szokások beillesztése, pl: szakmai könyvek olvasása, napi szinten „3 babszem elvetése”, edzésnapokon kívül a 15 perces testmozgás, az online térben való megjelenés.

Nagy Zoltán, 5. szint:
Mit kaptam? Segítséget ahhoz, hogyan tudjam sikeresebben alkalmazni a kommunikációt a munkámban, a Biocom területén, kérdezéstechnika alkalmazása, kifogáskezelés. Napi rutinba: újra beépíteni a szakmai könyvek olvasását és alkalmazását, illetve online térben való szereplés.

Molnár Mónika, 5. szint: Feltöltő energiák
Mit is kaptam én, aki már többször voltam ilyen kétnapos képzésen? Az első gondolat, ami megfogalmazódott bennem az volt, hogy itt tudunk úgy együtt lenni, hogy több idő van beszélgetni egymással. A csapat ereje és az a sok pozitív energia mindig feltölt, nem csak engem, hanem mindannyiunkat. Ilyenkor fellélegzünk és az ajtón kívül hagyjuk a mindennapi terheket. Természetesen nem csak szórakozásból áll ez a két nap, a képzés, amit kapunk, az erősít, lelkesít és új lendületet ad.

Molnár Róbert, 5. szint: Mindig tanulok valami érdekeset
Nagy-Lászlai Erika előadásából az a mondat, hogy „az édesapáddal való kapcsolatod határozza meg a személyiséged” – elgondolkodtatott. Szélpál Andrea szavai is megfogtak, mikor azt a mondta, hogy „szó a szivárvány a tett a márvány”. Mondani sok mindent lehet, de, hogy mit teszel, az számít igazán! Köszönöm ezt a két napot! Mindig tanulok valami érdekes dolgot!

Harmat Ildikó, 4. szint: Köszönöm a tanítást!
„A haladás változás nélkül lehetetlen. Aki nem tud a gondolkodásán változtatni, az valójában semmin sem tud változtatni.” Köszönöm a tanítást!

Grósz Anna, 5. szint: Jó helyen vagyok
Mit adott ez a 2 nap? Hogy jó helyen voltam, vagyok. Csodálatos példaképeket, gyakorlati útmutatókat is kaptam, amiket tudok majd alkalmazni. Valamint emelkedett hangulatú társaságot!

Szabó Anikó, 5. szint: Hálás vagyok, hogy részese lehettem
Szuper élményekkel és feltöltődve jöttem haza a 2 napos vezetővé válás képzésről. Sok olyan információt és gyakorlati példát kaptam, amit könnyedén be tudok építeni a munkám során. Például megtanultuk, hogyan tudunk könnyedén kifogásokat kezelni. Hogyan tudjuk úgy meggyőzni a jelölteket, hogy velünk akarjanak dolgozni stb. Minden változás, ami végbemegy bennünk, az a sikerhez vezet. Nem véletlenül húztam azt a pozitív kártyát, amin ez állt: tudatosítom magamban, hogy minden változás a segítőm! Remek társaság, nagyon jó előadók, fokozott hangulat, wellness, csapatépítő programok, kell ennél több? Hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek a 2 napos rendezvénynek.

Harmat Csaba, Arany HV: Új gondolatokat és energiát adott
Nagyon vártam ezt az új 2 napos képzést. Új gondolatokat adott és energiákat a továbblépéshez. Sok ötletet kaptunk, aminek a megvalósításán napi szinten kell dolgozni és mérni az eredményeket.

Vituska Albin, HV: Új célok, új lendület
Megújulást és egyben a hagyományos Biocomos értékek megerősítését hozta ez a 2 nap. Új célokkal új lendület is lett!

Barna Erika, 4. szint: megtisztulás, megvilágosodás
A 2 nap számomra igazi feltöltődést, kikapcsolódást, megtisztulást, megvilágosodást adott. A sok jobbnál jobb előadás alatt azt érezte az ember, hogy a legjobb helyen van. A következőre szeretném minél több ismerősömet, barátomat elvinni.

Ezeket olvastad már?