Kezdőoldal Ágak „A tudás már fél győzelem” címmel hívták tréningre kulcsembereiket a Czentlaki-ág vezetői

„A tudás már fél győzelem” címmel hívták tréningre kulcsembereiket a Czentlaki-ág vezetői

Nem csak a házzinfóról szólva csillog a szem… Surányi Ági és Czentlaki Beatrix a tréningen.

Nagy izgalommal várták a Czentlaki-ág vezetői a soron következő Kulcsember-találkozót, hisz ezeken a szakmai napokon tudják tanítani aktív munkatársaiknak azokat a gondolatokat, praktikákat, amivel sikeresebbek lehetnek a hálózatépítői munkájukban. Az Arany Hálózatigazgató páros, Czentlaki Zoltán és Beatrix utólag is hálásan köszöni minden előadónak, résztvevőnek a november 20-i, tartalmas eseményhez való hozzáállását! A technikai bevezető után hamar rátértek a lényegre a szigetszentmiklósi Gastland Hotelben, hisz az idő ilyenkor nem döcög, hanem rohan. A szöveges bevezető után pedig a további sok sikert kívánó Czentlaki Beatrix foglalja össze a lényeget, sokat visszaadva az elhangzottakból. Köszönet érte!

Ilyenkor lehet átadni a tapasztalatokat, praktikákat

Krizsán László fiatalos tanítása az önbecsülésről


Olyan a csapatod, mint Te!
Első előadónk Krizsán László Arany Hálózatvezető volt, aki fiatalos lendületével, több éves hálózatépítő tapasztalatával tanított mindannyiunkat. Témája mindenkinek szólt –Önbecsülésed növelése a vállalkozásod fejlődése érdekében –, így nyitott elmével és csillogó szemmel hallgattuk azt a sok értékes gondolatot, amit átadott számunkra. Lackó előadását óriási taps fogadta, nagyon megérdemelte! Azt gondoljuk, az önbecsülés, önbizalom témája tiszta számunkra, pedig nem. Van mit tanulni erről a témáról is folyamatosan. Tudod? Tőled olyan a csapat, amilyen!

Czentlaki Zoltán ágvezető, Arany Hálózatigazgató a minőségi hálózatépítésről szólt

Mire figyelj oda a minőségért?
Mire kell odafigyelni, hogy minőségi hálózatod legyen? Ez egy kulcskérdés! Czentlaki Zoltán Arany Hálózatigazgató tehát olyan témát hozott a csapat számára, amit hálózatépítésünk során jó, ha figyelembe veszünk! Az ágvezető tisztába rakta számunkra, mi az, amire oda kell figyelni, hogy a fenti mondatról ne csak álmodozzunk, hanem része legyen a mindennapi munkánknak. Néhány fontos pont:

  • Folyamatos tanulás.
  • Figyelj oda, mire tanítod a munkatársaidat!
  • Delegálás fontossága a munkánk során.
  • Szolgálat.
  • Felelősségvállalás…
  • A keresztvonalazás veszélyei.

A sorokban csak a papírok sercegését lehetett hallani, hisz a téma komoly odafigyelést kívánt. Leírni a gondolatokat „kötelező” (az egész nap folyamán), hogy átadhassuk a tanultakat a munkatársainknak, akik már velünk dolgoznak, vagy a jövőben fognak velünk közösen csapatot építeni.

“Te magad vagy a termékek reklámhordozója!” – vallja Czentlaki Beatrix

Fehérné Dani Melinda őszinte előadása sokakat önelemzésre késztetett

Hogyan ne kommunikálj?
A kommunikáció volt a következő téma, amit ízekre szedtünk. Most kivételesen nem a jó kommunikációról beszéltünk, hanem a „hogyan ne kommunikáljunk?” téma került fókuszba. Fehérné Dani Melinda (5. szintű munkatárs) a saját tapasztalatait kötötte csokorba arra vonatkozóan, hogy a közel egy éves hálózatépítő múltja során milyen kommunikációs „hibát” követett el. Az előadás során sokan ismertünk magunkra – tudjátok, amikor egy kicsit sokat beszélünk, amikor jobban akarom én, hogy a beszélgető partnerem a Biocomos életem része legyen, mint ő stb.!  Könyvajánlás is érkezett a csapat számára, ha éppen úgy érzed, hogy van mit javítanod a kommunikációd fejlesztése érdekében. Hálásak voltunk Melindának azokért az átadott tapasztalatokért, amiből mi is tanulhattunk.

Szünetbeli értelmezések
Volt miről beszélgetni a szünetben, kis csoportok alakultak ki a kávézó asztaloknál. Jó érzés volt nekünk, szervezőknek, hogy még „pihenés” közben is a téma az előadásokból leszűrt tapasztalatok átbeszélése volt.


Ágvezetők, egymás közt: Tóth Zsizsi Ezüst- és Czentlaki Beatrix Arany Hálózatigazgató, aki egyben a krónikás szerepét is vállalta ezúttal

Hogyan stabilizáld a hálózatod?
A rövid szünet után máris újra a terembe találtuk magunkat, ahol a stabil hálózatépítés titkairól Tóth Zsizsi Ezüst Hálózatigazgató sziporkázó előadását hallgathattuk meg. Csak néhány aranymondat tőle:

  • Ha azt tesszük, amit eddig, azt kapjuk, amit eddig.
  • A világ leggazdagabbjai hálózatot építenek. A többiek meg munkát keresnek.
  • Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé.

Sok olyan értékes, építő gondolatot kaptunk Zsizsitől, amit érdemes megfogadni, és magunkba nézni, hogyha tényleg minden belőlünk indul ki, vajon megteszünk-e mindent? Például a hozzánk csatlakozó vevőinkkel, kúrázóinkkal kellő odafigyeléssel, törődéssel bánunk-e? Hisz ők is stabilizálni tudják nem kicsit a hálózatunkat. Beszélt a szponzor-szponzorált, és a vezető-vezető kapcsolatról, örök téma mindannyiunk számára. Hálás volt a csapat Zsizsinek, hogy úgy tanított és adta át a tudást a csapatnak, hogy mindenkinek átjött a megértés arra vonatkozóan, mire is érdemes odafigyelni, hogy a már felépített hálózat stabilitása a minden napi munkánk része legyen.

Tóth Zsizsi a stabilitás alapjairól tartott előadást

Offline munkamódszerek az ágban
Nem telhet el kulcsember képzés anélkül, hogy ne szedjük darabjaira a csapat rendelkezésére álló munkamódszereit, hisz minél több módszert alkalmazunk, annál nagyobb a lehetőség a hálózat fejlesztésére, fejlődésére. Jó magam beszéltem a Czentlaki-ág offline munkamódszereiről, természetesen úgy, hogy a saját tapasztalataimat is megosztottam a csapattal. Nem kell mindenkinek használnia minden munkamódszert, de érdemes.

Lázárné Nagy Anikó a vevőgondozásról szólt


Vevőgondozás, szívvel
Lázárné Nagy Anikó HV több mint 10 éve tevékenykedik a Czentlaki-ág elkötelezett vezetői között, vesszőparipája a vevőgondozás. Előadását az alábbi gondolatokkal vezette fel: a legszebb ajándék, amit adhatsz valakinek, az időd, a törődésed, a figyelmed, a kedvességed és a szereteted. Beszélt arról a megtapasztalásáról, hogyan érdemes tartani a kapcsolatot a vevőkkel, hogyan és milyen formában érdemes velük kommunikálni. Sok hasznos tanácsot kapott a csapat Anikótól. Hálás köszönet minden átadott tapasztalatért! Nincs más dolgunk, mint alkalmazni az elhangzottakat akkor, ha úgy érezzük, van még hová fejlődni ezen a téren.

Surányi Ágnes a háziinfót elemezte lelkesen


Csillogó szemmel a háziinfóról
Egy gyors szünet után újra a fedélzeten voltunk, hisz águnk kedvenc munkamódszere következett: a jó háziinfó részletes tanítása Surányi Ágnes Arany HV tolmácsolásában. Ági szeme – ha a háziinfóról beszél – csak úgy csillog. Látszott rajta, élvezi minden percét annak az élménynek, amit a háziinfó szervezése és lebonyolítása ad számára. Néhány praktikus ötlet is elhangzott, ami sarokpontja a háziinfónak. És pár érv arról, miért is a legjobb munkamódszer? Mert: életszerű, közvetlen, kötetlen, hiteles! Ennyi, nem kell túlgondolni! Egy a lényeg: csináld, mert érdemes!

Motiváló előadás volt
Szerintem Ági előadása után minden jelenlévő úgy érezte, ha hazamegy, nekiáll a szervezésnek, és a következő napokban a lakásukat csicsergő lányok és asszonyok fogják ellepni azért, hogy át tudják lazán adni a boltcsere-program előnyeit, és megoldást adjanak a szervezők a „zsebfekély” nevű problémára. Hálás köszönet Ági a csillogó szemekért és a gondolatokért, amit átadtál nekünk!

Jámbor Gábor is nagy sikert aratott


Használjuk ki a szakemberek adta segítséget!
A nap folytatásaként még mindig a személyes találkásokat, munkamódszereket boncolgattuk.  Nagyon vártuk Jámbor Gábor természetgyógyász gondolatait, arra vonatkozóan, miért és hogyan érdemes az érdeklődőket egy komoly testelemzésre meghívni, elhívni. Gábor több mint 10 éves tapasztalatát osztotta meg velünk, minden gondolata azt erősítette meg bennünk, hogy éljünk a csapatban lévő szakemberek segítő támogatásával, hisz ők óriási „terhet” vesznek le a vállunkról. Ennél a munkamódszernél is nagyon fontos a törődés és az etika. Hálásak vagyunk             jámbor Gábornak a szakmai támogatásért.

Újra eljött a mi időnk!
Ezek után még pár gondolatot osztottam meg a csapattal az élő rendezvények fontosságáról. Ebben a munkamódszerben nagyon erősnek érzem, érezzük párommal együtt magunkat és az ágat! Rendszeresen tartunk Egészség Esteket az ország több pontján, ami óriási feltöltődést, új emberek megismerését, becsatlakozását hozza a csapatnak. 2023-ra is megvannak már az előremutató terveink, hisz az emberek többsége szívesen vesz részt olyan rendezvényeken:

  • ahol törődnek az egészségükkel,
  • ahol pozitív a társaság,
  • ahol kaphat olyan gondolatokat, ami az élete bármely területén előbbre viheti.

Szóval újra eljött a mi időnk (a pandémia miatt ez a munkamódszer háttérbe szorult), újra élvezhetjük azt a csodát, hogy szemtől-szembe beszélhetünk a Biocomos életünkről, tapasztalatainkról az embereknek. Hajrá élő rendezvény (Egészség Est, Startképzés, Kulcsember-képzés, háziinfó), hajrá Czentlaki-ág!

Az online továbbra is fontos
Természetesen az online munka jelentősége is figyelmet kapott az előadások között, hisz a mai világban ott is helyt kell állnunk. Az online is egy munkamódszer (jó sokrétű), amit ismernünk és alkalmaznunk kell annak érdekében, hogy hálózatunkat, csapatunkat fejleszteni tudjuk. Természetesen pár gondolat elhangzott az online tanításról is, hisz rendezvényeink online is zajlanak. (Terméktapasztalatos Est, Egészség Est, Bussiness Start, mentorprogram.) Nincs más dolgod, csak használnod kell a rendszert!

Kezedben a kulcs
Az érdeklődők jönnek online és offline is a csapatban, ezért nagyon fontos a jó stratégia (építkezés) ismerete is. Erről hallhatunk pár építő gondolatot ágvezetőnk tolmácsolásában. S aminek kezdete van, annak előbb-utóbb vége is van – nem azért, mert kifogytunk a témából, dehogy, hanem azért, mert az idő nem kímélt bennünket, és kinézve a terem ablakán azt láttuk, hogy kint már besötétedett. Ha az együtt töltött napot össze kellene foglalnom két sorban (hozzáteszem: lehetetlen), akkor azt az üzenetet adnám át nektek:

  • a kulcs a te kezedben van,
  • s hogy mit kezdesz vele az a te döntésed!

E képzés is segít sikeresebbé válni
Szerintem egy olyan lelkesítő, tanulságos, érzelmes, csicsergős napot hagytunk fizikailag magunk mögött, aminek a hatása lelkileg még sokáig velünk marad, azért, hogy az elhangzottakat, tanultakat beépítsük a hétköznapjainkba, s erőt, kitartást adjon nekünk, hogy sikeressé váljunk abban a szolgálatban, amit Biocomnak hívunk. Sok sikert kívánok mindenkinek!

Ezeket olvastad már?