Kezdőoldal Ágak Iskolán kívüli tanítás – Kozmáné Gyovai Katalin új hatos a Molnár-ágban

Iskolán kívüli tanítás – Kozmáné Gyovai Katalin új hatos a Molnár-ágban

Molnár Antal ágvezető és Kozmáné Gyovai Katalin új Társult Hálózatvezető - érdemes volt telefonálni...

Mostanság a felnőttképzésben jeleskedik az árpádhalmi pedagógus. A Csongrád megye legkeletibb pontján élő és dolgozó, eredetileg földrajz szakos tanítónő novemberben bólintott a Molnár Antal ágvezető által kínált jövőképre. Néhány hónap alatt el is érte a társult hálózatvezetői szintet, egyre gyarapodó csapatával! Ezt azonban megelőzi egy nagyjából hét éves előtörténet, amely a termékhasználatról szól. És végül is arról, hogy jó, ha megvan a korábbi szponzorjelölt száma…

Egy porosodó telefonszám
Katalin ugyanis magától hívta Molnár Antalt tavaly ősszel. Nem mondhatnánk, hogy azonnal munkára jelentkezett, de a lelke mélyén mindig vágyott valami többre, és ha nem is tudatosan, de kereste a továbblépés lehetőségét. Egyszerűen a megszokott termékeit szerette volna beszerezni, mikor azzal szembesült, hogy a szegedi depóban ezt már nem teheti meg az internetes átállás miatt. Ugyanis, nagyjából hét éve már részt vett egy családi tájékoztatón, ahol Anti volt az előadó. Akkor azonban nem volt alkalmas az élethelyzet az aktivitásra, hiszen a ma tíz és tizenkét éves gyermekek még kicsik voltak. A víztisztítót azonban beszerezték, és számos terméket megkedveltek.

Van egy új munkám!
Ez volt a láthatatlan összekötő kapocs, ami most kézzel foghatóvá vált. Anti ugyanis a hívás másnapján ott volt Árpádhalomban, s mint Katalin fogalmaz: „addig fel sem álltunk a gép elől, amíg meg nem lett az új tagsági, természetesen kétszáz ponttal. Mondtam is rögtön a férjemnek: van egy új munkám!”

Segítve haladás
Merthogy Kati igenis keresett valamit, amit ott és akkor megtalált, Anti segítségével. Pontosabban: részben benne, hiszen, mint mondja, az ő személyisége nagyban hozzájárult a döntéshez. Hívták már több helyre, látott már ezt-azt, itt azonban érezte: a számára mindig rokonszenves életmód és az ezt elősegítő termékek mellett itt valóban megtalálja a segítve haladás eszméjét a gyakorlatban, ami egyaránt érvényes rá és leendő munkatársaira is.

Vonz a siker
S hogy mit keresett igazából Kati? Talán leginkább a siker, az elismerés, az előrelépés lehetőségét. Merthogy emellett mit nem keresett jellemzően? Természetesen pénzt. De, mint jelzi, nem ez volt a legfontosabb, mert, ami volt, beosztották. Persze jól jön a komoly plusz jövedelem, mert a volánnál dolgozó férjének sem extra a fizetése.

Djerba csapat
Egyre többen követik azóta a katedrán kívül is tanító tanárt, akik lassan „kinövik” a piciny falut. A kéttucatnyi főt számláló hálózatának a fele általában ott van vele a szegedi képzéseken, s köztük van valaki, aki már most igazán szárnyal: egy friss nyugdíjas védőnő, Fromanné Katika, aki önállóan dolgozik. Igaz, a céljai közé egyelőre még nem merte felírni a mesés utazást Djerba szigetére, Kati viszont már igen.

Az induló csapat további tagjai: Héjjáné Ildikó, aki a kezdetektől vele dolgozik. Szép eredményei vannak a hálózatépítésen túl a családja egészségének helyreállítása terén is. Kiemelkedő teljesítményt nyújt még Friedl Hajnalka és a párja Attila, aki közösen dolgoznak. Céljuk idén a HV szint az esküvőjük mellé. Ők most az 5-ös szintre hajtanak!

Kávé- és gyógyszermentesen
A hálózatépítés egyik alapja azonban Katalin csapata esetében is a rendszeres termékhasználat. A család fő kedvence az Alga, főleg a sokszor hajnalban induló férjénél, aki a Teljes Test Tisztító programot követően még a kávéadagját is radikálisan csökkenteni tudta, részben átállva az energetizáló termékekre. Egyébként tegyük hozzá: a változó műszakú beosztása mellett is nagyban segít feleségének, főleg a meghívásokban, és a jó hírek terjesztésében. A tanárnő fő kedvencei közé tartozik a Stress Reducer, aminek segítségével ő egy gyógyszertől szabadult meg. A mosószereket régóta használja, a szappan és a Clean azonban új kedvenc lett, utóbbival sikeresen elűzte (de nem likvidálta!) a hangyákat. S ami talán a legfontosabb: működik a példaadás. Gyermekeik ugyanis kiürült biocomos flakonokban viszik iskolába a tiszta vizet, általában valamely termékkel „ízesítve”.

Fejlődés
Kozmáné Gyovai Katalin tudja, hogy a hálózatépítés olyan műfaj, aminek vannak nehéz időszakai is, de elkötelezett a végeredmény mellett. Ismeri a leckét: az úton úgy kell végigmenni, hogy néha letörünk. A személyiségfejlesztés ugyanis szintén közel áll hozzá, rengeteg könyvet olvasott e témában, s számos képzésen vett részt. Molnár Anti megkeresése után is egy ilyen hétvége szerepelt a naptárában, ám ő végül Ferenczy László Biocom ágvezető-életépítő „vendégszereplését” választotta Szegeden, november közepén, tizedannyi pénzért. Mint mondja, mégis ezerszeresen megérte… További sok sikert ez építkezéshez!

A katedrán kívül is tanít, mosolyogva

Ezeket olvastad már?