Év végi csomagszállítás és rendelési lehetőségek – figyeljünk a dátumokra!


Az ünnepi időszakban fokozottan érvényes figyelni a naptárt, hiszen a munkanapok rendje ilyenkor hatványozottan változik. Nem mindegy, mikor adjuk fel a rendelést, hogy még idén (vagy karácsony előtt) megérkezzen, és szilveszter délutánján is hiába csap bárki a homlokára, ha még néhány pontja hiányzik a kívánatosból. Tisztelettel kérjük az alábbiak figyelembevételét, mely részint a szállítást végző GLS Hungary információin alapszik.

Ne dideregjen a csomag a futárnál!
December 11-e (szombat) például munkanap, de nem ez a legfontosabb dátum az év végi hajrában. A karácsony előtti utolsó munkanap december 23. (csütörtök) a logisztikai cégnél, így a szenteste napján hiába várjuk a csomagot. Ez egyben azt is jelenti, hogy időben érdemes feladni a karácsony előtti megrendeléseket, hogy azok ne várakozzanak egy hosszú hétvégén keresztül a futár járművében. Mivel mindez – figyelembe véve a télies időjárási viszonyokat – befolyással lehet a termékek minőségére, garancia sem vállalható a készítmények állapotára. Az első szállítási nap az ünnep után december 27. (hétfő), míg az idei utolsó: december 30. (csütörtök). Az év utolsó napján se számítsunk tehát csomagra! S ugyanaz érvényes, mint a karácsonynál: ha addig nem jött meg, a termékek napokig fagyoskodhatnak, mivel legközelebb 2022. január 3-án csengethet a futár. Ezért érdemes alaposan megtervezni a rendelést.

Szilveszter délig lehet rendelést leadni
Más szempontból is, de ez már az üzletépítésről szól. Fontos tudni, hogy szilveszterkor csak délig lesznek nyitva a webshopok! Így az utolsó rendelési lehetőség idén: 2021. december 31. (péntek) déli 12.00. Ha javasolhatjuk, semmiképpen ne hagyjuk az utolsó pillanatra, a zsúfoltság ugyanis a rendszert is lassíthatja, így könnyen ki lehet futni az időből. S ha már a szűkös kapacitásnál járunk: a kézbesítések is csúszhatnak az ebben az időszakban extrém módon növekvő csomagmennyiség miatt, pláne, mióta az online vásárlások világszerte terjedőben vannak. Így a cég bármekkora energiákat is mozgósít a csomagok előkészítésére, számoljunk némi plusz időt az érkezésre, hiszen az időjárásra és a szállításra nincsen befolyásunk. Ami pedig a nyitást illeti: a szokásos év eleji karbantartásokat követően, valószínűleg – leghamarabb – 2022. január 5-én (szerdán) délelőtt várható. De érdemes figyelni erről majd a jelzéseket.

Sikeres évzárást, jó egészséget kívánunk!

 

Ezeket olvastad már?