Kezdőoldal Ágak Az utóbbi idők egyik legjobbja: Hálózatépítők Nemzetközi Találkozója volt a Kónya-ágon

Az utóbbi idők egyik legjobbja: Hálózatépítők Nemzetközi Találkozója volt a Kónya-ágon

Az utóbbi idők legjobban sikerült rendezvénye lett a Kónya-Ág Hálózatépítők Nemzetközi Találkozója. Ez több munkatárs egybehangzó véleménye, aminek Farkas Imre, a Tóth-Wolford Team hálózatának a Szabó-Gyarmati házaspár által vezetett csapatában dolgozó tihanyi munkatársa adott hangot (és képet), az alábbi cikk segítségével. Bár már a júniusi is magasra tette a mércét, a szeptember 15-én, a RAM Colosseumban teltház előtt tartott újabb még azt is felülmúlta a vélekedések szerint. Hogy miért? Sok képpel azonnal mutatjuk!


Tökéletes helyszínválasztás
A korábbi, ELTE Gólyavárában lebonyolított rendezvények után a helyszín most a RAM Colosseum lett. Azt kell mondjam, tökéletes választás, mert a létesítmény mintha csak erre az eseményre készült volna. Mindennek megvolt a helye, az előadótér hatalmas volt, a sok-sok résztvevő által már előzetesen is olyanná varázsolódott, mintha egy nagysikerű, teltházas színházelőadásra várna feszülten mindenki. Aztán a feszültség, ahogy az emberek elfoglalták helyeiket, egyre inkább átváltott izgalommá, fokozatosan nőtt a várakozás a rendezvény kezdetéhez közeledve.

Majd hatszáz ember lehetett szem- és fültanúja annak, ahogy Tarczy Gyula, a Biocom kommunikációs igazgatója 10:00-kor megnyitotta a találkozót. A nagy sikert megalapozta a tökéletes program.

Stílszerűen először azokat hívta ki Gyula a színpadra, akikkel kezdődött minden, akik megalapozták a Kónya-Ág sikerét: a hálózat egyik alapítóját és egyben águnk névadóját, vezetőjét, az Ezüst Hálózatigazgató Kónya Györgyöt (Gyurit) párjával Krigel Zsuzsival, illetve legsikeresebb igazgató szinten teljesítő párosaikat, Tóth-Wolford Erikát és Tóth Lalit, valamint Sinka Tímeát és Sinka Gyulát.

Gyula ezt követően köszöntött mindenkit, akik bármit is tettek azért, hogy ma ennyien ülhetnek a rendezvényen. Többek közt Szabó Sigfrid, a Reg-Enor Géniusz-díjas feltalálója és felesége, Erzsike is nagy tapsot kapott.


Micsoda indítás!

Az előadások sorozatát águnk vezetője, Kónya György kezdte. Magával ragadó előadása során elmondta, honnan indult, miért akart váltani, mi mozgatta és mi sarkallja még a mai napig is cselekvésre. Elmondta, mi mindent tegyünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Ha csak ez az egy előadás lett volna a nap során, már akkor megérte volna elmenni, de ez még csak a kezdet volt, jöttek egymás után a jobbnál jobb előadók.


Öröké fiatalon

Gyuri után dr. Patkó Katalin orvos-természetgyógyász előadása következett arról, hogyan maradjunk örökké fiatalok. Az embernek nagyon oda kell figyelnie lényegében mindenre, amit, ahogy tesz, és amit kellene, de mégsem tesz. Elmondta, milyen fontos a tiszta víz, szervezetünk egészségének a megőrzése, az egészséges táplálkozás, hozzá a táplálék-kiegészítők fogyasztása, a vegyszermentes háztartás, a mozgás, a tudatos lazítás és a bioritmus. Beszélt az idős fiatalokról és a fiatal idősekről, a kettejük közti különbségekről, valamint a sokáig csak „boszorkányságnak” titulált, de valós csakrarendszerről. Mindezt humorral is fűszerezte, így nem csak érdekes, informatív, hanem szórakoztató is volt a részletes prezentáció.


Törődjünk a mikrobiomunkkal!

Katalin előadását követte Szalma Tímea Bowen terapeuta, hálózatvezető, táplálkozás- és dietetika szakos egyetemi hallgató előadása a mikrobiom állapotának fontosságáról. Tímea különféle érdekes kérdésekre adott válaszokat. Megtudhattuk, miért nincs arányban a tudomány fejlődése és az emberiség egészségi állapota. Kiderült, hogy számos témában az orvoslás és a természetgyógyászat gyökeresen más állásponton tartózkodik. Majd rátért a bélrendszerre és az emésztőrendszer állapotának fontosságára, az eddig ismeretlennek tartott „virtuális” szervünkre, a mikrobiomra. Nagyon fontos törődni „vele”, az emberek többsége sajnos mégsem figyel oda rá tudatosan. Előadását egy Hippocrates idézettel zárta: „Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad.” – csak változással idézhetünk elő változást.


A házigazda Tímea előadását követően a színpadra szólított pár olyan nyári versenygyőztest, akik valamiért különlegesek:

  • Papp Hortenzia,
  • Farkas-Schöffer Diána,
  • Radics Katalin,
  • Törköly-Ferenci Zita,
  • Dénesné Szak Andrea és Dénes Károly léptek a pódiumra.

Elmondták, kinek, hogyan sikerült hamar megnyerni a versenyt. Beszéltek az egyéni képességek próbatételéről, az intenzív munkáról, munkadinamikáról, arról, hogy kinek, mit adott a verseny sikere. Igazán motiváló volt!

A kaposvári csapatból hárman is felkerültek a színpadra. Farkas-Schöffer Diána és Dénesné Szak Andrea szinte csak versenyben gondolkoztak, hiszen 5 hónap alatt kétszer teljesítették a feltételeket. Kiderült, hogy Farkas-Schöffer Diánának van egy titkos segítsége, éppúgy, ahogy Andreának is: a férj! Dénes Károly azért állhatott fel a színpadra, mert nagyon ritka az az ember, aki 27 éves vállalkozást ad fel a Biocomért, nála ez történt. Elmondta ő is röviden történetét.

Új Ezüst, Arany és Gyémánt HV a csapatban

Elismerések, díjátadások következtek ez után. Akik kapták:

  • Radányi Marcsi Ezüst Hálózatvezetővé vált,
  • Katonáné Tóth Tímea és Katona Szabolcs Arany Hálózatvezetők lettek, valamint
  • Ujvári Nyitrai Zsuzsanna és Ujvári Norbert, akik a Gyémánt Hálózatvezetői cím megszerzésével büszkélkedhettek.

 


Mindenki mesélt magáról, nagyszerű történeteket hallhattunk.


Az nap egyik meglepetése Galambos Lajcsi volt. Elmesélte saját történetét, a zene és a Biocom téren egyaránt, majd trombitált és két dalt el is énekelt a nagyérdeműnek.

Vastaps a feltalálónak

Szünet után visszatérve egy újabb „nagy embert” Szabó Sigfridet, a Reg-Enor Géniusz-díjas feltalálóját, természetgyógyász-reflexológust, valamint nejét, Erzsikét köszönthettük.


Sigfridnek alkalma volt mesélni magáról, találmányáról és sikereiről. Elmondta, miért kapta a Géniusz-díjat. El is érzékenyült többször, ahogy csodálatosabbnál csodálatosabb eredményeiről beszélt. Öröm volt hallgatni, mint mindig minden előadását!


Ha gyorsan akarsz haladni, ne menj egyedül

Sigfrid után Melegné Liszkai Katalin természetgyógyász, hálózatvezető következett: „Nekem, Neked, Nekünk” című előadásával. Ahogy a címből gyanítható, három részre bontotta tapasztalatait. Elmondta, mit adott saját magának magánemberként, természetgyógyászként a Biocom. Beszélt az élet hét törvényéről, a jövőképről. Elmondta, Neked mit adhat a Biocom, mit kell hozzá tenned, te válaszd meg, mivel szeretnél foglalkozni az életben, hogy a munka ne munka legyen. Adott bőven útmutatót a zseniális élethez. Arról is beszélt, ha gyorsan akarunk haladni, ne menjünk egyedül. Ez már a „Nekünk” rész volt. Kell hozzá megbecsülő, elismerő, jutalmazó közösség. Fontos a szeretet nyelve: ajándékozás, elismerő szavak, minőségi idő, testi érintés és a szívességek.


Aranyüzenet a Szabó-házaspártól

A nap utolsó előadói a kaposvári csapat vezetői, Szabóné Gyarmati Tímea és Szabó Máté voltak. Elmesélték, hogy kerültek kapcsolatba a Biocommal, mi mozgatta őket, mi inspirálta őket változásra, miért pont a Biocomot választották és mennyire jól tették, ajánlják bárkinek. Timi és Máté beszédében benne volt a hála szponzoraik, útmutatóik felé, illetve olyan érzelmekkel telin sikerült bemutatni sikeres két évüket, hogy a publikum is krokodilkönnyeket potyogtatott.


Főszervezői zárás

A fantasztikusan sikerült rendezvényt végül annak főszervezője, Tóth Lali Ezüst Hálózatigazgató zárta le pár gondolattal, melyek után megköszönte mindenkinek, aki bármit is hozzátett a nap sikeréhez.

Nem tudom, lehet-e ennél jobb rendezvényt összehozni, meglátjuk majd a jövőben, de számomra hosszú ideig ez lesz az etalon, a mérce. Nagyon köszönöm még egyszer, hogy mindezt a helyszínen élhettem át! Hatalmas élmény és útravaló volt ez számomra. Le a kalappal!


Sok-sok hasonlóan tartalmas napra számítok még a Biocommal és kimondhatatlanul örülök, hogy egy ilyen remek csapatban lehetek.

Ezeket olvastad már?