A Biocomban már nincs jódhiány – az új termék sokat segíthet a megelőzésben!

Óriási tévhit, hogy csak a pajzsmirigynek van szüksége jódra! Ezt Jakab István, a Biocom hálózat által forgalmazott új termék fejlesztője állítja, majd kutatási eredmények alapján azt is hozzáteszi, hogy Magyarország lakosságának 90%-a jódhiányos. S hogy mi a megoldás és miért van a jódra szükség? Az is kiderül az alábbi, a magát „egészségbe-fektetőnek” is tituláló szakértő által jegyzett gondolatokból. Kezünkben a Szelíd Kék Jód Csepp, a jódot tartalmazó folyékony étrend-kiegészítő, éljünk a lehetőséggel!

Fontos a rendszeres pótlása
A jód egy elem, egyúttal egy létfontosságú mikrotápanyag. Jakab István szerint külön jódpótlás nélkül hosszú távon nem fenntartható az egészség, főleg nőknél (nekik jóval több a jódigényes szervük). Pláne, ha figyelembe vesszük mai környezetünk mérgező anyagokkal való terheltségét, s az ebből fakadó fokozottabb jódigényt. Ha jódot szedünk, képes védőfaktorként hatni a toxikus vegyületek egy jelentős része ellen.

Ha már a pajzsmirigy jelez, égető a szükség
S mielőtt korábbi ismereteink alapján azt gondolnánk, hogy „ha jód, akkor pajzsmirigy”, a szakértő megjegyzi: a jódfelhasználás szempontjából az elsőbbséget ugyan valóban a pajzsmirigy élvezi (mert az élethez nélkülözhetetlen hormonokat termel), de ugyanúgy szüksége lenne rá például a genitáliáknak is. Viszont amikor már az is „bejelez”, hogy baj van, akkor az összes többi jódigényes szervünk már évek, akár évtizedek óta „éhezik”! Tehát azzal nem lehet érvelni, hogy „nekem nem kell a jód, mert nincs problémám a pajzsmirigyemmel”. Jódra NEM csak a pajzsmirigyünknek van szüksége!

A jód nélkülözhetetlen – a fogyáshoz is
Jakab István hozzáteszi: a fogyókúrák megtorpanásának hátterében nagyon sok esetben a pajzsmirigy alulműködése található. Emiatt nem képesek a fogyókúrázók további súlycsökkenést elérni, a lelassult anyagcsere-folyamatok következtében.

Ezek tartanak rá igényt, ezért
Az alábbiakban a termékfejlesztő vázlatos felsorolása alapján adunk képet arról, hogy mely szervünknek és miért fontos a jód. Egyúttal felsejlik az is, hogy milyen szerepe lehet a megelőzésben a Szelíd Kék Jód Cseppnek…

  • Pajzsmirigy: az egyik legjódigényesebb szervünk, hormonokhoz kell – hiányában göbök, alul- és túlműködési zavarok alakulhatnak ki.
  • Mellékvese: stressz esetén fokozottabb a jódigénye.
  • Prosztata, herék: a rák kockázata csökkenthető akár a jóddal. A nemi hormonok termeléséhez is szükséges jód.
  • Petefészek: a 2. legnagyobb jódkoncentrálók, hiányában: pl.: ciszták, ciklusproblémák alakulhatnak ki.
  • Emlők: a 2. legnagyobb jódraktár, hiányában: ciszták, csomók keletkezhetnek, illetve érzékenyebbé válhatnak.
  • Magzati fejlődés: nélkülözhetetlen a központi idegrendszer normál fejlődéséhez, hiányában autizmus, figyelemzavar stb. – a központi idegrendszer fejlődési zavarai alakulhatnak ki.
  • Hasnyálmirigy, máj: a jód fontos az inzulin termeléséhez, ezáltal a vércukorszint szabályozásában is. A máj szabályozza a jódkörforgást.
  • Gyomor, bélrendszer: a nyálkahártya védeleméhez, a sav- és váladékképződéshez.
  • Agy: szellemi frissességhez, a tobozmirigy működéséhez, valamint védi a központi idegrendszert a szabadgyökökkel szemben.
  • Immunrendszer: a fehérvérsejtek normál működéséhez.
  • Nyál- és könnymirigy: a váladéktermeléséhez; hiányában: nyelv- és/vagy szemszárazság alakulhat ki.
  • Szív: szívritmus szabályozásához fontos tápanyag.
  • Bőr: első védelmi vonal, fontos a sejteknek is, illetve a verejtékmirigyek működéséhez.

Mi a megoldás?
A Szelíd Kék Jódnak van egy olyan fantasztikus tulajdonsága Jakab István tájékoztatása szerint, hogy nem lehet túladagolni. Amikor a szervezet számára már „felesleges” a jód, akkor egyszerűen kiürül a vizelettel, és nem okoz semmiféle mellékhatást. Természetesen a pajzsmirigy problémákkal küszködők a termék alkalmazása előtt kérjék ki az orvosuk véleményét! Azért kapta a Szelíd Kék Jód nevet, mert valóban képes adaptogén módon rendben tartani a jód háztartásunkat. S végül még egy szelíd javaslat: a webshop.okonet.hu oldalról könnyedén megrendelhető a készítmény a Biocom tagsággal rendelkezők számára. Az ára is kellemes, hiszen csak 3556 forintba kerül alapszinten, és még 14 PÉ is jár érte.

Jó egészséget kívánunk hozzá!

Ezeket olvastad már?