Gyakori szederszedés, agrózással

szeder (5)
x1Hogyan lehet bő termést elérni egy vegyszermentesen kezelt kertben? Agrózással! Somorácz Évi képes beszámolója magáért beszél, de azért egy kis történetet és használati útmutatót is kanyarítunk hozzá, a Györe-ág lelkes hálózatépítője (kertésze…) által. A jelszó: AGRO!

Tavaszi permetezés
Évi diósdi kertje maga a földi paradicsom – azaz szeder. Meg eper, málna… A Biocom elkötelezettjének története e szempontból tavaly tavasszal kezdődött, mikor kezébe vette a cég SCD-termékei közül az AGRO-t. A probiotikus technológia egyik sikerkészítményével permetezte a kertjét, mások által is könnyen másolható mennyiségben: 10 liter vízhez 1 deci folyadékot öntött. Értelemszerűen az idei tavasz hozta meg a várva várt eredményt, amikor folytatta a megkezdett permetezést – semmi egyebet (vegyszert, mérget) nem használva.

Az ígéret valósággá vált
A képek egy részén látszik az, hogy milyen bőséges lesz a termés, a másik már a megérett fürtöket mutatja. Mint mondja: „Nem hittem a szememnek, mikor összességében 55 kg termést hozott idáig, s lesz még rajta egy jó pár kiló”.

Egyfolytában szüret!
Kicsit olyan érzése volt a kertjében, mintha egyfolytában uborkát szüretelne, hiszen háromnaponta követelte a betakarítást az érett gyümölcsöktől roskadozó növény. Persze a kinézete inkább a szőlőhöz hasonlított, az íze pedig a mézre! Látunk olyan képet is, amin egy tálban mosolyog a szép és finom termés, ezek 70 dekás „töltetek”.

Rózsás jókedve lett
Persze, az AGRO „nem válogatott”, mindenre jó hatással volt Évi kertjében. Beszámolójából kiderül, hogy a rózsái sem voltak tetvesek, s az eper, valamint a málna is hálás volt a locsolásért, bár arról nem készültek képek.

A paprikának is ízlett az AGRO
Emellett az anyukája kertjében is „tesztelt”. Mint lelkesen jelzi, ennyi termése még sosem volt, mint most, az erős paprikája egyszerűen megbokrosodott, s csak öntötte a termést (ld. a képeken).

Neki (is) bejött
Somorácz Évi, a tüskétlen szeder példájából (is) kiindulva így fogalmaz: „Nekem bizonyított az AGRO”. S ha neki bejött, másnak is nagy rá az esélye…

mama paprikája (2) mama paprikája (3) mama paprikája (4) mama paprikája (5) mama paprikája (6) mama paprikája szeder (2) szeder (2)_1 szeder (3) szeder (3)_1 szeder (4) szeder (5) szeder (6) szeder (8) szeder (9) szeder szeder_1

Ezeket olvastad már?