Víz világnapja: a tiszta víz szerepe


Az ENSZ döntésének értelmében közel húsz esztendeje ünnepeljük márciusban a víz világnapját. Hosszan értekezhetnénk a vízhiány társadalmi következményeiről, de ez nem ennek a fórumnak a témája. A másik probléma: ha van víz, csak éppen nem iszunk eleget! Az egyéb, tisztasággal kapcsolatos kérdések is gyakran kerülnek fókuszba még a médiában is. Az hálózat munkatársai is gyakorta szembesülnek ezzel a helyzettel a visszajelzések alapján. Czikora Erzsikét, a Györe-ág ETI vizsgás természetgyógyászát ezúttal arra kértük: foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat. Írását azzal kezdte: „a tiszta víz méregtelenít és tehermentesíti az immunrendszert”. Már ezen felvezetés miatt is érdemes elolvasni az alábbi, valóban szűkre szabott tanácsokat. Aztán pedig elgondolkodni, ha életünknek még nem szerves része ez a nézőpont…

„Egy felnőtt ember napi optimális folyadék szükséglete legalább 2 liter tiszta víz. Ennek ellenére az emberek többsége sokkal kevesebb vizet iszik. A víz az emberi test fontos alapanyaga.

A folyadékhiány jelei lehetnek például:
– fejfájás,
– fáradtság érzet,
– emésztési panaszok,
– gyomor-, és bélfájdalmak.

Fontos tudni, hogy vízhiányos állapotban fölborul a sejt alap anyagcsere egyensúlya. Veséink túlterheltté válnak, nem választanak ki megfelelően. A salakanyagok az érfalakon plakkok formájában rakódhatnak le, akár keringési betegségeket, érelmeszesedést, magas vérnyomást okozva, valamint a kötőszövetekben savvá szilárdulhatnak, adott esetben komoly ízületi panaszokat, köszvényt eredményezve.

A fiatal lányoknál a narancsbőr, pattanások, korai visszerek, hormon
zavarok, menses előtti tünetek is a kevés vízfogyasztás miatt is jelentkezhetnek. Idősebb korban a komoly degeneratív betegségek, daganatok, rák, elhízás, cukorbetegség, máj problémák alakulhatnak ki, és kövek is lerakódhatnak.

A legtöbb ember a szomjúságot inkább táplálék bevitellel, tehát evéssel oldja meg, még tovább fokozva a vér besűrűsödését és a súlygyarapodást.

A tiszta víz fogyasztása lehetővé teszi szervezetünknek a méregtelenítést, a salakanyagok kiürítését, ezzel tehermentesíti immunrendszerünket, növeli ellenálló képességünket.

A kutatók szerint a jó ivóvíz tulajdonságai: mentes mindenféle vegyi anyagoktól, szennyeződéstől, pl.: nehézfémek, klór, nitrát, vírusok, baktériumok, gombák és a lehető legkevesebb ásványi anyagot és nagyon kevés sót kell tartalmaznia.

Az emberi testnek nem sok folyadékra, hanem sok tiszta vízre van szüksége!

A nagyüzemi technológiák, vagy a víz forralása nem minden esetben alkalmasak arra, hogy a csapvízben található vegyi anyagokat, gyógyszermaradványokat teljes egészében közömbösítsék. Az ásványvizekben lévő szervetlen anyagok így hulladékként halmozódhatnak föl és megterhelik szervezetünket.

A reverz ozmózis, vagy fordított ozmózis elvén működő víztisztító berendezések a NASA kutatásoknak és fejlesztésnek köszönhetően igazi tiszta vizet biztosítanak a tagoknak.

A fordított ozmózis elvén működő készülék a természetből jól ismert folyamat alapelvén működik, ahogyan szervezetünk is. Az ozmózis folyamatában a membrán átengedi az oldószert, de nem engedi át az oldott anyagot. Addig hígul az oldat, ameddig kiegyenlítődik a két oldal ozmotikus nyomása. A fordított ozmózis során alkalmazott nyomás segítségével oldószer préselődik át a membránon, és ez lesz a tisztított víz. A vízvezetékből beáramló vizet a membrán kettéosztja tisztított vízre és a szennyező anyagokban feldúsult maradékra.

A reverz ozmózis rendszerű víztisztító berendezés öt szűrőegységből épül fel, amelynek lelke a membrán. Az ozmózis membránnal működő más víztisztítóktól abban különbözik, hogy a tízezerszer kisebb molekulákat is képes eltávolítani a vízből. Az így előállított ivóvíz nem tartalmaz baktériumokat, vírusokat, klórt, vegyi anyagokat, vegyszereket, gyógyszermaradványokat, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus, radioaktív és rákkeltő anyagokat. A fordított ozmózis technika mechanikai szűrésen alapul. Az RO szűrő 0,0001 mikronos áteresztőképességével csak a tiszta vizet engedi át, a többit automatikusan a lefolyóba öblíti. A test tisztításhoz és egészségünk megőrzéséhez segítségül szolgáló, a gyógyforrásokkal azonos értékű ivóvíz folyik otthonunkban a tagsági kártya birtokában beszerezhető víztisztító berendezésekből.”

Ezeket olvastad már?