Kezdőoldal Ágak Vezetőképzés kétszázhúsz felett Visegrádon, a Czentlaki-ágon

Vezetőképzés kétszázhúsz felett Visegrádon, a Czentlaki-ágon

 

IMG_20180204_125033IMG_20180204_095431
„Nem túl régen büszkén hallgattuk a Czentlaki-ág indulóját. 2018. február 4-én a Czentlaki-ág visegrádi vezetőképzésén már új zene várt minket (Neoton: 220 felett), hiszen a csapat január 31-én 227.860 ponttal zárt! A 42 dinamikusan fejlődő, lelkes vezető egy fantasztikus képzésen vehetett részt, amelynek finanszírozásáról ezúttal is a cégvezetés gondoskodott”. A csapat krónikásának bevezetője össze is foglalta a lényeget: eddigi csúcsán a Czentlaki Zoltán és Beatrix által vezetett csapat! De érdemes tovább olvasni, melyből egy profi vezetőképző anyaga rajzolódik ki, amely alighanem hozzájárul az új pontrekordok eléréséhez…

IMG_20180204_124412r
Czentlaki Zoltán: A fejlődésed sebességén múlik minden

Az első napot ágvezetőnk, Czentlaki Zoltán hálózatigazgató nyitotta meg. Valamennyien büszkék vagyunk arra, hogy ilyen fantasztikus vezetőnk van, aki a személyes életével, vezetői attitűdjével példa mindannyiunk számára. – A hálózat az élet iskolája, ahol saját életünk osztja a bizonyítványt. A csoda ebben az, hogy mindenki tiszta lappal indul, bárhonnan érkezett. Kizárólag önmagunkon, saját emberi fejlődésünk sebességén múlik, milyen tempóban tesszük egyre élhetőbbé, élvezetesebbé az életünket. A múltidéző statisztikák önmagukért beszéltek. Senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy mit képviselünk, milyen cégnek köteleztünk el magunkat. Ha a Biocommal rendezzük be az életünket, részesévé válunk ennek a folyamatnak, de ehhez el kell engedni a régi beidegződéseket. A sokszorozódás alapelve: mindig többet fogsz aratni, mint amennyit vetsz. Ez nem pillanatnyi haszon, hanem hosszú távú nyereség! – fogalmazott az ágvezető.

A vezetői lét sikertitkai Lázárné Nagy Anikó tolmácsolásában
A siker titkait, John C. Maxwell „A vezető 21 nélkülözhetetlen tulajdonsága” című könyve alapján Lázárné Nagy Anikó hálózatvezető mutatta be. A nagy vezetők birtokában vannak a 21 tulajdonságnak, melyeket e könyv taglal. Ha lefektetjük a belső alapokat, és akkor válhatsz vezetővé, ha kívül építkezel rájuk. – Ha erre képes vagy – idézte Anikó – rá fogsz jönni, hogy a világon semmi sincs, amit el ne érhetnél. S most néhány fontos, kiragadott gondolat a könyvből, amit ő fontosnak tartott:

 • Válj olyan emberré, akit mások szívesen követnek!
 • Vajon mi áll közted és az álmod között? A válasz a vezetés. „Minden a vezetésen áll vagy bukik, de a vezetés elméletének ismeretével még csak félig nyertük meg a csatát. A vezetés megértése és a tényleges vezetés két különböző dolog.”
 • A kulcs, amellyel a vezetés elméletét értő emberből, sikeres vezetőjévé alakíthatjuk magunkat, az, a jellem. A jellemünkben rejlő tulajdonságok lendületbe hozzák és kibontakoztatják a vezetői képességünket-vagy állnak siker útjába!
 • Maxwell szerint: „Ha el akarsz jutni a vezetés legmagasabb szintjére, belülről kifelé haladva kell kifejlesztened jellemed e tulajdonságait.”

Nyíri Zoltán és a profi kapcsolatépítés

Ezután Nyiri Zoltán író, közgazdász következett. Csapatvezetési, csapatmegtartási technikákat hallgathattunk tőle, aki 20 éves tapasztalattal rendelkezik a felnőttoktatásban. Döntően értékesítők, hálózatépítők és cégvezetők munkáját segíti tudásával, hatékonyan, testre szabottan. A kezdő lépésektől instruált minket a Kapcsolat-építés című könyvében leírtakkal. A könyvekből megszerzett tudás igazi elmélyítésében tud hatékonyan segíteni. Ezek a könyvek az alapoktól kezdve a profi hálózatépítői szintig végigkísérik az ismerkedés minden formáját. Megtanítanak arra, hogy egyáltalán hogyan szólítunk meg idegeneket, mit mondjunk, ha megkérdezik, mivel foglalkozunk, hogyan építsünk bizalmat néhány perc alatt

Az álmok tartják össze a közösséget

Hobby, vagy szakma? Tette fel a kérdést. Onnantól szakma, ha ebből akarunk pénzt keresni! Rávilágított arra, hogy miért jó csapatban dolgozni. Az eredmény függ az összes többi ember eredményétől. A vezető felelőssége az, ahogyan az emberekkel bánik. „Az emberek álma tartja össze a hálózatot!” – mondta. A nem mindig rózsaszín időszakokat pedig a csapat tartja össze. A vezetőtől függ, hogy milyen a csapat hangulata. Ennek a jelenősége pedig az, hogy milyen a perspektíva. Mindenki számára fontos a dicséret, a lelkesítés. Ne fukarkodjunk vele! A jó hangulat függvénye pedig az egészség, a pénz, a barátok, az élmények és a siker. Ennek folyománya a növekedés (mennyiség) és a fejlődés (minőség).

IMG_20180204_121413
Rendezvények és elkötelezettség

A legtöbb haladó hálózatépítő hasonló problémákkal találkozik. Szerencsére ezek többségére vannak bevált megoldások. Kiemelte a rendezvények és az elkötelezettség fontosságát. Nagyon fontos a személyiségtípusok ismerete. Másképpen szólítunk meg egy túlnyomórészt kolerikus, egy szangvinikus, egy melankolikus, és egy flegmatikus személyiségű embert. Ezek az ismeretek kihatnak az üzleti életünk fejlődésére, de a magánéletünkre, párkapcsolatunkra, emberi kapcsolatainkra is.

Czentlaki Beatrix: Legyen érzelmekkel teli a cél!

A második napon Czentlaki Beatrixtól, jövőkép tervezését hallgathattunk színesen, hitelesen, képszerűen. Bea személyisége magával ragadó. Minta mindannyiunk számára, mint anya, mint nő, mint feleség, és nem utolsó sorban, mint sikeres üzletasszony és vezető. Az előadása alatt szinte megjelentek a teremben a gondolatfelhőcskék érzésekkel, illatokkal, színekkel, és formákkal telve. Megerősített minket abban, hogy nem elég csak listázni az elérni kívánt célunkat. Fontos, hogy érzelmekkel telített, erős motivációs tényezőt nyújtó elképzelés legyen, ami intenzíven a fejünkben, a gondolatvilágunkban él. Tudnunk kell, hogy honnan hová tartunk? S milyen emberré válunk, ha elérjük a célunkat?

Surányi Ágnes: Hatékonyan és etikusan használd az internetet!

Második előadónk Surányi Ágnes, Arany Hálózatvezető volt. Részletes információkat kaptunk tőle a weboldalak, közösségi média irányelvekről. Nagyon fontos, hogy mindenkihez eljussanak azok a hasznos információk, amelyek ezzel a témával kapcsolatosak. Ági, aki a médiában igen jártas, felhívta a figyelmünket arra is, hogy kitől, és hol kaphatunk még segítséget. Mi az, ami megkönnyíti a munkánkat az internet világában, hogy hatékonyan, de etikusan használjuk.

Ferenczy László és a fontos dolgok tisztázása

A nap második felének előadója Ferenczy László Arany Hálózatigazgató, természetgyógyász, életépítő-terapeuta, az Egészségkönyv szerzője volt. Eddigi találkozásaink alkalmával nagyon sok hasznos ismeretet tanulhattunk tőle, és általa a vitaminokról, étrend kiegészítőkről. Most abban kaptunk sok hasznos információt, hogy hogyan legyünk sikeresebbek. Ugye, sokszor hallottuk már a következő gondolatokat, idézeteket, szavakat…?

 • „Én vagyok a felelős az életemért. Az egyetlen, aki megváltoztathatja, az én vagyok!”
 • „Abból tudhatjuk, hogy jó úton vagyunk a sikeres élet felé, ha az út, amelyen járunk, meredeken felfelé halad. ….. A boldogsághoz vezető legrövidebb út, az önismeret.” (Hindu mondás)
 • Magunkkal kell, hogy kezdjük: „Ki vagyok én? Merre tart az életem? Aki erre a kérdésre nem tud válaszolni, káosz alakul ki az életében.”
 • A boldogság három lába pedig az Egészség, az Idő, és a Pénz, azaz, az Életgazdálkodás. Hozzuk ezt szinkronba a nagy hármassal: Család, Magánélet, és a Munka.
 • Fontos, hogy minél több kiegyensúlyozott, harmonikus kapcsolatunk legyen, valamint az, hogy a célunk és a tudatalattink összhangban legyenek.
 • Fontosnak tartja az önértékelésüket, önbecsülésünket az elhatározási pontot (repülőgépes hasonlattal) ahhoz, hogy szárnyalni tudjunk.
 • „Értenünk kell ahhoz, hogy életünkből álmokat, és az álmainkból valóságot csinálunk! (Jean Frédéric Juilot Curie)

Közös élmények

A képzéseket követő estéket csapatépítéssel töltöttük. Közösen sisteregtünk, beszélgettünk, ötleteltünk kisebb-nagyobb csoportokban, csapatokban. Mindenki tekintetében megjelent a gondolatébresztő, tervező felismerés. Tükröt kaptunk arról, mi az, amit eddig nem, és mik azok a sarkalatos pontok, amiket ezentúl másként tervezünk. Esténként a wellnessben tovább fűztük a gondolatainkat, de jutott időnk a mókázásra, kacagásra, a Biocom életérzés megtapasztalására. A második nap estélyén középkori vacsorát fogyasztottunk el a Reneszánsz Étteremben.

A mókuskerék után kezdődik az élet…

A harmadik napon csatlakoztak hozzánk az ötös szintű munkatársak is, a vezetői megbeszélésen. Reális képet kaphattak arról, hogy van élet a mókuskerék után! Illetve, akkor kezdődik csak igazán!

Kovács Zsuzsa és Krizsán László a hónap győztesei

Az elismerések ebben a hónapban sem maradtak el. A hónap legeredményesebb hálózatvezetője elismerést és a vándorserleget a Czentlaki-csapatban Kovács Zsuzsa terapeuta, Ezüst Hálózatvezető kapta, a Zsizsi-ágon pedig Krizsán László Ezüst Hálózatvezető! Gratulálunk a győzteseknek!

Hálásan köszönjük a három tartalmas napot, a szervezést, az előadók munkáját, és az élményeket!

 

IMG_20180204_113415    IMG_20180204_130635 IMG_20180204_130705 IMG_20180204_140745 IMG_20180204_202104 IMG_20180205_100242 IMG_20180205_100430 IMG_20180205_100644 IMG_20180205_104016 IMG_20180205_104655 IMG_20180205_112530 IMG_20180205_120229 IMG_20180205_143219 IMG_20180205_143324 IMG_20180205_184909 IMG_20180205_184938_HHT IMG_20180205_185042 IMG_20180205_190805 IMG_20180205_191132 IMG_20180206_104926 IMG_20180206_105319

Ezeket olvastad már?