Kezdőoldal Ágak Szolnok Biocom szónoka – dr. Paróczai Dezső Ezüst HV

Szolnok Biocom szónoka – dr. Paróczai Dezső Ezüst HV

Dr. Paróczai Dezső, Ezüst HV - derűsen tekint a tervezett jövőbe

Színes egyéniség dr. Paróczai Dezső – és sikeres. Ezt pedig nem csupán a diplomái számával (több, mint féltucatnyi…), vagy a Biocom keretein belül hónapok alatt elért pozíciójával (tavaly nyáron kezdett, tavaszra ezüst hv lett…), esetleg „civil” munkáinak eredményeivel, társadalmi megbízatásaival lehet magyarázni. Hanem azzal is, ami talán mindezek alapja: ragyogó kisugárzásával, megnyugtató személyiségével, hangjával. Az elmúlt időszak legkiválóbb teljesítményét nyújtó, Szolnokon élő vezető nem véletlenül kap szerepet (és elismerést) az áprilisi nemzetközi találkozón. Példaértékű a hozzáállása, az eredménylistája, a jövőképe. Érdemes tanulni Tőle – a fizikailag távolabb állóknak például a következő beszélgetésből.

– Nekem az egyik felső vonalad, Öcsi Bácsi (dr. Orosz József) úgy emlegetett, hogy az igazságügyi szakértő, futballbíró vagy – egyebek mellett. Mi a fő vonalvezetés?
– A foci az életem, de már nem annyira aktívan, mint évtizedekkel ezelőtt. A szakértősködés az egyik szakmám, és több, mint húsz éve az életem része. A Biocom üzletben pedig komoly energiákat mozgósítok.
– Kezdjük a focival, ahhoz úgyis mindenki ért Magyarországon…
– Azt szoktam mondani: fél hét éves korom óta rúgom a labdát. Illetve mindent, ami gurul, ezért nem is volt érdemes nekem új cipőt venni akkoriban, mert csak pár napig tartott. A családban több híres sportoló is van, ám édesapám nem ebben igazi példa. Ő saját erejéből teremtett egzisztenciát, és megbecsülte a pénzt. Ott dőlt el a sorsom, amikor az egyik edzőm azt mondta neki gyerekkoromban: nem baj, ha kettes a bizonyítvány, csak a tréningen ott legyen a gyerek… Ő pedig azt gondolta: tanulni kell. Ezzel egyébként nem volt gondom, mindig kitűnő voltam, tanulmányi versenyeket nyertem, mellette hangszereken tanultam és sok sportot kipróbáltam.

– Mégis egy nagy szerelemről beszélsz…
– Igen, mert a műegyetemi éveim alatt is (ekkor szereztem az első diplomámat szerkezetépítő mérnökként) végig játszottam, majd hazatérésem után is alsóbb osztályokban. Majd 1991-ben hívtak bíráskodni. Tudod, ha valamibe belefogok, azt szeretem jól csinálni. Országos szintre jutottam, s ha nincs az az achilles-ín sérülés, lehet, hogy FIFA asszisztensként még többre vihettem volna. Azért maradtam a „szakmában”, a játékvezetők megyei elnöke vagyok Jász-Nagykun-Szolnokban, mióta új szelek fújnak a labdarúgó szövetségben, és előtte is töltöttem be posztokat.

– Azért nyilván nem ebből éltél.
– Valóban, de az a történet még hosszabb. A lényeg, hogy folyamatosan tovább képeztem magam. Dolgoztam cégeknél, aztán sajátot alapítottam. Van MBA diplomám is egyebek mellett, sőt, a PHD-t is megszereztem – de az elmélet mellett inkább a gyakorlat felé vitt az életem. Erre most egyszerűen nincs időm. Alapvetően pedig igazságügyi szakértőként dolgozom, egyedülállóan sok, 12 jogkörrel, ilyen értelemben bőséges megkeresésekkel, immár 22 esztendeje. Egyébként az az elvem, hogy mindenkitől lehet tanulni, a tanártól éppúgy, mint egy kőművestől. Soha nem néztem le senkit.

– Most mit tanulsz?
– Természetgyógyászatot, magas fokon. Arra törekszem, hogy az orvosi diploma nélküli legmagasabb képesítést érjem el ezen a területen. Most is vizsgák előtt állok, és táplálkozástudományból már jelentős bizonyítvánnyal rendelkezem. A vágyam a gyógyítás.

– Mióta áll közel hozzád ez a terület?
– Az egészség mindig is központi téma volt az életemben, nem csak a foci révén, amelyet mai napig űzök legalább heti háromszor. Egyébként a 16 éves nagyfiam is jó benne… Viszont nem kerültek el a sérülések a pályán, és komoly allergiával is küzdöttem, noha gyógyszereket nem szedtem rá. Jó pár évvel ezelőtt szólítottak meg először egy egészség-alapú mlm üzlettel. Ott komoly alapképzést kaptam a network marketingből, ugyanakkor láttam a problémákat, de a hogyan továbbot is. Már nem voltam aktív, amikor megkerestek az algával. Éppen műtét előtt álltam, s azt mondtam: legyen délutánra az asztalomon a termék, s majd meglátjuk.

Balról: dr. Orosz József, Bress Bea, dr. Paróczai Dezső. Mint a szállodai tábla is jelzi: a szolgálat az életük...

– Úgy érzem, ez egy sikersztori sajátos kezdete…
– Pontosan. Túl azon, hogy három nap múlva 2,3 kilót fogytam, elmúlt a kínzó térdfájásom, és azóta sincs vele gondom. Ezek után sejthető: a műtét is elmaradt. Mellesleg a családban is többeknél rendbe rakta a vérképet. Persze, hogy ajánlani kezdtem…

– Milyen jó tapasztalatok voltak még?
– Kisebbfajta csodák történtek, nagyon gyorsan. Tüdő- és hasnyálmirigy daganatos folyamatok fordultak vissza, pikkelysömör és pajzsmirigy problémák oldódtak meg. Két hónap elteltével európai szinten teljesített a csapatunk. Kiváló embereket ismertem meg abban az időszakban! Például kiváló meghívómat, szponzoromat, Öcsi Bácsit, akit pedig a Biocom köszönhet a jelenlegi ágvezetőmnek, Bress Beának. Mindkettejüknek nagyon sokat köszönhetek.

– Máris a Biocomnál tartunk.
– Igen, és a történetem nyilván számos ponton hasonlít ebben a tekintetben az Öcsi Bácsiéhoz. Mivel a közös korábbi életünkben rajtunk kívül álló okok miatt problémák keletkeztek, kerestük a megoldást. Hadd tegyem hozzá: nagyon sokat köszönhetünk az „előzményeknek”! És a mostani „életünk” egyik főszereplőjének, Lőrincz Jánosnak, aki mindenben tartotta az ígéretét. S azt hiszem a Biocom tagság is szeretettel fogadta az algakészítményt (Immun Supreme), ami valóban egy igazi csoda.

– Mint ahogy a Te üzleti fejlődésed is…
– Az inkább tervezett, és remélem, hogy ez még csak az út eleje. Számos kiváló, régi csapattagot szólítottam meg. Azért nem volt részben nehéz, mert a kezünkben van a mindannyiunk által kedvelt készítmény, ráadásul annak egy nagyon erős, hatékony verziója. Másrészt tavaly, a nyaralásom alatt nem regényt olvastam, hanem a cég marketingtervét, s nagyon megtetszett. Olyan, mintha mindenhonnan „összeválogatták” volna a jó dolgokat. S az is nagyon imponált, hogy magyar gyökerű a cég, komoly múlttal.

– Hogy áll össze a csapatod?
– Csodálatos emberekből, igazi nagyságok bólintottak a hívó szóra. Az egyik vonalon dr. Nagy Ákos, aki elismert sebész, s hozzá kapcsolódik dr. Jelinek Zsuzsa, akiről nagyon sokat hallunk még, és Terjéki Nóra, aki pedig egészen kiváló készségekkel rendelkezik az üzletépítés terén is. A másik vonal is hihetetlenül erős, az élén Dávidova Mónikával (akiről már lehetett olvasni a Biocom honlapján – a szerk.), aki elképesztő energiákkal és sikerrel építkezik Szlovákiában és Csehországban egyaránt. Mind-mind kiváló vezetők, és folyamatosan jönnek az újak, akik most még hatosak, társult hávék.

Hivatalosan még ezüstcsapat, mindenki jelen minősüléseit figyelembe véve. De már gyártás alatt az újabb nemesfémek...

– Mondd, szerinted mi a fontos ebben az üzletben?
– A hitelesség. Nézzük egészségi szempontból először, hiszen ez a Biocom alapja is a termékek révén. Tavaly múltam ötven, és a laborvizsgálatom tökéletes, az EKG-m csakúgy. S éppen „szerencsésnek” is lehet nevezni, de még megvan mind a 32 fogam. Még a focipályán sem tudták kiverni… Emellett persze a konkrét üzletépítéshez elengedhetetlen a megfelelő háttértudás. Magam is tesztelem, használom, s most már kedvelem, nélkülözni sem tudnám a többi terméket. A lista élén nálam most a grépfrútmag kivonat áll, a víztisztítóval és az SCD probiotikus termékekkel egyetemben. De kihangsúlyoznám az emberi tényező fontosságát is, amiben nagy szerepe van a hozzáállásnak. Az irodám például körbe van rakva Biocom készítményekkel, és bárki, bármilyen ügyben tér be hozzám, biztosan nem távozik üres kézzel. Tudod, tíz évvel ezelőtt sokan mosolyogtak rajtam, amikor az egészségtudatos üzletekben elindultam. Ma én mosolygok. De nem rajtuk, csak azon, hogy jönnek hozzám, akár betegségekkel kapcsolatos útmutatásért, életépítő tanácsért, vagy akár konkrét készítményért. Szeretettel fogadom őket, amihez a biztos családi hátteret a cégünkben velem együtt dolgozó feleségem, Éva nyújtja.

Ezeket olvastad már?