Kezdőoldal Ágak Sohasem késő elkezdeni – Sólyomvári Géza hv lett

Sohasem késő elkezdeni – Sólyomvári Géza hv lett

s1Örömteli, hogy egyre több fiatal látja meg a Biocomban az életpályát, s válik minőségi hálózatépítővé. Ugyanakkor a Lőrincz-ágon dolgozó Sólyomvári Géza példája azt bizonyítja: sohasem késő elkezdeni. A már bőven nyugdíjas korú friss hálózatvezető valóban friss: nagyjából három hónap alatt érte el a társult hálózatvezetői szintet, pár nappal rövidebb idő alatt, mint szponzora, az utóbbi évek sikerpárosa, a Varga István-Visnyeiová Dorothy páros… Igazi példa lehet tehát mindenki előtt a Nagykanizsán élő vezető, aki hatvanhatodik évében is derűlátóan tervez.

Mi történt az elmúlt bő hat évtizedben, a Biocom előtt?
– Eredetileg gépészmérnökként végeztem, és hosszú időn át külkereskedelemmel foglalkoztam, főleg faipari termékekkel. Hat éve vagyok nyugdíjban hivatalosan, de a vállalkozásomat megtartottam, s tavalyig valóban aktívan dolgoztam. Ám ekkor külső körülmények miatt egyre kevesebb lett a tennivaló.
S ebbe a ”légüres” térbe érkezett Varga István?
– Igen, de nem a semmiből. Évtizedes ismeretség, barátság fűz hozzájuk, s ilyen értelemben nyáron talált rám. Először a családom közvetítésével került hozzám két üveg Reg-Enor, amit ugyan jóízűen megittam, ám anélkül, hogy elolvastam volna a tudnivalókat. Nem vettem komolyan, így hatása sem nagyon lehetett. István azonban nem is a terméket, hanem a lehetőséget kínálta fel nekem egy júniusi reggelen. Azt mondta: errefelé tudomása szerint senki nem foglalkozik komolyan az üzlettel. Estére igent mondtam – rég nem történt velem ilyesmi. Ha pár hónappal azelőtt mondja, biztosan hárítottam volna. Az Úr kimozdított valahogy, s nem bántam meg.
Mik voltak az első lépések?
– Először is elmentem nyaralni… S csak utána, augusztus elején vetettem magam nagy lendülettel a munkába, minden előismeret nélkül, az életben szerzett rutinnal. Felírtam az ismerőseim neveit, s naplót vezettem a történésekről – mint kiderült, mindezeket jól tettem. De ma már látom, hogy utána alapvetően rossz módszerrel szólítottam meg a jelölteket, csupán az akaraterő, a lendület vitt előre.
A szponzorok nem figyelmeztettek?
– Dehogynem, csak én nem hagytam magam. Ebben a korban az ember már nehezebben változtat, jobban ragaszkodik a saját elképzeléseihez. Szoktam is mondani: ha ők nem lennének, én sehol sem lennék. Az ő tudásuk, emberségük, szeretetük, szorgalmuk, áldozatvállalásuk nagyon sokat segített. Sokszor jártak nálam Párkányból, időt, fáradságot nem kímélve, s tanítottak, nyílt infókat tartottak. Nagyon hálás vagyok érte.
Ezzel együtt rekordidő alatt érted el a vezetői szintet. Hogyan?
– Én szeretek dolgozni. Ha kell, reggel nyolctól este nyolcig talpon vagyok ma is. Szinte unatkozom a hétvégén, és várom a hétfőt. Másrészt kitűztem a célt, hogy decemberre elérem a hatos szintet. Ehhez képest addigra már harmadszorra védtem meg… Szóval túlteljesítettem, amit terveztem előzetesen.
De gondolom, itt messze nem állsz meg. Mit csinálsz majd másként?
– Rájöttem, hogy tudatosan kell építkezni ebben az üzletben, így ennek az időszaka következik. Vannak a csoportomban, s lesznek is törekvő, tenni akaró hálózatépítők, többet kell majd velük foglalkozni. Az építő munkára helyezem a hangsúlyt, és igyekszem másolható lenni.
S mi a következő cél?
– Az ezüst hálózatvezetői szint. Tudom, hogy ehhez kőkemény munka kell, de szívvel-lélekkel csinálom. Az akaraterő és lendület mellé most már a tudatosság párosul. Az új esztendőt is nagy erővel kezdtem.
Noha István mindig hangsúlyozza, hogy piacot építünk, és a termék csupán kapocs az ügyfélhez, lettek valós, jó tapasztalataid is a készítményekkel?
– Hogyne, s az egész családomnak! Ugyanakkor azt is tudom, hogy mindet nem ismerhetem meg rövid idő alatt. Így csak erre nem lehetne alapozni az üzletépítést. Ez nagyon lelassítaná a munkát, épp ezért szívesen használom a társak észleleteit, amiben sokat segít a honlapunk is. Ami a sajátokat illeti: hosszan beszélhetnék az értisztító kúra előnyeiről, ám talán az ízületi problémákban való előrelépés a legátlátványosabb. Jó ideje erősen fáj a térdem és a csípőm, s ez sok kellemetlenséget okozott. Az Arthritis Complex, az MSM C-vitamin és a Korall Kalcium együttes szedésével azonban nagyon komoly eredményeket értem el. Mást ne mondjak: simán lépcsőzök, és el tudtam felejteni a fájdalomcsillapítókat! Aztán Dorothy ajánlására számos jó kozmetikumot próbáltunk ki sikerrel, és nagyon jó hatásokat tapasztaltunk az alga fogyasztásánál is. Várjuk a megújulást ezen a téren is!
Mint ahogy mi is ezt kívánjuk Neked, az általad megfogalmazott elvek mentén. További sok sikert!

Ezeket olvastad már?