Kezdőoldal Ágak Nagy lépések Szovátán – HV találkozó Erdélyben

Nagy lépések Szovátán – HV találkozó Erdélyben

DSC_8962
Vezet
ői gondolkodásra hívta régi és új vezetőit Szovátára, a Danubius Wellness szállodába az erdélyi ág vezető házaspárja, Péter Ágnes és Csaba, május elején. A példamutatást még inkább erősítette, hogy szponzoraik (Vass Szombatfalvi Zsuzsanna és Vass Oszkár) is elfogadták meghívásukat, ami nem csak nekik, hanem mindenkinek nagy örömére szolgált. S bevallásuk szerint személyes varázsuk megtapasztalása mellett nagyon sokat tanultak is tőlük. Mint fogalmaznak: „Megújult erővel, tele energiával és lelkesen tért vissza minden vezető a csoportjához és kellő motiváltsággal új vonalak indítására.” S ha valaki ezt esetleg nem hinné, olvassa el az alábbi, a két napos vezetőképzőn szerzett élményekből táplálkozó sorokat. Még így, a személyiségeken átszűrve is sokat tanulhatunk belőle a háláról, az álmok szerepéről, a képzések fontosságáról, a vezetői létről. Így már talán nem lesz meglepő senkinek, hogy a Biocom egyik legdinamikusabb és eredményesebb ága Erdélyben található…

KAKUCS SÁNDOR ÉS GIZELLA: ODA JUTNI, AHOVÁ ŐK
Elindult a tavaszi pezsgés mifelénk is. Alig jöttünk haza a budapesti nagy képzésről, máris egy újabb színvonalas rendezvényen vehettünk részt Szovátán, a Danubius Wellness szállodában. E két napos hálózatvezetői képzés újabb alkalmat adott a Biocom-üzlet átfogóbb megértésére, elsajátítására, ugyanis saját vezetőink előadásai mellett a találkozó hangulatát és nívóját a Vass házaspár, Oszkár és Zsuzsanna előadásai fokozták. Megadatott nekünk az a lehetőség, hogy olyan emberektől kapjunk tanácsot, útmutatást, akik már ott vannak, ahova mi is szeretnénk eljutni.

Álmaid, céljaid legyenek főnökeid!
„Minden szinten más a kilátás!” Világossá vált előttünk az a tény, hogy a Biocom- rendezvényeken való részvétel nélkül nincs esély a nagy üzletre. Hallottuk és tapasztaltuk, hogy lényeges a folyamatos tanulás, önfejlesztés és cselekvés. Csak egyszer kell jól megtanulnod ezt a „szakmát”. Ezután ismétled, tanítod, bővíted, mert jövedelmed a hálózatvezetéssel, duplikálódással nő. Mégis, mindezek mellett talán a legfontosabb az, hogy igazán megtaláld magad az üzletben, hogy rájöjj: ez a TE üzleted, és merd felvállalni önmagad: „Biocom- vállaLkozó vagyok!”. Álmaid, céljaid legyenek főnökeid! A sikernek ára van, nem titka, és a sikeredet csak te magad tudod garantálni. Ezek és az ezekhez hasonló személyiségfejlesztő gondolatok uralták a két nap hangulatát. Úgy érezzük, hogy rengeteget tanultunk, gazdagodtunk és ezért nagyon hálásak vagyunk. Köszönjük mindnyájatoknak, hogy együtt lehettünk, szeretettel: Kakucs Sándor és Gizella.

GÁBOR ÁGNES: VEZETŐNEK LENNI ÉLETFORMA
Régi vágyam valósult meg a hét elején Szovátán: Veletek együtt (csak vezetők) lenni, wellnessezni, és egyáltalán kiszállni a magunknak összerakott mókuskerékből. Ilyen helyeken, és Veletek éreztem meg eddig leginkább, hogy mit jelent vezetőnek lenni. Hogy ez nem csak munka, ez életforma, ez személyiségjegy, olyan ruha, ami ránk van tetoválva. Ez most csengett le bennem, hogy a vezetőséget nem lehet fel-levenni, az vagy beépült az emberbe vagy nem. Nem lehet néha vagy hobbyból vezetőnek lenni, csak 100%-ban. És egy vezető kell tudja nagyon időben kezelni az érzelmi fluktuációit. Őszintén, voltam már jó néhány személyiséggel, lélekápolással kapcsolatos “terápián”, de ennyi gátat önmagamban nem tudatosítottam egyiken sem. És mindez azért, mert az előadók a lelkükön keresztül mutatták meg a tudásukat, és a csapat, akik hallgattunk benneteket, teljes szívünkkel együtt emeltük a rezgésszintet.

Vezetni, nem maszatolni
Rengeteget tanultam, és már el is kezdtem gyakorolni… Valahogy ez a képzés még a folyamatosan alkalmazott munkalépéseket is mássá tette, hatékonyabbnak tűnik most. Igazán érezhetővé vált számomra a profi mlm vezető és a maszatoló közti különbség… és azóta tudatosítom, mikor mennék át az utóbbi kategóriába.

DSC_8845 DSC_8859 DSC_8854

“zsuzsiosziüzemanyag”
A másik dolog, hogy eddig Zsuzsit és Oszit szinte csak CD-ről ismertem, azaz egyszer volt alkalmam élőben egy képzésen hallgatni. Most megszemélyesedett a kapcsolatom velük, egy újabb töltekezési pontot, üzemanyagforrást jelent ez a közös élmény.

Konkrét tánclépések, amelyek folyamatosan visszacsengnek a fülemben:
– Igen, az álmom legyen a főnököm, ne a szükség 🙂
– A felépítést munkaeszközként használni, és a felépítést jellemvonássá alakítani!
– A pénzt megszeretni… (Nekem a pénzzel való viszony a legnagyobb lecke.)
– Új szó, amit beépítettem a szótáramba: rendíthetetlen vagyok.
– Minden percben TUDNI, MIÉRT CSINÁLOM!
– Vigyem magammal az embereket, gyakoroljak rájuk hatást, azzal, hogy JÖVŐKÉPET mutatok. (“Minden ember arra vágyik, hogy vidd magaddal”).
– Komolyan után követni a munkalépéseket, és számon kérni magamat is!!!
– És hogy mit tervezzek legfőként: életstílust elsősorban, és csak azután a hozzá járó karrierszintet.

A hab a tortán meg az volt, hogy máris első vezetői wellnessemet meg tudtam osztani Beátával, így sokkal értékesebb volt minden ott töltött perc.

BLÉNESSY BEÁTA (AKI 2015. DECEMBERÉBEN MÁR EZÜST HV…): VEZETŐNEK LENNI JÓ!
Nagyon jól éreztem magam Szovátán a két napos HV képzésen, feltöltődtem energiával, sokat tanultam, élveztem minden percét (a képzést csakúgy, mint a wellness részét és az ebédeket is).

Kiváltság, önbizalommal
Kiváltságosnak érzem magam, hogy nagy vezetőkkel együtt gondolkodhattunk ezen a két napon. Közelről jobban megismertük egymást a Vass házaspárral, akik tisztalelkű, csodálatos emberek, önzetlenül adják a tudásukat és szeretetüket az erdélyi csapatnak, és ez másolódik HV-ról HV-ra. Ezen a képzésen kaptam egy nagy adag önbizalmat, hogy én is kiváló vezetővé válhatok, ha kitartóan teszem a dolgom, szeretettel követem a munkalépéseket, ezeket folytonos cselekvésbe ültetetem nap mint nap, és erre tanítom a munkatársaimat is. Büszke vagyok, hogy ehhez a csapathoz tartozom, és hogy elértem a hálózatvezető szintet… de ez csak egy állomás, most kezdődik az igazi munka, amikor magam mellé vezetőket hozok fel, és így én is nagyobbá válhatok.

Merjünk nagyobbakat álmodni!
Ez a két nap még megtanított arra is, hogy tágítsam a látókörömet, emeljem fel a tekintetemet, merjek még messzebbre látni, nagyobbat álmodni, és ne engedjem senkinek, hogy közém és a céljaim közé álljon. Köszönöm a Péter házaspárnak, hogy megszervezték ezt a csodálatos 2 napos összekovácsoló képzést, ahol éreztem az összetartást és szeretetet. Ők nagyon hitelesek számomra, mert amit tanítanak, azt meg is élik a mindennapjaikban. Köszönöm, hogy befogadtatok! Kívánok Mindenkinek jó munkát és pontzáport az év minden hónapján! Vezetőnek lenni jó!!! (Blénessy Beáta hálózatvezető, Sepsiszentgyörgyről)

MIHÁLY ZSUZSANNA: HELYRE KERÜLT KOCKÁK
Számomra különleges és egészen egyedi volt az élmény, amit az együtt eltöltött két napban átélhettem. Túl azon, hogy olyan emberekkel gondolkodhattam együtt, akik szememben előtte is maximálisan hitelesek és példaértékűek voltak, fizikai közelségükkel, jóságukkal, szeretetükkel, emberségükkel, önzetlen segíteni akarásukkal sikerült megláttatniuk velem azt az érzelmekkel teli valóságot, amelyben élni érdemes.

Valódi értékrend
Szinte kézzel fogható volt az az értékrend, amelyről munkánk során folyamatosan beszélünk: az egymás iránti feltétel nélküli elfogadás, az Ember szeretete és tisztelete, az önzetlen, odaadó támogatás. Én magam egy olyan fajta emocionális fejlődésen mentem át, amely minden bizonnyal csak pozitív hatással lesz/van a munkámra, ugyanakkor az itt átadott, megszerzett “racionális tudás”, valamint ezeknek egy tökéletesen keretbe szedett formája szintén azt a célt szolgálta, hogy fejemben helyére kerüljön minden egyes kis kocka.

Hála!
Elmondhatatlanul hálás vagyok ezért az élményért szponzoraimnak, Gligor Erikának és Istvánnak, valamint Turóczi Melindának, akiknek a türelme és kitartó tanítása nélkül ezt a két napot nem élhettem volna így meg. Nagyon köszönöm Nektek, hogy ezt megszerveztétek, és egyáltalán nem utolsó sorban egy csodálatos házaspár: Vass Szombatfalvi Zsuzsanna és Vass Oszkár, felsővezetőink, mentoraink bátorító szavait – mindazt, amit magatokból adtatok, amit megmutattatok nekünk: hogy VEZETŐNEK LENNI JÓ!

Ezeket olvastad már?