Kezdőoldal Ágak Kamasz vezető érett fejjel – Kerekes Balázs világbajnok HV

Kamasz vezető érett fejjel – Kerekes Balázs világbajnok HV

3

Egy sikeres hónap után az ágverseny győzteseként az ágvezető, Kónya György társaságában a színpadon

Olyan fiatal, hogy még jogosítványa sem lehet a Biocom hálózat bizton legfiatalabb vezetőjének. Az üzletépítés mellett a sportban is sikeres, másodikos gimnazista Balázs ugyanazzal a szemlélettel emeli meg a súlyokat, mint szponzorálja az embereket. Így lehetséges, hogy az élet képzeletbeli versenyében is jóval a mezőny előtt jár, s most már a Biocom hálózatvezetőjeként nyilatkozhat az édesanyjával közösen elért sikerekről. Amiben oroszlánrésze van!

Vizualizálás, mentális felkészülés - és siker nem maradhat el!

Vizualizálás, mentális felkészülés – és siker nem maradhat el!

Egy másik színpadon: Floridában, világversenyen, a súlyemeléshez sok tekintetben hasonló erőemelő versenyen

Egy másik színpadon: Floridában, világversenyen, a súlyemeléshez sok tekintetben hasonló erőemelő versenyen

7

Ő már tudja, hogy meglesz a súly. Hónapok óta…

Sport- és üzleti sikerek
Az elmúlt néhány hónap eredményei külön-külön is megsüvegelendők lennének. Világbajnok korcsoportjában erőemelésben, Miamiban, s az édesanyjával, Hliva Ildikóval közösen indított Biocom üzletben ő maga is elérkezett az első jelentős mérföldkőhöz, a 4000 pont harmadszori teljesítésével. Mellesleg, a tervezett munka hozadékaként januárban a Kónya-ág versenyét is megnyerte (4000-ről 8000-re fejlődve), ahol a Sinka-csapatban, az elmúlt esztendőben fényesen teljesítő Komporday Annamária csoportjában dolgozik. Úgy, hogy tulajdonképpen a legfontosabb dolga a tanulás…

Csinálgatásból nem lehet siker
Persze ezt sem hanyagolja el, ám, mivel a versenyekre való felkészülés rengeteg időt vesz el, ezért magántanulóként jár a budapesti Eötvös József Gimnáziumba, ami nagyjából a hét egyharmadát foglalja le. Utána (és néha bizony előtte is) jön a sok edzés, amely kemény munka: nemcsak a megmérettetések terveit szövögeti, hanem azt is pontosan tudja, hogy mit és mennyit ehet. Azt mondja az Amerikában tavaly ősszel világcsúccsal a dobogó legfelső csúcsára állt ifjú sportoló: ez is csak akkor működik jól, ha nem hobbiként tekint rá az ember.

2

Immár vezetőként tarthat Biocom előadásokat

Vezetőkben gondolkodnak
Maximálisan érvényes ez az üzletre is, amelyben több, mint tíz aktív embert szponzorálnak édesanyjával. Ebben az is benne van, hogy heti rendszerességgel tartanak munkatársi találkozókat, egyfajta vezetőképzőt, ahol mindig más, hasznos téma került terítékre. Egyszer az üzleti megkeresés fortélyai, másszor a fogyasztói előnyök hangsúlyozása, amiből üzleti eredményt lehet kovácsolni, vagy az életépítés egy-egy fontos szelete, gyakorlati útmutatókkal. A munkatársak képzésével párhuzamosan a munkamódszereiket, bemutatóikat is igyekszenek egyszerűsíteni, másolhatóvá tenni, ezt tartja a siker egyik legfontosabb összetevőjének. A személyes találkozók mellett így olyan háziinfókat szerveznek, ahová a most még kezdő üzlettársak is vihetnek embereket, mely által a bemutatók menetét is tanulják. S persze, bátran használják a segédanyagokat, köztük az águkon belül népszerű Kónya György-cédéket, az információátadás részeként.

12

Édesanyjával, Hliva Ildikóval közös a siker, aki a rendezvényen is mellette áll az elismerés közepette. A két szélen a felső vonalak: Komporday Annamária és Sinka Gyula.

Az üzlet az első
Az elvük: mindenki leendő hálózatvezető, akit megszólítanak, nem termékajánlattal keresik meg az embereket. Ha akkor éppen nemet mond, rendszeres használó és fogyasztó még lehet belőle, s akár később munkatárs. Fordítva nehezebb szerintük – de ha mégis a készítmények oldaláról kell valamiért közelíteni, személyre szabják. Mint általában az egész megkeresést, az igényekre igyekezvén választ adni.

A valódi titok
Az eddig olvasottak nem különböznek jelentősen a hálózatépítési szokásoktól, legfeljebb a tervszerűségben és a végrehajtás gyakoriságában, az odafigyelésben. Mi lehet akkor mégis a valódi „titok”? Hogy lehet az, hogy egy fiatalembernek áttételesen már több lehet a jövedelme akár a tanárainál is, úgy, hogy az üzleti élet elvileg még csak harmadik a sorban a tanulmányai és jelentős időt elfoglaló sporttevékenység mellett? A válasz: a mentális felkészülés és munka, amit a klasszikus gimis mindennapokat élő iskolatársai jó része sem ért meg, akik más perspektívával rendelkeznek.

Előrelátás, mentálisan is
Őt egy Agykontroll-tanfolyam indította el az úton, amelyen nem csak korosztályához képest jár messze. Aztán jöttek az egyéb tréningek, módszerek, népszerű filmek (pl. a Titok), könyvek (Eric Worre, Napoleon Hill) és hanganyagok (Randy Gage, Tony Robbins), a Biocomnál pedig a társ-hálózati ágon igazgatóként dolgozó Ferenczy László, és mindezek mellett a Sinka-házaspár útmutatása is sokat segített nekik. S mindegyikből, mindenkitől leszűrt valamit, amit kipróbált, s beépített a mindennapjaiba. Számára a levegővétel szintjén természetes a vizualizáció, vagy másképpen az események előre, fejben való lepörgetése. Így látta magát jóval korábban a világbajnokság dobogójának tetején: a világcsúcs felállítása közben és aranyéremmel a nyakában egyaránt. De látja a képzeletében a Biocom weblapjának saját fiókját is, amint megjelennek rajta a nevek, pontszámok…

Fejben és lélekben
Egyáltalán: a beállítódása olyan, hogy elhiszi magáról: egyre inkább olyan emberré válik, aki alkalmas az egyre nagyobb célok elérésére. Erősen fókuszál a vágyott dolgokra, s munkájára nem csak fizikai szinten koncentrál. Erről azt mondja: spirituálisan is oda kell érni a megvalósítani kívánt cél szintjére, így fejben és lélekben egyszerre kell fejlődni. Ebből ad nekünk példát és „leckét” Kerekes Balázs, 16 évesen…

Ezeket olvastad már?