Kezdőoldal Ágak Háromszoros hurrá a háromszorozóknak – Czentlakiék ággá válása

Háromszoros hurrá a háromszorozóknak – Czentlakiék ággá válása

Czentlaki Beatrix és Zoltán éppen saját, sümegi Start képzésén tart előadást

Az utóbbi évek egyik leglátványosabb sikertörténete ehhez a márkanévhez tartozik: Czentlaki. E mögött pedig ott áll, azaz lendületesen, tervezetten halad Beatrix és Zoltán, a tapolcai házaspár, akikről már ágat is neveztek el időközben. S ott van egy ragyogó csapat, amely – Zoltán szerint – megállíthatatlan! A tavalyi 27 ezer ponthoz képest hol van már az az egyébként nem tervezett 70, amellyel hivatalosan is ágat alapítottak! Éppen a százat ostromolják a sümegi vár lábánál, és bálra készülnek. Meg Mexikóba. A történetük simán másolható, „csak” kell hozzá két olyan ember, mint ők. Bárkinek szabad olyanná válni…

Beszédes számok
Nézzük mindenekelőtt a tényeket, hogy érthetővé váljon a cím, és a mögöttes tartalom nagyszerűsége. Tavaly decemberben 27.500 pont volt a csoportteljesítményük. Megjegyzendő: már abban az időszakban is példaként emlegették őket, hiszen a korábbi, hónapokkal azelőtti pontjaikhoz képest szintén több, mint duplájánál tartottak. Ekkor (velük együtt) öt HV volt a csoportjukban, s összesen 937-en voltak. 2015. október végén pedig így nézett ki a helyzet: 89.400 pont, 15 HV, 2566 taggal, a Czentlaki-ÁGON! Úgy, hogy a novemberi végi tervben már benne van a hatszámjegyű pontérték is, mint azt a színes, a fejlődést egyértelműen bizonyító grafikon is mutatja…

image002
Fókusz az üzleten

– Mindez a csapat teljesítményének köszönhető – vallja Czentlaki Zoltán, aki időközben arany hálózatvezetővé vált, bár már csak karnyújtásnyira van a gyémánt állapottól. Szerinte ugyanis a jövőre nézve is kedvező, hogy a 15 hálózatvezetőjükből 12-en „főállásban” Biocomoznak. Beatrix ragyogó példája meghatározó a csapatban, aki magától hagyta ott a „biztosat” egy jobb élet reményében.

Koordinációból konzultáció
Emlékeznek még a koordinációs hónapokra? Ez volt az az újítás, amellyel a hálózatépítő sikerpáros új színt, rendszert vitt az életébe, s mely megalapozta a nagy ívű fejlődést. – Most már egészen más a dolgunk, mint egy évvel ezelőtt – elemez Zoltán. – Nem az új emberek, négyezer pontos lábak keresése, felépítése az elsődleges feladat, hanem a hirtelen bővült vezetői kar összefogása, tanítása. A házaspár meg is teszi becsülettel: számításaik szerint egy hetet elvesz a hónapból, hogy személyesen végigjárják az összes HV-t, beleértve a mélységben lévőket is. Ez csak első látásra egyszerű, hiszen nem a város másik végében, hanem például Zala székhelyén, a fővárosban és Békésben kell felkeresni őket…

Hol van már az a méltán megünnepelt, az ággá válást hivatalosan is beteljesítő 70.00 pont...

Hol van már az a méltán megünnepelt, az ággá válást hivatalosan is beteljesítő 70.00 pont…

Van barátság az üzletben!
Beatrix újabb alapötlete persze nem pusztán üzleti tanácsadásra szorítkozik. Mivel hamar jött fel sok új HV, ez egyben alkalom a másik megismerésére is. A kétórásra tervezett konzultáció inkább hosszabb és baráti beszélgetés, mely alatt kibomlanak a családi szálak, az egyéni körülmények, akadályok. Ez alkalmat ad arra is, hogy felszínre kerüljenek a hiányosságok, s személyre szabottan tudjanak tanácsot adni. – Mivel belelátunk az életükbe, egyszerűbb segíteni is nekik, ha elakadnak. S azáltal, hogy közvetlenebb a viszony, a csapat összetartása is nő – mondja Zoltán.

Észosztás helyett tapasztalatmegosztás
Apropó, csapat. Szerintük valóban ez a kulcsa a fejlődésnek, s ezzel a véleménnyel nincsenek egyedül: a tagok is mind ezt mondják, maguktól… Jellemző, hogy önállóan is kommunikálnak egymással, segítve a másikat, és együtt „szurkolnak” az ágvezetés sikeréért, most éppen a százezer pontért! Havonta egyszer találkoznak a dabasi központban, ami Zoltán szerint nem az észosztás, hanem a tapasztalatmegosztás terepe. – Elvileg tíztől háromig tart, de alig akarnak a vezetőink hazamenni. Nincs főnökösködés, hanem fontos témákat veszünk sorra, úgy, hogy mindenki elmondhatja a magáét. Ennek éppúgy része az idő- és pénzgazdálkodás, mint a pontosság szerepe, vagy a tervezés.

Egyre jobban számolnak
Utóbbira nagy szükség is van, hiszen sokan hirtelen lettek vezetővé a lelkesedés és lendület következményeként, így aztán, „szinte azt sem tudják, hol vannak még”, hozzájuk képest, akik kilenc éve művelik a hálózatépítést. A „fiatalabbak” (értsd: kezdők) még nem mernek igazán nagyokat álmodni, megijednek a nagyobb számoktól, és fontos a heti, napi tervezés elsajátítása. A nagynak tűnő célok napi szintre bontása… Egyébként semmi gond nincs a számokkal és teljesítményekkel, hiszen minden HV-juk folyamatosan minősül, 80%-uk már a hónap huszadik napjára.

A sok rendezvény a kulcs
S hogy mi lehet még a siker titka? Zoltánék szerint egyértelműen a rendezvények. – Nem titok, hogy a Reg-Enor hullámra ültünk fel az év elején, amit már decemberben megterveztünk. Reg-Enor esteket szerveztünk egyre-másra szerte az országban, amik most is zajlanak. Egyébként azt látjuk, hogy már nem a házi infón van a hangsúly, legalábbis nálunk. Van helyette viszont Reg-Enor est, Egészségzug, Szépségparti, és sorolhatnánk. Lehetőséget kell teremteni, hogy átadhassuk az embereknek az információt, kell az apropó. S ha már eljöttek a jelöltek, könnyebb nekik teljes képet nyújtani.

IMG_8575Csapatmunkában, megtervezve
Leegyszerűsítve: legyen egy „ürügy” (bárhogyan is hívjuk az eseményt), amely elég csábító, hogy az emberek eljöjjenek. Legyen időpont, gyűljön össze egy kis csapat, akár úgy, hogy mindenki csupán egy-két embert hoz. S ha már ott ül 10-15 érdeklődő, beindul a sistergés, és biztosan lesz eredmény. Ezért tervezik meg előre két-három hónapra mindenhol a javát, így mindenkinek könnyebb a dolga. Egyébként is azt mondják: az MLM lényege a csapatmunka, ez nem egyéni műfaj. A fejlődés egyik legfontosabb helyszíne pedig a rendezvény.

Saját Start, felelősséggel
Így aztán szerveznek ilyeneket bőségesen, nem elfeledkezve a Start képzésükről, amit a Lőrincz-ág kebelén belül, de már önállóan tartanak ősz óta Sümegen. Legutóbb is húsz új érdeklődő volt jelen a Czentlaki-ág rendezvényén a Hotel Kapitányban, ahol a csapat gerincét adó emberek sem túl régiek. Ezért is tartják fontosnak az önállóságot: – Ilyen keretek között több a lehetőség egy nemrég indult hálózatépítő számára is a megszólalásra, közönség előtt. Az itt szerzett rutin és önbizalom pedig visszahat a mindennapokra, a fejlődésére is. A cél az, hogy jövőre a nagyobb csapatrészeink is önállósodjanak nagyobb rendezvények terén. Legjelentősebb águnk, a békési Tóth Zsizsiék, a legjobb úton járnak ebben az irányban.

A duplázódás a minimum
Egyébként is azt mondják: az igazi siker az, amikor mindaz, amit ők elérnek, le is másolódik. Erre például nagyon esélyesek pont Zsizsiék, hiszen már ott is jelentős a pontmennyiség… Ami pedig azt jelentheti, hogy a 2016-os tervük teljesen vállalható. Mármint a duplázódás. Igaz, tavaly óta háromszorozódtak, de a remélt és vágyott százezer pontnál (ami még idei cél) a kétszerezés sem tűnik méltatlan elképzelésnek… 2014. decemberében örültek a 27.500 pontnak, ma az első héten gyűjtenek össze ennyit! Közben, versenyeket nyerve hatalmasat fejlődtek, 70 ezer ponttal hivatalosan is ággá váltak, s mikor elérték májusban az 55 ezer pontot (ez volt a Lőrincz János ágvezetőjük által előzetesen kitűzött minimum limit egy egyéni kihívás keretében) kaptak tőle egy mexikói utat ajándékba.

Valódi szabadság
Épp most indultak el úgy, hogy a hónap végi „hajtásból kimaradnak”. Idézőjelben van mindkét szó! Nincs ugyanis hajtás, van helyette tervezett csapatmunka, ezért semmitől nem kell tartaniuk, ha személyesen nem is lesznek jelen. Ott van ugyanis a megállíthatatlan csapat, pontosabban ág, aminek már saját logója és dala is van (ami a szeptemberi rendezvényen debütált). És ott van két ragyogó vezető, egymást segítve, a közös dicsőségért. Beatrix éppen annyit tesz hálózatvezetőként azért, hogy Zoltán hamarosan gyémánt HV legyen, mint a család férfitagja. Ugyanis majd elfelejtettük: nemcsak az ötödik közvetlen HV láb áll már, hanem erősen feljövőben a hatodik. Csak hetek kérdése, hogy jogilag is azt mondhassuk: Czentlaki Zoltán Gyémánt Hálózatvezető. De ez már legyen a következő cikk témája…

Ezeket olvastad már?