Kezdőoldal Ágak Forró, ünnepi hangulat volt a júliusi hőségben a Czentlaki-ág Jövőképzőjén

Forró, ünnepi hangulat volt a júliusi hőségben a Czentlaki-ág Jövőképzőjén

Aki pont ma 60, annak pezsgő és ünneplés jár… (A Czentlaki házaspár öleli Egyed Marikát.)

Több mint 90-en jelentkeztek be a Czentlaki-ág júliusi Jövőképzőjére. Nem véletlenül, hisz az ágvezetés gondoskodott a tartalmas, érdekes témákról és neves előadókról.

Isten Éltesse Mari Mamát!

Ünnepi hangulatban vette kezdetét (pontban 10 órakor) az ágtalálkozó. Egyed Györgynét (mindenki Mari mamáját) köszöntötte 60. születésnapján a Czentlaki házaspár az elmúlt évek emlékeit tartalmazó fényképes összeállítással, amelyhez az alkalomhoz illő szülinapi zene volt az aláfestés. „Aki épp ma 60, annak pezsgő jár” – szólt a dal. Ennek megfelelően egy üveg pezsgőt és egy 60-as számmal díszített pezsgőskelyhet is átvett a meglepődött, kellően elérzékenyült, örömkönnyeivel küszködő ünnepelt…

Egy képzést sem hagyott ki!

Mindenképp aktuális volt a dalválasztás, hisz Marika éppen a képzés napján július 21-én töltötte be a hatvanadik életévét, ennek megfelelően (ami nála természetes) 10 fős csapatával vett részt a rendezvényen. Hisz mióta a Biocomot és a hálózatépítést választotta, még nem fordult elő, még nem történt olyan esemény az életében, hogy kimaradt volna a képzésről! Elkötelezettsége meg is látszik fejlődő csoportján.

Reg-Enor talk-show a feltalálóval, Szabó Sigfriddel

Az ünnepi nyitány után a Biocom egyik legismertebb személyisége, a legnépszerűbb termék gyártója és kifejlesztője, a Géniusz-díjas feltaláló, Szabó Sigfrid lépett a „színpadra”, aki nagyon sokat segített az elmúlt években vidéki előadásaival a Czentlaki-ág munkatársainak. Azaz, színpad híján egy bárszékre ült, ahol egy órán keresztül riportalanyként válaszolt a Reg-Enor blokkot vezető Surányi Ágnes Arany HV kérdéseire. Ági izgalmas, személyes kérdésekkel is meglepte Sigfridet, amelyek nem csak a termékre irányultak és az igazán érdekes válaszokra nagy tapssal válaszoltak a résztvevők. Természetesen az interjú végén a jelenlévők kérdései sem maradtak válaszok nélkül.

Surányi Ágnes kérdései nyomán bontotta ki Jámbor Gábor természetgyógyász, hogy mi minden kell(het) még a Reg-Enor kúrához

Jámbor Gábor: Ami még a Reg-Enor kúrához kell

Szabó Sigfridet Jámbor Gábor Ezüst HV, természetgyógyász váltotta a „vallatószékben”, ahol Ági kérdései a Reg-Enor kúrát megelőző/kiegészítő Biocom termékekre irányultak. Gábor tanácsaival kiegészítve minden résztvevő maximális információkkal távozhatott a 30 perces szünetre.

Az új résztvevők azt vallották, tetszett nekik a Jövőképző

A szünetben is dolgoztatták őket…

Vagy mégsem? Hiszen, ahogy lenni szokott, mindig marad privát kérdés, ezért Gábornak rövidebb lett a szünet, Sigfrid pedig kicsit lekésett a finom szombati ebédjéről, mellyel (legnagyobb bíztatója, segítője, múzsája) kedves párja, Erzsike várta, mert Sigfridnek most csak pár száz métert kellett autóznia otthonától a képzés helyszínére, a Budaörsi Holyday Inn Hotelbe…

25 év, 25 liter somlói bor…

Ők is köszönik a 25 évet és nekik is jár a csapattól


Lőrincz János(ék) második születésnapja

A szünet után a második blokk is ünnepléssel kezdődött, mivel a következő vendégelőadó Lőrincz János Gyémánt Hálózatigazgató volt, akiről tudni illik, hogy közel 25 évvel ezelőtt, 1993. augusztus 5-én írta alá csatlakozását a hálózathoz. Ő ezt a dátumot tartja második születésnapjának. Ez alkalomból köszöntötte őt a Czentlaki házaspár, Zoltán és Beatrix, akik köszöntőjükben kihangsúlyozták, Lőrincz János kitartását, profizmusát, elkötelezettségét. Felidézték közös élményeiket, megköszönve a mintát, azt, hogy megmutatták az utat, s a támogatást, a sok-sok segítséget. Természetesen – ahogy a 25 év munkájából úgy – az elismerésből, gratulációból sem maradt ki Lőrincz János párja, Lőrincz Marika sem.

Lőrincz János a múltról, a jelenről és a jövőről is beszélt

A Gyémánt Hálózatigazgató szerint tanulni és tanítani kell egyszerre

Marika az értékekről is részletesen szólt

Egy nagy adag somlói ajándékba (nem galuska…)

És hogy a huszonöt, huszonöt legyen (tudvalevő, hogy János szívesen hódol a jó boroknak) a köszöntőn túl, 25 liter somlói borral ajándékozták meg ágvezetőink. A nap koordinátora Czentlaki Zoltán Hálózatigazgató arra kérte Jánost, hogy előadásában „csak” három dologról beszéljen: Múlt-Jelen-Jövő.

Bárki megvalósíthatja ezzel az álmait!

Gyémántigazgatónk a bő egy órás előadását természetesen visszatekintéssel kezdte, majd a 25 év alatt történt folyamatos változásokról beszélt, közben régi magazinok bemutatásával színezte mondandóját. Kihangsúlyozta a bevált munkamódszerek alkalmazását, az élőmunka, a mélységépítés fontosságát. Természetesen nem maradt ki a nyári munka és a versenyek elemzése sem. Előremutatva beszélt a célok, a döntés fontosságáról beszélt, s arról, hogy megfelelő kitartással, rendszeres, tervezett munkával bárki megvalósíthatja álmait.

Lőrincz Marika, a hálózatépítő hölgyek példaképe ismét lenyűgöző előadást tartott


Lőrincz Marika, a hálózatépítő nők példaképe

Hatalmas taps zárta János szavait, ami felvezette Lőrincz Marika előadását. Ő először a háttérből biztosította Jánosnak a nyugodt hátteret, majd később a „színre lépve” fantasztikus előadásaival, óriási alázattal, egyszerűségével a hálózatépítő nők példaképe lett.

Csak célokkal, kitartással és tudatos munkával működik

A Biocomban kialakult és a sikeres munkához szükséges emberi értékekről tartotta előadását, hitelesen sorolta a legfőbb értékeinket: kitartás, alázat, személyiségfejlődés, őszinteség, elkötelezettség, megbízhatóság, hitelesség, szeretet, elfogadás stb. Elgondolkodtató szavait néma csendben, szinte lélegzet visszafojtva hallgatták a résztvevők, mintha megszűnt volna körülöttük a külvilág. Természetesen beleszőtte mondandójába ő is a 25 év történéseit: üzlet, család, barátok, változások, sikerek, csalódások. Konkrét célokkal, kitartással, tudatos munkával jutottak a csúcsra. – Csak így működik – zárta szavait Lőrincz Marika. A hosszú-hosszú taps természetesen nem maradt el…

Már szeptemberre is figyelnek

Az utolsó 20 percben Czentlaki Zoltán hálózatigazgató az aktuális információk blokkban kiemelte a rendezvények fontosságát, ismertette a soron következő képzések dátumait, különös tekintettel a szeptember 22-i, nemzetközi nagyrendezvényre, amelyre már kaphatóak már a jegyek. Természetesen a Czentlaki-ághoz méltó szervezettséggel és létszámmal kívánnak érkezni a Nemzetközi rendezvényre.

Dicséret „Angliából”

Végül azok a munkatársak, vendégek mondták el kivétel nélkül elégedett és pozitív véleményüket a napról, akik most voltak először a Czentlakiág Jövőképzőjén. Köztük az Angliából érkezett munkatársaik, Császár Zsolt és párja, Éva, akik szintén jó hangulatúnak, élménydúsnak, informatívnak jellemezték a napot.

Együtt bármit el lehet érni – jó példa erre a Czentlaki házaspár

Czentlaki Beatrix: Pihenve is lehet utat mutatni…

Czentlaki Beatrix a következő útravalóval zárta a napot. Megköszönte az előadók csodálatos gondolatait, példaértékűnek tekintette azt a csapatösszetartást, ami jellemzi a Czentlaki-ág együttgondolkodását. Szeretettel küldte el a csapatot „egy kis nyári szabadságra” (a következő Startképzésig, ami augusztus 12-én lesz). Figyelmünkbe ajánlva, hogy a forró nyári időkben, pihenéssel összekötve is lehet „dolgozni” és másoknak megmutatni azt a csodálatos gondolkodást, ami jellemzi a Biocomos életérzést.

Kérdések – egy más nézőpontból

Kérdezz-felelek a Reg-Enor feltalálójával, Szabó Sigfriddel

Könnyen nevet, aki ilyen fantasztikus csapatot vezet…

Köszönet a Reg-Enor blokk szereplőinek, köztük a riporternek, Surányi Ágnes Arany Hálózatvezetőnek

Megy ez, csak csinálni kell…

Teltház Budán, a július 21-i Jövőképzőn

Ezeket olvastad már?