Kezdőoldal Ágak Csírázó tavasz – Czikoráék versenygyőzelme

Csírázó tavasz – Czikoráék versenygyőzelme

Egy pálya szélén, Spanyolországban. Az üzletben nem csak az oldalvonal mellől mosolyognak, hanem kiválóan versenyeznek (is)!

Egy ösztönző, látványos példa következik arra a sokat hangoztatott tételre, mely szerint bármikor meg lehet újulni, és az sem számít, hogy az ember mióta tagja a hálózatnak. Csupán késztetés kell hozzá, döntés, és – amit sokan kihagynak – a cselekvés! A Györe-ágon dolgozó Czikora házaspár (Erzsébet és Mihály) esetében mindhárom adott volt, ezért is sikerült odaérniük a március-áprilisi céges verseny képzeletbeli dobogójára. A képzeletükben ugyanis megszületett a terv januárban a férj születésnapja környékén, amit csak erősített a kihívás. Mondani sem kell, már a nyári versenyen dolgozik Erzsike és Misi. Tapasztalatuk, élményük van hozzá: jártak már korábban Törökországban elismerésként, s azt is tudják, mit és hogyan kell tenniük érte. S teszik is…

Ez egy jó buli!
De nézzük a mostani előzményeit – jóval messzebbről! Nekik ugyanis már évtizedes a történelmük a hálózat kapcsán, mely a ’90-es években kezdődött – először Erzsike számára. A korábban a Lokiban futballozó, majd lakóhelyük, Ráckeve környékén levezető és edzősködő Misi csak azt vette észre, hogy a felesége jól halad azokkal a „bogyókkal”, meg hogy általában véve kiemelkedő a hangulata és pénze van belőle. Aztán már a színpadon vette észre magát, mert Erzsike nem akart többet buszozni a pesti képzésre, így Misi autóval vitte – a HV avatására is. Azaz: a sajátjára, mert a jelvényt Misi kapta, hiszen a hálózatban az ő neve szerepelt még csak akkoriban… A színpadról lefelé felfelé vezetett az út, mert azóta a férj az üzletben is társ. Mondta is a párjának: hozok én ide annyi embert, hogy csak bírjad, ha ez ilyen jó buli… Az „ide” egyébként egy minőségi helyet jelent náluk, ugyanis hosszú évekkel ezelőtt vettek egy bio-feedback készüléket, Erzsike a gyógyításra tette fel az életét, s ehhez mindent elvégzett, amit lehetett, az engedélyek beszerzésével együtt.

Dicső történelem
Nem csoda, ha a folyamatos, kiváló visszajelzések alapján épülni kezdett a hálózat, amit erősített a családi háttér. Erzsike testvére, egyben szponzora, Losonczi Kati is sokaknak segített már egészségük megőrzésében, helyreállításában. (Újabban pedig a már szintén HV keresztlánya, Losonczi Boglárka is a csapat tagja.) De térjünk vissza Czikoráékhoz! Misi keményen szervezett, a felesége pedig segített, miközben mindenkit „leinfóztak”, aki csak látókörükbe került. Ennek eredménye az orosházi központú ág is, ahol például Sonokolyosné Éliás Tünde, Kajári Zoltánné Éva mellett Kajári Zoltán épp most, a tavaszi Biocom találkozóra érte el társult hálózatvezetői szintet. Az ezüst minősülésük és húszezer pont környéki forgalmuk így már régi, és a hálózatuk is frissítésre szorult, ekkor jött a verseny.

Döntés, cselekvés, siker
Pontosabban: ők jöttek hazafelé egy téli, budapesti képzésről, s épp arról beszélgettek: ideje volna pezsgést vinni az egyébként egészségtudatos emberekből álló csapatba, s újakkal dolgozni, hálózatot építeni. Ekkor jött megerősítésként, plusz motivációként az információ a tavaszi céges versenyről. Misi, korábbi első osztályú futballistaként, versenyzőtípusként érezte: mintha csak neki találták volna ki! Az előírás szerint négy új emberrel nyitottak, s figyelemre méltó, hogy a végül összesen 11 új regisztrációnál megállt versenyvonal összesen több, mint 6000 ponttal zárt, elhozván ajándékba nekik egy újabb hv minősülést! Az ajándékot a cég is megtoldotta a „bronzéremért” járó összeg mellett egy komoly bónusszal, hiszen egy félreértés miatt ők nem a további létszámbővítésen, hanem a pontértékek növelésén dolgoztak. Árulkodó számok: közel hatszáz pontos átlagérték, fejenként…! Nem kérdés, hogy ezzel senki sem veszített, sem az, aki víztisztítóval, vagy/és Teljes Test Tisztító kúrával indult a Biocom életében, sem Misiék a plusz elismeréssel és minősüléssel. Ráadásul valódi „bázisembereket” is találtak, akikből folytatódhat a hőn áhított fejlődés. (A következő, május elején kezdődött nyári céges verseny pedig még „egyszerűbb”, hiszen mindenki nyer, létszámtól függetlenül, aki teljesíti a feltételeket.)

Információátadás folyamatosan
S hogy mit tettek konkrétan mindezért? Dolgoztak, ellentmondást nem ismerve! Szinte minden nap infóztak, sőt, akár minden órában. Hiszen, aki egyébként Erzsikéhez, az okleveles természetgyógyászhoz érkezett vizsgálatra, máris a másik szobában találta magát, ahol Misi teljes képet adott a Biocomról. Emellett a ráckevi könyvtárban már rendszeresen tartanak nyílt infókat és Szigetszentmárton is indul. Nagy segítség benne Erzsike egyik korábbi osztálytársa, Dobosi Erzsébet, aki először tudatosan távol tartotta magát az ügytől. Majd eljött egy képzésre, ráadásul egy kolléganője is belépett, így egyszer csak regisztrált. Sőt, több, mint 500 ponttal indított… Még számos ilyen történetük van csak a legutóbbi időkből is, de a hálózat szempontjából a legfigyelemreméltóbb az, hogy új négyes és ötös szintű munkatársaik is vannak az indulók között. Mindehhez csupán az kellett, hogy a napi „rutin” (a meglévő hálózat tökéletes kiszolgálása és segítése!) mellett ők is elinduljanak egy régi-új úton. Sok sikert hozzá a továbbiakban is!

Ezeket olvastad már?