Kezdőoldal Ágak A sikernek nem titka, hanem ára van – A Czentlaki házaspár Ezüst Hálózatigazgató szinten a Biocomban

A sikernek nem titka, hanem ára van – A Czentlaki házaspár Ezüst Hálózatigazgató szinten a Biocomban

Zoltán és Beatrix a 100.000 pont eléréséért kapott Czentlaki-bálon, 2016. februárjában. Azóta a duplájánál tartanak...

Zoltán és Beatrix a 100.000 pont eléréséért kapott Czentlaki-bálon, 2016. februárjában. Azóta a duplájánál tartanak…

A cím első fele valójában idézet: egy el nem hangzott kérdésre kapott válasz. Az interjú pedig azért készült, hogy bemutassuk, hogyan érte el az utóbbi évek egyik leglátványosabb fejlődését megélő házaspár az Ezüst Hálózatigazgató szintet. Ám nem kell elkeserednie annak, aki sikerreceptekre vágyik, mert az alábbi történet bővelkedik útmutatásokban. Czentlaki Beatrix és Zoltán igazgatóvá válása ugyanis egy olyan fejlődés eredménye, amely mindenki előtt nyitva áll. Ahogy ők fogalmaznak: mostantól ez az igazi céljuk. Mármint az, hogy a csapatukban egyre több igazgató legyen. Ez motiválja őket továbbra is, nem pedig az arany vagy gyémánt szint – egyelőre. Mindesetre aranyat érő tanácsok következnek egy páros példás munkájának bemutatásával. S még valami: hivatalosan ugyan Zoltán lett EHG, azonban az érdem minden szempontból kettős. Így azt is nehéz volt szétválasztani, mikor, ki, mit mondott a beszélgetés során, mert többször történt, hogy egyszerre, ugyanazt…

Azon a bizonyos velencei kiránduláson, mondhatni, az üzlet kezdeteinél

Azon a bizonyos velencei kiránduláson, mondhatni, az üzlet kezdeteinél

Egy q10 indított el mindent
Aki kívülről látja az eredményt és az ezzel járó, ma már valóban példaértékű életstílust, akár mondhatja: nekik könnyű volt… Igen, ha úgy vesszük, hogy valóban nyúltak a lehetőségért, amit más észre sem vesz. Esetükben ez egy Coenzim Q10 kapszula volt, 2006 áprilisában, amit Gaál Ildikó kínált nekik egy reggelinél, valahol (az olaszországi) Velence környékén, ahol egy buszos utazás során összehozta őket a sors. Pontosabban egy profi, tüntető termékhasználat következtében Zoltánék megkérdezték, hogy beteg-e, hogy ilyesmiket szed. A válasz is tökéletes volt Ildikótól: „Dehogy, azért szedem, hogy ne is legyek…” Ők először kóstolót kaptak, majd teljes áron fogyasztók lettek, a ritka találkozások egyikén kapott katalógust sutba (szerkény aljába) dobva.

Az utazás motiválta őket
Egy olyan ajánlat változtatta meg az életüket, ami mai napig ösztönző erővel bír: utazási verseny. Ildikó – aki hivatalosan szponzoruk lett, a távlatokat tekintve pedig inkább jóbarátjuk – szólt 2006 október közepén, hogy négy hónap alatt 120 embert kell behozni a struktúrába és máris utazhatnak Amerikába. – Ugyan nem sikerült, de csak azért, mert már eltelt három hét belőle – mondja nevetve Zoltán. – Persze nem bánkódtunk, mert 84 ember így is lett a csoportban, ami által HV lettem, majd megszületett az első hálózatvezetőm is. Egyébként az első két hálózatvezetőm régen eltűnt. Érdekes, hogy amikor ez látszott annak idején, belehúztunk, s mire ők elvesztették a szintjüket, ott volt mellettük rögtön két másik, így maradtam Ezüst HV szinten. Így azt tanácsoljuk mindeninek, aki „elveszett” HV miatt bánkódik: szedd össze magad, ne panaszkodj!

Felelős, fontos döntések
S ha már Zoltánról esett szó: ő az októberi regisztráció után rendesen beleállt az üzletépítésbe, tulajdonképpen teljesen feladva egy biztosítótársaságnál akkor végzett munkáját. Bea még dolgozott öt évet a sümegi önkormányzatnál, majd az elsők között volt, aki kívülről nézve merész döntést hozva felmondott, otthagyva egy „biztost” állást, teljes értetlenséggel körülvéve. De ő tudta, mi történt addig is. – Nagyon keményen dolgoztunk az első öt évben. Zoltán jött értem a munkahelyemre záráskor, majd éjfélig tettük a dolgunkat szinte minden nap az üzletben, egyfolytában infóztunk. Pedig gondot kellett viselni gyermekeikre is. Áldozat volt, de megérte – mondja Bea. Zoltán hozzáteszi: – Sokan nem is gondolnák, hogy milyen „konyhatündér” vagyok. A háztartást ugyanis ilyen időbeosztás mellett én vezettem… (S tegyük hozzá azt is: később még egy felelősségteljes döntést hoztak. Összeházasodtak…)

2015-ben az Év Hálózatépítői lettek a Reg-Enor hullámot meglovagolva

2015-ben az Év Hálózatépítői lettek a Reg-Enor hullámot meglovagolva

Vezetői segítség
Hogy komolyan vették a hálózatot, arról a verseny mellett az első évzárón kaphattak jelet a felső vezetők: 38 emberrel jelentek meg az 2006 karácsonyán, amire fel is figyelt Lőrincz János és Marika, a Biocom első Gyémánt Hálózatigazgató párosa. János folyamatosan a mélységépítés szerepét hangsúlyozza, s ebből is jó példát adtak: mivel Zoltánék voltak a legaktívabbak a vonalon, gyakori vendég volt a Lőrincz házaspár Tapolcán. Jöttek, akár csak beszélgetni egy hétvégére, de segítették mindig a rendezvényeiket, és bármikor fordulhattak hozzájuk. Mondhatni, egy jó példát kellett másolniuk csupán… S Zoltánék legalább ilyen szeretettel beszélnek a cégről is. Szerintük ez az egyik legfontosabb, mert van hol dolgozniuk, ami a sikerek alapját megteremti. A Biocom ráadásul minden szempontból tökéletes keret az eredmények elérésére, szerintük „jól kitalált a rendszer”. S külön kiemelik a hálózatalapító, Kovács Zoltán szerepét, aki hivatalosan és magánemberként is mindig támogatja őket.

A példaképekkel egy kenyai jutalomúton: Lőrincz János, Czentlaki Beatrix, Lőrincz Marika, Czentlaki Zoltán

A példaképekkel egy kenyai jutalomúton: Lőrincz János, Czentlaki Beatrix, Lőrincz Marika, Czentlaki Zoltán

Mexikóban a Lőrincz házaspárral

Mexikóban a Lőrincz házaspárral

A Czentlaki-ág gerincét alkotó vezetők a 2015-ös évzárón

A Czentlaki-ág gerincét alkotó vezetők a 2015-ös évzárón

Odafigyelés a munkatársakra
Például a képzéseik létrejöttében. Az, hogy ma már Székesfehérvárott az egész országra kiterjedő hálózatuknak van rendszeres Startszemináriuma, Ágtalálkozója (JÖVŐKÉP-ZŐ), hagyomány, s a sümegi vezetői tréningek is legendásak a csapatban. De ki gondolná, hogy már 2008-ban saját évzárót tartottak a Dunántúlon…? Ha valahol, itt például mindenképpen tetten érthető egy sikerrecept. Ugyanis szerintük a szeretet és az összetartozás érzése járja át az egész hálózatukat, csodás vezetőkkel. Persze, a keretek itt is szükségesek. – A képzéseinken „szigorú” rendszer van, de mindenki érdekében. Ha nem lennének szabályok, szétesne hamar egy rendezvény, s egy csoport is. Nálunk a pontosság, a hitelesség, egymás tisztelete alapelvek, és az, hogy 100%-osan elfogadjuk egymást. De személyenként is odafigyelünk mindenkire. Az emberek ugyanis nem arra kíváncsiak, hogy mit tudsz, hanem hogy mennyit és hogyan foglalkozol velük– vallja Zoltán.

A kép magáért beszél... Avagy: versenygyőztes hajózók az Adrián.

A kép magáért beszél… Avagy: versenygyőztes hajózók az Adrián.

Egy kivételes, gyönyörű pillanat. A hálózatalapító, Kovács Zoltán (Lőrincz János társaságában) kihirdeti, kik lettek az Év Hálózatépítői 2015-ben.

Egy kivételes, gyönyörű pillanat. A hálózatalapító, Kovács Zoltán (Lőrincz János társaságában) kihirdeti, kik lettek az Év Hálózatépítői 2015-ben.

Bálozó sikercsapat 2016 februárjában, Sümegen

Bálozó sikercsapat 2016 februárjában, Sümegen

Versenyek, élmények
Ennek szép példája, hogy még most, 200.000 pontérték környékén tartva is havonta végigjárják egy beszélgetésre a vezetőiket, hogy tudjanak a valós gondjaikról, problémáikról, s persze örömeikről is. Bizonnyal ebből van több, amit gyakran meg is osztanak egymással. Az elején még inkább ők nyertek versenyeket (ott voltak a Costa tengerjáró hajón, s például Törökországban), de az adriai vitorlázásra már csapattal mentek (a Czentlaki team-nek külön hajója volt…), s egyre inkább ők hirdetnek saját versenyeket, mint vezetők, hiszen tudják, hogy annak a hozadéka akár egy évig is eltarthat. Akár nyáron is, mert tisztában vannak vele, akkor is lehet dolgozni! S nemcsak a melegben, hanem minden évszakban szerveznek valamilyen összetartást, bizonyítva, hogy a Biocom-üzletépítés élményekkel teli életet hoz. Lehet ez disznóvágós fesztiválon való részvétel, közös erdélyi túra, Balaton melletti pihenés, vagy éppen Zsizsi Majális. De utóbbihoz az is kellett, hogy ők egyáltalán legyenek…

Sikerhez segíteni valakit a legnagyobb boldogság... Zsizsi-bál, 2017. május.

Sikerhez segíteni valakit a legnagyobb boldogság… Zsizsi-bál, 2017. május.

És akkor jöttek Zsizsiék…
– Mindenképpen az volt az egyik fordulópont az üzletünkben, hogy őket megtaláltuk 2008-ban – emlékszik vissza Bea. – De ez is tipikus példája annak, hogy észreveszed-e a lehetőséget? Ha valaki azt mondja, nincs ismerőse, ez élet mindig hoz, ha nyitott rá… Zoltán Péter fia keresett akkoriban munkát, s az Öreghegy Panziót üzemeltette Sümegen Tóth Zsizsi és Jámbor Gábor. Mi is kimentünk egy kávéra, hogy jó helyre kerül-e a gyermek. Aztán nemsokára azon kaptuk magunkat, hogy Békéscsabán infózunk, a lakóhelyünktől 300 kilométerre, sokszor szállást bérelve. Persze, ismerjük a szabályt, hogy lehetőleg 50 kilométeren belül építkezz, de nekünk a távolság soha nem számított. S az eredmény? Életre szóló barátság, és egy olyan üzlet, melynek koronájaként 2017. májusában tartottuk a Zsizsi-bált! Mondhatom, nagyobb öröm volt, mint 2016. februárjában a Czentlaki-bál…

Meglovagolták a Reg-Enor hullámot
S hogyan lódult meg a korábban is sikeres üzletük? 2014. decemberében nagyjából 27.000 pontnál tartottak, amikor indulóban volt a Reg-Enor hullám. Akkor már ment a Galambos Lajcsi-féle reklám egy országos csatornán, s ők úgy gondolkodtak: mivel az emberek a karácsonyi időszak után vágynak leginkább a fogyásra, itt egy nagy lehetőség. Reg-Enor klubokat, esteket, versenyeket szerveztek, mindezt nyáron is, Szabó Sigfridet, a Géniusz-díjas feltalálót is bevonva, egyben mintát adva az egész hálózatnak. Újabb két év nagyon kemény munka következett.

Egyiptomban a Czentlaki-csapat egy része, 2008-ban

Egyiptomban a Czentlaki-csapat egy része, 2008-ban

Megfizetik a kitartást
– Akkor kell dolgozni, amikor a legjobban megy, s ez a folyamat még bőségesen tart. Meg kell érteni, hogy a Biocom a kitartásért fizet. S nagyon jól… Az első jutalékunk 9300 forint volt, mára elértük az anyagi függetlenséget. De azt sokan nem tudják, hogy az elején többet költöttünk, mint kerestünk. Annak idején azt mondtam Zoltánnak: ígérje meg, hogy lesz jobb sorsunk, fogunk jobban élni. Így történt, de kemény, tudatos munkával. Most költöztünk el Tapolcáról, álmaink házát vettük meg a Hévíz melletti Zalacsányban. De hidd el, mindez azért történhetett, mert mindig tudtuk, hogy mit akarunk – mondja a lényeget szinte együtt a házaspár.

Álmaik házánál, melynek közelében egy tó teszi teljessé a látványt...

Álmaik házánál, melynek közelében egy tó teszi teljessé a látványt…

Czentlaki Zoltán versenygyőztesként a Tötök Riviérán, 2010-ben

Czentlaki Zoltán versenygyőztesként a Tötök Riviérán, 2010-ben


Igazgatói csapat formálódik

S hogy mi következik most? A Lőrincz-példa további másolása. Nem arra vágynak, hogy innen azonnal még nagyobb szintre ugorjanak, hanem hogy a munkatársaikat húzzák fel magukhoz, igazgatókat nevelve. Persze tudják, hogy a hálózatban a mélység adja a stabilitást, a biztonságot, a szélesítés pedig a pénzt, de most mégsem feltétlenül új embereket keresnek – bevonzzák azokat maguktól, útközben…

Tőled függ!
Zárásként érdemes még egy „találmányukról” mesélni. Mivel mindig, mindenhová együtt mennek, ami érvényes az infózásokra, személyes megbeszélésekre egyaránt, mikor „rájuk tört” a teljes szabadság, át kellett gondolni az időbeosztásukat. (Azt mondják, sokan elcsúsznak ilyenkor, mert mindent könnyebb elodázni, több szabadidővel előjöhet az emberi gyarlóság…) Koordinációs hónapokat hoztak létre, s váltva volt egyszer Zoltán, egyszer pedig Beatrix a „főnök”. Így aztán mindig akad, aki „hivatalból” noszogatja a másikat. Bárhogy is, a végső sikerrecept szerintük annak a személyiségében van, aki elindul a Biocomban. Ahogy együtt hangoztatják: „Csak tőled függ, mit hozol ki belőle!”

Köszönet
A végszó utáni végszó pedig legyen ismét az övék, hiszen van kiért, miért hálásnak lenniük: – Természetesen hála és köszönet mindenkinek, aki segítette utunkat, munkánkat az elmúlt tíz évben. Vezetőtársainknak, akik utunk során csatlakoztak hozzánk, elfogadtak, követtek bennünket. Köszönjük szponzorainknak a lehetőséget, a cégvezetésnek a támogatást, a stabil hátteret a munkánkhoz!

A Costa Fortunán töltött napok szintén egy versenygyőzelem eredményei voltak

A Costa Fortunán töltött napok szintén egy versenygyőzelem eredményei voltak

Pillanatkép az első önállóan szervezett sümegi vezetőképző után, 2016-ban

Pillanatkép az első önállóan szervezett sümegi vezetőképző után, 2016-ban

Ez egy másik versenygyőzelem hajója...

Ez egy másik versenygyőzelem hajója…

Ezeket olvastad már?