Kezdőoldal Ágak A megbízható hazai – Bress Beáék harmincezer pontnál tartanak

A megbízható hazai – Bress Beáék harmincezer pontnál tartanak


Ezzel az írással is kilép a reflektorfénybe Bress Bea. Nem mintha rejtőzködött volna, bár a hírek inkább a hálózatában lévő, egyre látványosabban fejlődő munkatársairól szóltak. Gondolván akár Öcsi bácsira, vagy a nemrég Ezüst Hálózatvezetővé avatott dr. Paróczai Dezsőre, és például a Szlovákiában egyre eredményesebb Dávidova Mónikára. Mindez azonban belőle, pontosabban a gondolataiból, döntéséből, cégválasztásából, központi szerepéből, egyesíteni képes személyiségéből indul ki. Ennek rövid története következik annak tiszteletére, hogy harmincezer pontnál tart az águk, szűk egy esztendő alatt.

A megbízható hazai
A szűk itt csupán időhatározó, ugyanis épp ellenkezőleg: inkább a bőség jellemezte a 2012. május 25-e, Bea regisztrációjának időpontjától eltelt évet! Az odáig vezető útról eddig keveset lehetett hallani, márpedig a legilletékesebb mégiscsak ennek az ágnak a vezetője ebben a témában. A már fentebb említett személyiségek (és még sokan mások, akik most minősülnek, vagy éppen a közeli jövőben fognak), bizonyos értelemben alkottak már közösséget egy korábbi, külföldi gyökerű MLM rendszerben. Bress Bea azonban ott már 2010-ben felhagyott az aktivitással, és folyamatosan kereste a „megbízható hazait”. Az is motiválta, hogy párja, Gombár János az egyik feltalálója a magyar szabadalommal rendelkező, egyre sikeresebb üzemanyag adaléknak, a Prowerdose-nak. A helyzet adott volt: van egy zseniális, saját készítmény, és egy csodálatos termék, az alga. Úgy gondolta, Öcsi bácsival karöltve: a kettő együtt, egy rendszerben óriási karriert futhat be!

Szívvel-lélekkel
Mert azzal tisztában volt korábbi tapasztalatai alapján: az MLM legkézenfekvőbb értékesítési forma sok szempontból. Két dolgot tartott mérvadónak a cég kiválasztásánál: magyar tulajdonú legyen és megbízható, tehát ne „kezdő”, hanem olyan, amelyik már bizonyított. A kör egyre szűkült, míg végre az Ökonetre korlátozódott. Nem volt közvetlen kapocs, de mindenki Lőrincz Jánost ajánlotta neki a nagy tervekhez, aki éppen akkor külföldön volt. Ám a pesti depóban hagyott üzenetre reagálva hazaérkezését követően azonnal visszahívta Beát, s innen indul a karrier. Az ágvezető, arany fokozatú hálózatigazgató feleségével, a szintén kiváló hálózatépítő Marikával nemsokára fogadta őket, s mint Bea fogalmaz, szívüket-lelküket kitették. Amiben akkor megállapodtak, azóta is tartják a felek, mindenki örömére. Mert a lényeg: igent mondtak egymásra. Nem mellesleg, így került a hálózatba a Prowerdose, majd nem sokkal később a Creation’s Garden közreműködésével az algakészítmény, az Immun Supreme.

Tanítani – nem csak középiskolásokat
A következő egy esztendő elemzése előtt kanyarodjunk visszább! Beáról, mint az ág vezetőjéről tudni kell, hogy eredetileg földrajz-történelem szakos középiskolai tanár, és saját bevallása szerint imádott tanítani. Viszont jóval nagyobb függetlenségre vágyott, mint amit a pedagógus pálya kínált neki. Kezdetben üdülési jogot értékesített, amiről azt vallja: jó iskola volt számára, azóta is a direkt sales az a terület, ahol a legotthonosabban mozog. Később a Travel Club vezetésével is megbízták, idegenforgalmi manager lett, saját utazási irodát vezetett, miközben több MLM rendszert is kipróbált. A „civil” életében is kapcsolódik azonban a Biocom fő hívószavaihoz, értékrendjéhez, így nem véletlen a tavalyi találkozás. 2006-ban létrehozott cége, a Fontana Wellness és Életmód Klub hosszú évek óta a prevencióról, betegségmegelőzésről, egészségmegőrzésről szól. Azt mondja: ez egy misszió, szinte „keresztes háború”, ugyanis nagyon sokan már csak akkor változtatnak az életmódjukon, amikor baj van. És nem mindig előnyös, ha már valaki a saját rossz tapasztalatából tanul…

„Rokonok”
A budapesti Platánus Hotelben van az irodája, de ez már visszavezet a jelenbe. Ez egyben ugyanis afféle „kis Biocom-központ” is, már ami a saját csapatának központját illeti. Mert noha alapvetően értékesítőnek tartja magát, a hosszú távú célja az, hogy 100%-ban a Biocom üzlet építésével foglalkozzon! Azért ideje jelentős részét így is ez köti le, pontosabban a barátok, közeli munkatársak segítése. Belőle indul ki a vonal, és mintha hozzá is térne vissza, másképpen: minden(ki) útja hozzá vezet, ha segítség kell. Igyekeznek kialakítani egy budapesti központot, hiszen szerte az országban élő munkatársainak mind vannak fővárosi kapcsolatai. Ugyan munkatársakat és barátokat írtunk eddig, de ő másképp fogalmaz. Szinte „rokonok” ők, egy „család” ahol Bea vállalja az édesanya szerepét, ahol valóban az egymás iránti szeretet, megbecsülés az alap. Mindenesetre egy valóban baráti, messze nem csak üzleti közösségről van szó, ahol este tízkor is lehet hívni őt, és mindig van terméke, amiért be lehet ugrani az irodájába, ha sürgősen szükséges, akár katalógus, vagy néhány alga…

A fejnek a fő láb volt a fontos
Felmerülhet a kérdés, hogy miért csak egy lábon kezdte a hálózat kialakítását? Tudatos építkezéssel ugyanis már magas karrierszinten (is) lehetne. Igazi nagysága, hozzáállása éppen ebben mutatkozik meg: nem az volt a fontos számára, hogy ő egyedül hirtelen nagyra nőjön, hanem, hogy minden munkatársa, régi barátja találja meg sikeresen, jó ösztönzőkkel a helyét az új rendszerben. Mivel ők már – Öcsi bácsiék – jó úton vannak, „felnőttek a gyerekek”, az „anya” is kezdhet építkezni szélességben is. Ehhez azonban idő kellett, óriási energiát fektetett az ügybe. Ennek érdekében egyik nap Kassára ment előadni, másnap már Szolnokon volt, ha kellett, vagy éppen Szabolcs-Szatmár-Bereg felé vette az irányt. Ez a fajta attitűd ezután sem változik, csak éppen ő is folytatja majd az aranymosást.

Tervezett siker
Mert szerinte az MLM részben erről szól: keresni folyamatosan az új üzlettársakat. A fenti példa közismert és egyértelmű: egy aranyásónak sok mázsányi kavicsot kell átrostálnia, míg aranyrögöt talál. Bress Bea szerint az alapkérdés: mennyire vagyunk alázatosak ehhez? Ez ugyanis a munka alapja. A „szerencse” tudniillik szerinte nem más, mint a lehetőség találkozása a felismeréssel. S bizony, ehhez sok kudarcon is át kell esni! A „nem”-ek edzik a hálózatépítőt, de csak az „igenek”-ből lehet karriert, jövőt építeni. És azokból az első, 2012. májusi igenekből… Ő azt vallja: itt valóban az történik a cégvezetés, külön is Lőrincz János részéről, ami megígértek. És ő, ők is hűek maradtak a vállaláshoz. Mert ez a jelenleg harmincezer pontos hálózat az elképzeléseik szerint hamarosan hatszámjegyű lesz, pontértékben. Nincs okunk kételkedni: tervezetten haladnak előre, csapatban, körülvéve szeretettel, hittel, megbecsüléssel. Sok sikert hozzá!

Dr. Orosz József, közvetlen hálózatvezetője, aki maga is 25 ezer pontnál tartott már április végén, így vélekedik szponzoráról, barátjáról:
„Bea egy igazi, tűzről pattant menyecske, akiben valódi tűz ég – a magyarságtudat kapcsán is. Ráadásul óriási lélek! Mindent megtesz azért, hogy a csapatát jó irányba vezesse, most már más pályán tanító pedagógusként. Teljes mértékben adott a háttér és az összes képesség számára, hogy nagy vezetőként óriási sikereket érjen el a Biocom hálózatában!”

Dr. Paróczai Dezső, szolnoki ezüst hálózatvezető, akinek szintén sokat segít a mindennapokban, így látja őt: „Bea csupa optimizmus és lendület. Bármilyen probléma felmerül, mindennek a viccesebb, humorosabb oldalát nézi azonnal, s így nincs számára akadály. Nagyon örülök neki, hogy összehozott vele a sors a Biocom hálózatában, ahol együtt komoly sikerek előtt állunk.”

Ezeket olvastad már?