Kezdőoldal Ágak A Biocom lett az ötödik „gyermeke” – Csíky Csengele HV Marosvásárhelyen

A Biocom lett az ötödik „gyermeke” – Csíky Csengele HV Marosvásárhelyen

Csíky Csengele, az új HV, vezető munkatársaival Madarász Tünde Csillával (balról) és Török Zsuzsánnával (jobbról) lájkolja a Biocomot...

Csíky Csengele, az új HV, vezető munkatársaival Madarász Tünde Csillával (balról) és Török Zsuzsánnával (jobbról) lájkolja a Biocomot…

Művésznő, üzleti ajánlattal, aki szívből mond verseket, terjeszti a magyar szót – s most már sikeresen, célokkal telve, a Biocom egészségmegőrzésről szóló üzenetét. Ez csak a rövid jellemzése annak a négygyermekes édesanyának, aki „lejött a színpadról”, hogy valóban szabad emberként a saját és családja jövőéért dolgozhasson, másoknak segítve. Csíky Csengele az erdélyi Péter-ág vezetői csapatának új, értékes tagja, s döntésének története, elhivatottságának háttere, személyiségfejlődésben megélt élményei mások számára is útmutatók lehetnek, éljenek bárhol is.

Neki máig sokat segítő szponzoraival, ágvezetőivel: Péter Ágnessel és csabával

Neki máig sokat segítő szponzoraival, ágvezetőivel: Péter Ágnessel és csabával

Tíz év a termékek vonzásában
A művésznő (most már egyre inkább: üzletasszony) sokáig „kacérkodott” a hálózattal, mire az üzleti lehetőség mellett döntött. Az első időszakban mindig a gyermekei, családja egészsége volt a fő motiváció, melyre folyamatosan hatásos megoldásokat nyújtott a Biocom palettája. (Olajfa-levél kivonat, Grapefruitmag-kivonat és társai – ugye ismerős nevek?) Így aztán hiába esett ki a rendszerből tíz évvel ezelőtti első regisztrációja óta, négy éve újra bevonzották a termékek, úgy, hogy ötös karrierszintig is eljutott – akkor még célok nélkül.

A művész emberi kérdése: hogyan tovább?
Azaz, dehogy: céljai bőségesen voltak a Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában egyaránt sikeres színésznőnek, ám azok még jellemzően a művészi pályához kapcsolódtak. Negyedik gyermeke születése után gondolta át az életét: mihez kezdjen, hogyan tovább? Sok kollégája még ma sem érti igazán a döntését, pedig ők is az erdélyi színészek anyagi elismerés terén méltatlanul sanyarú kenyerét eszik, amiből Csengele nem kért többet. Mint fogalmaz: „lejöttem a színpadról”. Persze, nem egészen, mert bárhová hívják, szívesen fellép, s mond verseket – valóban puszta szívjóságból.

 Jobbján a szponzora, balján kitűnő vezető-jelöltjei: miközben legfelsőbb ágvezetőjük, Lőrincz János hálózatigazgató kedvenc slágerét éneklik közösen (Gyémánt és arany)

Jobbján a szponzora, balján kitűnő vezető-jelöltjei: miközben legfelsőbb ágvezetőjük, Lőrincz János hálózatigazgató kedvenc slágerét éneklik közösen (Gyémánt és arany)

Ági, segíts!
Ehhez azonban kellett az a döntés, ami egyre inkább biztos anyagi hátteret nyújt számára, s ami a gyermeknevelést is lehetővé teszi a szigorú korlátok közé szorított színészi pályával szemben, s ami a megújulást hozta el számára. Ez az AMI a Biocom, az AKI pedig Péter Ágnes, az erdélyi ág vezetője. Aki tavaly májusban egy nyílt infót tartott Marosvásárhelyen, amire ő elment. Ahol jól érezte magát, s így állt Ági elé: „Légy szíves, segíts nekem”!

Többet is kapott
A válasz sejthető, s az utána következők is: Ágnes és férje, Csaba segítségével beindultak az infók, a visszakeresések, a csapatépítés. Túl azon, hogy a folyamatos tanácsadás, az élő, telefonos kapcsolat mellett heti rendszerességgel ott voltak nála, sokkal többet is kapott tőlük, s főleg Ágitól mint, amit remélt. Önzetlen energiaáradatot, szeretetet, odafigyelést – jóval túl az üzlettársi viszonyon.

Az egészséges család a plusz reklám
S jött egy érdekes tapasztalat: amint teljes mellszélességgel felvállalta az üzletet, „jó dolog lett belőle”, s működni kezdett. Szerinte az élethelyzet is segíti, hiszen városában egy óriási vegyi kombinát terpeszkedik, így talán „egyszerűbb” környezetvédelemről és egészségmegőrzésről beszélni. A cég értékrendjei egyébként sem állnak messze tőle, amik a jelöltjeit is azonnal megfogják. S persze az ő hitelessége is: makkegészséges a család az étrend-kiegészítőknek is köszönhetően, orvost csak hivatalos papírok kikérése idején látnak, így egyfajta „reklámtáblái” az üzletének…

Az ötödik gyermek
Sokan ma is döbbenten néznek rá: hogy tudod ezt négy gyermek mellett? Pedig ezt talán „könnyebb”, mint színésznőnek lenni, s esténként otthon hagyni a kicsiket, akár a két és fél évesről vagy a kamaszodó 14 esztendősről van szó… S közben megszületett az ötödik gyermek, a Biocom is – legalábbis ő így éli meg a kilenc hónapos „áldott állapotot”, ami a döntés megfoganásától kezdve a vezetővé válásig tartott. Ennyi idő kellett, mire „kihordta” mai mivoltát, s köszöni: jól érzi magát a bőrében, ami a cég erős oldalának, a személyiségfejlesztésnek is köszönhető.

Valódi szabadság
Csengele úgy érzi: önmagát találta meg a Biocomban, s azt a szabadságot, amiről az előadásokon beszélt. Van tapasztalata, hiszen eddig mindig más rendezte a szerepeit, egyben az életét. Most végre a saját maga ura lehet, és szabadon beszélgethet önmagával, s időkorlátok nélkül a férjével is. Mert a sikeres hölgy mögött (mellett) egy menedzserként ízig-vérig üzletemberként dolgozó férfi áll, aki napi, „hagyományos” munkájában szintén hasznosítja az MLM elméletét.

Jól szerepel
Csengele ezen az új pályán is szárnyal, s derűlátóan tervezi a jövőt, rendelkezve nem csak közeli, hanem 25 éves célokkal is! Igazán jó példát mutat – az elképzelések szerint év végén már Ezüst HV-ként – munkatársainak, akik közül szívesen említi a teljesség igénye nélkül a nagyon aktív Törzsök Zsuzsánnát és Madarász Csilla Tündét. Persze az eredeti hivatását is figyelemmel kíséri, de már a pályán kívülről, s nem bánja, mert érzi, jó döntést hozott. Csak azzal kell megküzdenie, hogy sokan még a színművészt látják benne, aki furcsa módon üzletasszony szerepet játszik és nagymonológja a Biocom lehetőségeiről szól. A karrierszintre és csapatára nézve – ebben is kitűnőt alkot!

Ezeket olvastad már?