Kezdőoldal Ágak 140 fős közösség ünnepelte a sikeresztendőt és a karácsonyt a Czentlaki-ág decemberi záró gálarendezvényén

140 fős közösség ünnepelte a sikeresztendőt és a karácsonyt a Czentlaki-ág decemberi záró gálarendezvényén

A Czentlaki-ág vezetői

Már a Czentlaki-ág évzáró rendezvényére visszatekintő bevezető sorai is annyira kifejezőek Pádárné Bagoly Annának, a csapat krónikásának, hogy csak annyit tennénk hozzá: szerencsésnek érezheti magát, aki ott volt. És úgy általában az, aki Biocom tag. És az meg főként, aki ennek az ágnak a tagja – utóbbi már természetesen az ő meggyőződésük, az alábbiakat olvasva, joggal…

„… hiába a karácsony és a sok ajándék,
Ha a szív üres, az egész nem más, mint egy színpadi színjáték.
Ha tudsz szeretni, az az ajándék ott mélyen a szívben.
Ha nem, tudnod kell, kevés lesz három nap egész évben.”
(Kiss Ernő: Illúziók nélküli karácsony – részlet)

A nap háziasszonyai: Surányi Ágnes és Demeterné Buzás Katalin

Micsoda csapat!

Női energiák a vezetésben

Az a helyzet, hogy mi, a Czentlaki-ág szerencsés fogyasztói, munkatársai, vezetői ezzel pontosan tisztában vagyunk, ugyanis egész évben ez a szeretetteljes, segítő, tanító, motiváló légkör vesz körül bennünket minden nap, annál is inkább, mert ez a munka megköveteli a folyamatos kapcsolattartást. Így hát ezen a napon, 2018. december 15-én ebben az emelkedett hangulatban gyülekezett a Budapesti Hotel Aquincum Hadrianus termében az a (140) vendég, akinek sikerült kicselezni az évek óta hiába áhított viszonylag jelentős havazást. Idén decemberben megszánt bennünket a természetfelelős, s fehérbe burkolta az országot. Decemberben az emberek lelke úgyis tele van érzelmekkel, s a jó hangulathoz persze a körülmények szerencsés összejátszása sem árt.

A Czentlaki-ág vezetői a karácsonyfára való díszgömbökkel

Micsoda felvezetés!
Az évzáró ünnep idén is a Czentlaki-ág indulójával kezdődött, majd – most már hagyományosan – Lázárné Nagy Anikó hálózatvezető indította a programok sorozatát Aranyosi Ervin Karácsony alkalmából című versével. Miután Anikó taps formájában learatta a sikert, a két moderátor, Surányi Ágnes Arany Hálózatvezető és Demeterné Buzás Katalin Ezüst Hálózatvezető lépett a „világot jelentő deszkákra”. Ez a banális kifejezés azért jutott eszembe, mert mindketten olyan izgalomban voltak, mint az első bálozó leánykák. Ez is azt bizonyítja, hogy nem akármilyen nap előtt álltunk.

Lázárné Nagy Anikó is verselt

Az Ezüst HV Demeter házaspár értékelése

Saját fellépőkkel
Egyedülálló módon a Czentlaki-ág évzáróján az ág vezetői, munkatársai és családtagjaik színesítik a műsort. Nagy izgalommal vártuk, ki mivel készült.  Háziasszonyaink, miután köszöntötték a résztvevőket, ismertették a technikai információkat, majd bemutatták a vezetőket: Czentlaki Zoltánt és Beatrixot, hálózatigazgatóinkat; Lőrincz Jánost Gyémánt Hálózatigazgatót és feleségét, Marikát majd a Czentlaki-ág többi vezetőjét. Akik – mit mondjak? – annyian vannak hál’ Istennek, hogy megszámolni se volt idő őket, mert peregtek tovább az események.

Lőrincz János céges évértékelője

Lőrincz János méltatta az ágvezetők munkáját


Lőrincz János évértékelője
Ezek után Ági és Kati felkonferálta Lőrincz János Gyémánt Hálózatigazgatót, egyben a mi águnk felső vezetőjét, akiről elújságolták, hogy a Vállalkozók Országos Szövetsége a vállalkozása területén elért kiváló üzleti eredményéért és közéleti tevékenységéért a „2018. év Vállalkozói Díj”-ban részesítette. Lőrincz János a felső vezetés képviseletében a leghitelesebb forrásként beszámolt a cég 2018-as eredményéről, mely jelentős mértékben fölfelé ívelő szakaszban van. Előadásából nem maradtak ki a 2019-re szóló útmutatások, jó tanácsok sem.

A köszönet ajándéka a Czentlaki házaspártól az ágvezető Lőrincz házaspárnak

Egy kis varázslat
A számok, százalékok után egy kis szórakoztató rész következett, amikor is a Surányi házaspár unokája, Magi Bernadett – aki négy éve tanul magánéneket – a Legyen boldog kis karácsony című dallal varázsolta el a „nagyérdeműt”.

Maggi Bernadett énekel

Lendületben a csapat Forgácsné Anett szerint is

Forgácsné Anett Ezüst HV a jövőről is szólt

Forgácsné Anett lett november legjobbja

Vezetői visszatekintők
Ismét komoly téma: ezúttal Czentlaki Zoltán ágvezetőnk értékelte águnk teljesítményét. Ugyanezt kérte a magasabb szintű hálózatvezetőktől, Tóth Zsizsitől, Surányi Ágitól, Krizsán Lászlótól, Hencz Gyöngyitől, Demeterné Katitól és Forgácsné Anettől. Mindnyájan elmondták, hogy folyamatos tanulással, rengeteg tervezéssel, szervezéssel, sok és kitartó, összehangolt munkával, egymás segítésével sikerült elérni ezeket a szuper eredményeket. Végül mindenki köszönetet mondott a munkatársaknak, akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre.

Hencz Istvánné Ezüst HV a terveikről beszélt

Ők már december közepére megcsinálták a HV minősüléshez szükséges 4000 lefedetlen pontot…

A Mikulás karácsony a szerző előadásában

Mesepercek
Komoly után – kivételesen – komoly. Egy komoly és fontos kérdés: adni vagy kapni jobb? Ez a dilemma végül nem oldódott meg A Mikulás karácsonya című mese meghallgatása után sem, amit Pádár Babi munkatársunk és állandó tudósítónk írt és olvasott föl, s aki a meghatódottságtól el-el csukló hangon fejezte be meséjét.

Halleluja!
Az ünnepi hangulat lassacskán kezdett a tetőfokára hágni, ami Surányi József produkciójának köszönhető, aki a nagyérdemű meglepetésére a Halleluja című dalt adta elő annak ellenére, hogy a technika ördöge még karácsonykor sem rest belekontárkodni a dolgokba. Majd háromnegyed órás kávé, tea, felfrissülés, fotózkodás, csevegés következett.

Komolyról könnyedén
A szünet utáni első produkció mindjárt magas hőfokon indított: Forgácsné Anett Ezüst Hálózatvezető és dr. Pollák Éva hálózatvezető aktuális hírekkel látta el a hallgatóságot. Körültekintően jártak el, mint ahogy a mai modern vizuális médiában is egyre gyakrabban előfordul, mondanivalójuk közléséhez jeltolmácsot is alkalmaztak. A téma véresen komoly volt (a munka, a termékek, az értékesítés), a hallgatóság mégis dőlt a nevetéstől.

Az utazási verseny győztesei


Törököt fogtak
Megint egy jó rész következett, mégpedig az elismerések átadása. Czentlaki Zoltán ágvezetőnk ismertette a törökországi verseny eredményét és átadta a négy győzteseknek, Witzing Zolinak, Krokker Sándornak, Nagy Áronnak és Surányi Áginak az utazási vouchert.

Bohus János, a novemberi győztes a hálózatvezetők között

Serleghegyek
Továbbiakban Bohus János Hálózatvezető és Forgácsné Anett Ezüst HV részesült elismerésben serlegek formájában, novemberi munkájuk, teljesítményük alapján. Krizsán László és párja, Elena a hálózatban végzett kiemelkedő munkáért részesült a cégvezetés által odaítélt elismerésben, az ezzel járó serleget Lőrincz János adta át nekik. Czentlaki Beatrix ezt egy wellness-utalvánnyal egészítette ki. A továbbiakban Lőrincz János dr. Pollák Évának adott át hasonló elismerést a hálózatban végzett közösségi munkáért, melyhez hozzáfűzte, hogy felemelő érzés egy orvosnak az alternatív gyógyászatért és a hálózatépítő munkáért átadni az elismerés kupáját.

Krizsán László és Szentpáli Elena elismerése

Krizsán László Arany HV nagy kérdése

Dr. Pollák Éva céges elismerése

Mit csinálsz vasárnap?
Közben a háttérben folyt a következő műsorszám díszletezése, melynek előadói, Egyed György és párja, Marika, akik egy olyan házaspár „idilli” életét mutatták be egy együtt fogyasztott vasárnapi ebéd közben, amikor éppen nem Startképzésen vagy Jövőképzőn vesznek részt. Ebben a kedves kis karikatúrában bármelyikünk akár magára is ismerhetett, ezért is volt nagy sikere.

Akik már a hónap közepére minősültek
Újabb elismerések átadása következett. Ágvezetőnk azokat jutalmazta, akik december 14-ig teljesítették a hálózatvezetői minősüléshez szükséges 4000 pontot:

 • Pollák Éva,
 • Nagy Lídia,
 • Tóth Zsizsi,
 • Witzing Zoltán és
 • Krokker Sándor.

Ők ezért a teljesítményükért visszakapták a jelen rendezvény belépődíjának összegét.

Ágvezetői értékelés – a számok magukért beszélnek

Csak profikkal!
Jelentem, a Czentlaki-ág már odáig fejlődött, hogy elmondhatja magáról, tagjai között nem csak tehetséges színészpalánták vannak (nem az életkorról beszélek, hanem az előadó művészet útján megtett lépések számáról), hanem saját média-szakmunkásai is, mint például:

 • saját operatőrünk, Surányi József,
 • fotósunk, Király János,
 • hangtechnikus: Bíró György, akik jelképes elismerésben részesültek.

(S tegyük hozzá, az ágnak csodálatosan fogalmazó saját krónikása is van Pádárné Bagoly Anna személyében – a szerk.) Ágvezetőnk, Czentlaki Zoltán szavaival: ”Csak profikkal dolgozunk”.

Kuplé a záróstarton
Ezután Varga Éva hálózatvezető penderült a színpadra, aki azzal kezdte, hogy meg akar kímélni mindenkit az énekhangjától, ezért egy klasszikust prózában fog megidézni. Ez a produkció pedig nem másról, mint a zipzárnak a zipzárjának az ő zipzárjáról szól, s melynek eredeti előadója Kazal László, népszerű színművész volt. Ezt a kuplét azok ismerhették, akik már meglehetősen régen fiatalok. Mosolygós visszarévedés ennek a korosztálynak, vidám szórakozás a most fiataloknak.

Dalos zárás
Ezt a blokkot is egy énekszám zárta: Papp Sára, Krokker Sándor hálózatvezető lánya, aki már tavaly is elkápráztatott énekével minket. Sára egyetemista, a szenvedélye a zene. 5 éves korától, már 16 éve tanul zenélni. Szép „végszó” volt előadásában a Volt egy régi december című dal. Aztán ismét fél óra fotózkodás, csevej, felfrissülés.

Galambos Lajcsi nagy sikert aratott

Lajcsi volt a díszvendég
Az utolsó forduló egy évek óta meglepetésvendégként felkonferált zene- és szórakoztatóművész, egy nekünk fontos reklámarc fellépésével kezdődött. Ki másról is lenne szó, mint Galambos Lajosról, mindenki Lajcsijáról, aki hatalmas rutinnal hangolta a közönséget. A közös éneklés után Lajcsi a következő felhívással búcsúzott: Adeste fidele! Jöjjetek hívek! Jöjjetek a Biocomhoz, a Czentlaki-ághoz!

A fogyiversenyek győztesei

Nem kevés súlyt veszítettek
Lajcsi, műsorszáma után kapott egy feladatot is, miszerint a több csapatban is megrendezett fogyiversenyek győzteseinek:

 • Witzing Zolinak,
 • Nagy Zsófiának,
 • Váraljai Györgynek,
 • valamint Bujdosó Szilviának

adta át nyereményüket.

Tóth Zsizsi nemcsak dalolt, szónokolt is


A szeretetmarketinges Zsizsi is dalra fakadt
Ezután ágvezetőnk felkonferálta azt a vezetőtársát, aki megkerülhetetlen név már a Biocom üzletben, a szeretetmarketing egyik legjelesebb képviselője. Nem más Ő, mint Tóth Zsizsi, aki korábban énekléssel is foglalkozott, s most lehetőséget kapott, hogy a „Szeress tovább”című dallal ezt hobbiját a mi örömünkre újra gyakorolja egy szám erejéig.

Ajándékok, elismerések

Elismerés a Czentlaki házaspárnak (Zoltánnak és Beatrixnak) a felső ágvezetéstől

Elismerés, ajándékok a Tóth Zsizsi-Jámbor Gábor párosnak


Czentlaki Beatrix: Köszönöm, hogy…
A következőkben Czentlaki Beatrix név szerint szólította ki a színpadra a vezető munkatársakat és megosztotta gondolatait: – Köszönöm, hogy volt kivel dolgoznom. Köszönöm, hogy ennek kapcsán ki tudtuk hozni egymásból a maximumot. Hálás vagyok, hogy olyan alapokat tettünk le, amelyeken 2019-ben stabilan tudunk tovább építkezni. Köszönöm, hogy szeretetben, pozitív gondolatokkal, egymásra figyelve tudunk kitartóan dolgozni. Köszönöm, hogy vagytok nekünk. Erre Gál Ildikó, a Czentlaki házaspár közvetlen szponzora kért szót: azt a fényt, amit ti képviseltek, nem lehet, s főleg nem érdemes nem észrevenni. Beatrix reakciója: mertünk nagyot álmodni. Merjetek nagyot álmodni! Ezek után a két háziasszony segítségével ennek a napnak emlékére minden hálózatvezetőnek Biocom logóval díszített karácsonyi gömböket osztott ki.

Adni jó – de kapni is!

Most is elhangzott az ágvezetőtől Ady klasszikusa

Az ágvezető és az elmaradhatatlan költemény
Miután mindenki visszatért a helyére, Czentlaki Zoltán ágvezető-hálózatigazgatónk, érzékeltetve az ünnep közeledtét, elmondta a magyar irodalom egyik legcsodálatosabb, Ady Endre: Karácsony című versét. Előadásával könnyeket csalt jó néhány résztvevő szemébe.

A gálazáró pezsgős koccintás egy pillanata

Micsoda zárás!
Zárásként kilibbent a színpadra egy angyal Papp Sára személyében és elénekelte a karácsonyi hangulathoz hozzá tartozó Let it go! című örökbecsű dalocskát. Mindezek után a moderátorok, Ági és Kati értékelték a napot, majd néhány újabb információ és a pezsgős koccintás után jó étvágyat kívánva az étterem felé irányba állították az ünneplő közösséget (nem tévedés, akarattal értékeltem a jelenlévőket közösségnek és nem közönségnek, nyilvánvaló pozíciója miatt).

Példás szervezés és vezénylés
A krónikás véleménye óhatatlanul megjelenik írásában a használt kifejezések, legfőképp a jelzők tükrében, de egy dolog nem került még terítékre: ez pedig a szervezésben segítők az ágvezetés és a háziasszonyok munkája mind a nap levezénylésében, mind pedig a nap előkészítésében. Az egész nap azt bizonyította, hogy mindkettőben profik voltak, vagyis a gördülékeny lebonyolításban, amit az egymást követő események dramaturgiája biztosított. „Bárhol vagyunk, bármit csinálunk, bárhová tartunk, tartozunk vele magunknak, a mesterségünknek, a világnak, hogy jól csináljuk.” (Ryan Holiday) Köszönjük!

Köszönet a szervezésért Áginak és Katinak

Köszönet a zenéért a Reg-Enor Nemzetközi Nagykövetének!

„Mert megérdemeljük!”

Na, ezt vajon ki kapja…?

Papp Sára produkciója

Dr. Polák Éva és Forgácsné Anett „tudósít”, avagy Biocom hírek, kicsit másképp

Surányi József, a csapat operatőre énekel

Szeress Tovább! – Tóth Zsizsitől

Tóth Zsizsi Gyémánt HV ezúttal nem énekel, hanem értékel…

Varga Éva bohózata

Witzing Zoltán, a regenoros példakép

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezeket olvastad már?